Standard.

subota april 20

Podgorica: Pronađeno tijelo mladića (27) ispod Vezirovog mosta

Beživotno tijelo mladića J.D. (27) iz Podgorice pronađeno je danas ispod Vezirovog mosta u Podgorici.

16 hits

subota april 20

Uhapšen podoficir Vojske Crne Gore, ispituju ko je naručio kokain

Crnogorska vojna policija zaplijenila je juče na školskom brodu “Jadran” u Tivtu oko 50 kilograma kokaina i tako spriječila krijumčarenje za koje je za sada odgovorna samo jedna osoba. Uhapšen…

49 hits

subota april 20

Revizijom utvrđene nepravilnosti u blagajni Skupštine

U nastavku suđenja optuženoj blagajnici Skupštine Crne Gore Tamari Čađenović, koja se tereti da je pronevjerila oko 35.000 eura iz kase ove institucije, pročitani su godišnji revizorski izvještaji internog reviozra i Državne…

16 hits

petak april 19

Baranin ubijen u Malagi pred očima supruge i kćerke

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Baranin Zijad Nurković (24), koji je označen kao član organizovane barske kriminalne grupe bliske Alanu Kožaru, ubijen je sinoć u Malagi, saznaje Standard. Prema informacijama našeg portala, nepoznati počinilac mu…

174 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 07:33

Uskoro potjernice za Dedovićem i Vukotićem

Nakon što je Viši sud u Podgorici odredio pritvor od 30 dana nedavno uhapšenom Miliću Šakoviću, kao i Jovanu Vukotiću i Igoru Dedoviću koji se nalaze u bjekstvu, shodno Zakonu o krivičnom postupku za njima će uskoro biti raspisana potjernica.

Uskoro potjernice za Dedovićem i Vukotićem Foto: Kurir.rs

Naime, Jovan Vukotić, koji slovi za vođu "škaljarskog klana” nalazi se u zatvoru u Srbij i, gdj e ga čeka kazna od 15 mjeseci za falsifikovanje dokumenata. On je uhapšen 10. septembra prošle godine u turskom ljetovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sjutradan je deportovan u Srbiju. Vukotić ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo. Nakon što odleži kaznu na osnovu potjernice koja će biti raspisana za njim, Vukotić bi po pravilu automatski trebao da bude izručen Crnoj Gori, kako bi odgovarao za krivično djelo za koje se tereti.

Podsjetimo, Šaković je uhapšen 7. februara u hotelu "Hilton” zbog sumnje da je prije skoro tri godine pokušao da ubije Kotorane Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Osim Šakovića, za to krivično djelo osumnjičeni su i Vukotić, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu, i Dedović, koji je u bjekstvu. Sva trojica osumnjičenih su visokopozicionirani članovi takozvanog škaljarskog klana. Stupar je povrijeđen u toj pucnjavi, a Radonjić je uspio da prođe bez povreda. Ta dvojica Kotorana bliska su "kavačkom klanu".

Napadači su prepriječili put Stuparu i Radonjiću, koji su bili u automobilu, a potom su u njihovom pravcu ispalili na desetine hitaca. Stupar i Radonjić su uspjeli da izbjegnu metke. Kada je pucnjava nakratko stala, istrčali su iz kola, a napadači su tada ponovo otvorili vatru. Jedan od metaka pogodio je Stupara, a Radonjić je pobjegao.

Podsjetimo, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina. Tužilaštvo optužnim predlogom predlaže godinu i po dana robije. Navodno, Vukotić je nudio sudu jemstvo od 150.000 eura kako bi se branio sa slobode.

Vukotićev advokat Borivoje Borović je za beogradske "Novosti" kazao da on ima saznanja ko mu iz srpske policije sve to pakuje, kao i s kim je povezan.

"Vukotić je, šta god javnost mislila o njemu, otet u Turskoj i prebačen u Srbiju protivzakonito. On nije dobio nikakvo rješenje o hapšenju u Turskoj, već su ga pokupili na ulici i protivzakonito prebacili u Beograd. Jasna je namjera da mu se na teret pokušavaju staviti najteža krivična djela koja su izvršena na teritoriji Beograda posljednjih godina i mi za taj plan znamo", kaže Borović. On otkriva i da znaju za plan vlasti da angažuju svjedoke saradnike koji će navodno optužiti Vukotića za neka ubistava.

"Pokušavaju da uvedu neke svjedoke saradnike i ja sve o tome znam. Kao što znam o kome je riječ i gdje su obavljali razgovore sa njima. Sve to je pokušaj policijskih vlasti da mu na teret prikače najteža krivična djela. Imamo određene sumnje ko stoji iza svega toga", ističe Borović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.