Standard.

utorak april 23

Vođa škaljaraca čituljom se oprostio od oca: "Tvoja smrt je probudila što sam godinama umirivao u sebi, svako zna šta…

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Od Kotoranina Veselina Vukotića, koji je u subotu ubijen je u kotorskom naselju Dobrota, danas su se čituljom oprostili njegovi sinovi Jovan i Igor. 

138 hits

utorak april 23

Nastavljeno suđenje za ubistvo bebe u Podgorici, javnost isključena iz postupka

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Pred vijećem sudije Vesne Moštrokol danas je nastavljeno suđenje Nerminu Šišiću (28) koji je osumnjičen da je na smrt pretukao petnaestomjesečnog dječaka u Podgorici. Suđenje je zatvoreno za javnost, a prema…

46 hits

utorak april 23

Kašćelan uskoro na slobodi

Apelacioni sud je uvažio žalbu branilaca okrivljenog Slobodana Kašćelana izjavljenu na rješenje Višeg suda u Podgorici kojim mu je produžen pritvor, i time predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje,…

36 hits

utorak april 23

Iz zatvora pušten jedan od vođa škaljaraca

Kotoranin Jovo Jovanović, kojeg je policija označila kao jednog od vođa „škaljarskog klana”, izašao je iz zatvora.

30 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 15:45

Podignuta optužnica protiv Ćatovića i Lazića

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Nada Bugarin podigla je optužnicu sa predlogom za određivanje pritvora Elvisu Ćatoviću (32) iz bjelopoljskog naselja Potkrajci i Ljubomiru Laziću (46) iz Ljubovije sa prebivalištem u Zemunu.

Podignuta optužnica protiv Ćatovića i Lazića FOTO: RTCG

Ćatović se tereti za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja, a Lazić za ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Vanpretresno vijeće Višeg suda odlučiće o produženju pritvora prema Ćatoviću, dok je Lazić koji je proveo u pritvoru od 16. avgusta do 16. oktobra prošle godine, trenutno nedostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13.avgusta prošle godine oko 23 časa u blizini svoje kuće u naselju Potkrajci, u uračunljivom stanju sposoban da shvati značaj djela i upravlja postupcima, lišio života Željka Pavkova iz Srbobrana i pokušao da liši života Ljubomira Lazića.

Navodi se, da je iz pištolja marke VZOR kalibra 7,65 milimetara koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mjestu, ispalio više metaka u pravcu oštećenih.

Od ispaljenih projektila jedan je pogodio Pavkova u predjelu lijeve bočne strane grudi,nanoseći mu tešku povredu, usljed čega je zbog iskrvavljenja i rascijepa pluća i rasturenih krvnih sudova duž kanala strelne ustreline grudnog koša,odmah nastupila smrt.

Lazić se tereti da je istog dana,na istom mjestu i u isto vrijeme u uračunljivom stanju da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima,sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića.

On je iz pištolja nepoznate marke,koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mjestu ispalio više metaka od kojih je jedan Ćatovića pogodio u lijevu nadlakticu,nanijevši mu laku tjelesnu povredu .

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.