Standard.

četvrtak februar 21

Mladen Dašić pušten da se brani sa slobode

Interni revizor Atlas banke Mladen Dašić pušten je da se brani sa slobode, odlučio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

35 hits

četvrtak februar 21

Policija na Cetinju oduzela oružje i municiju, u Baru pancire i kriptovani telefon

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Cetinjska policija pronašla je i juče oduzela puške „Eskort” i „Stoeger”, pištolje „XC 357” sa dva okvira i „Glock” sa dva okvira, nišan za lovačku pušku, 76 komada pištoljske i…

65 hits

četvrtak februar 21

Ukinut pritvor internom revizoru Atlas banke

Internom revizoru Atlas banke Mladenu Dašiću ukinut je pritvor.

24 hits

srijeda februar 20

Saobraćajna nezgoda u Podgorici: Motociklista udario u zadnji dio automobila, hitno prebačen u Klinički centar

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 15:30 sati, kod hotel M Nikić u Podgorici povrijeđen je motociklista. 

136 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 15:45

Podignuta optužnica protiv Ćatovića i Lazića

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Nada Bugarin podigla je optužnicu sa predlogom za određivanje pritvora Elvisu Ćatoviću (32) iz bjelopoljskog naselja Potkrajci i Ljubomiru Laziću (46) iz Ljubovije sa prebivalištem u Zemunu.

Podignuta optužnica protiv Ćatovića i Lazića FOTO: RTCG

Ćatović se tereti za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja, a Lazić za ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Vanpretresno vijeće Višeg suda odlučiće o produženju pritvora prema Ćatoviću, dok je Lazić koji je proveo u pritvoru od 16. avgusta do 16. oktobra prošle godine, trenutno nedostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13.avgusta prošle godine oko 23 časa u blizini svoje kuće u naselju Potkrajci, u uračunljivom stanju sposoban da shvati značaj djela i upravlja postupcima, lišio života Željka Pavkova iz Srbobrana i pokušao da liši života Ljubomira Lazića.

Navodi se, da je iz pištolja marke VZOR kalibra 7,65 milimetara koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mjestu, ispalio više metaka u pravcu oštećenih.

Od ispaljenih projektila jedan je pogodio Pavkova u predjelu lijeve bočne strane grudi,nanoseći mu tešku povredu, usljed čega je zbog iskrvavljenja i rascijepa pluća i rasturenih krvnih sudova duž kanala strelne ustreline grudnog koša,odmah nastupila smrt.

Lazić se tereti da je istog dana,na istom mjestu i u isto vrijeme u uračunljivom stanju da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima,sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića.

On je iz pištolja nepoznate marke,koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mjestu ispalio više metaka od kojih je jedan Ćatovića pogodio u lijevu nadlakticu,nanijevši mu laku tjelesnu povredu .

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.