Standard.

subota mart 23

Vojvodić osuđen na dvije i po godine zbog brutalnog prebijanja mladića u Sutomoru

Petar Vojvodić (20) koji je priznao da je nanio teške tjelesne povrede mladićima iz Rume, Stefanu Novoselcu i Dejanu Grujičiću, osuđen je u petak na jedinstvenu kaznu zatvora od 2…

55 hits

subota mart 23

Petrovac: Rus skočio sa litice u ambis

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti izvukli su tijelo ruskog državljanina koji je sinoć kasno skočio sa litice na stijene nedaleko od Lazareta ka Perazica dolu.

28 hits

subota mart 23

Za godinu dana trajno oduzeto sedam vozila

U godini za nama sprovedene su aktivnosti trajnog i privremenog oduzimanja imovine po raznim rješenjima sudova, te je tokom 2018. Uprava za imovinu od trajno oduzete imovine preuzela sedam vozila,…

30 hits

subota mart 23

Trinaestogodišnjak polomio nos godinu mlađem dječaku

Nikšićka policija je u prethodnom periodu rasvijetlila tri krivična djela teška tjelesna povreda i podnijela prijave protiv dvije osobe, dok je treća, koja je počinila ovo djelo krivično neodgovorna zbog…

53 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 mart 2019 09:11

I dalje bez završnih riječi: Odbijeno da se snimci Tužilaštva uvrste u dokazni materijal, optuženi da nađu nove advokate

Davanje završnih riječi u slučaju pokušaja terorizma nije počelo ni danas, jer pretresu nijesu pristupili advokati odbrane. Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić dostavio je sudu podnesak o dva audio zapisa objavljena na portalima Standard i Analitika, koje je traržio da se uvrste u dokazni materijal. Sud je to odbio uz isto obrazloženje kao što je bio slučaj sa snimcima koje je dostavila odbrana. Sudija Suzana Mugoša kazala je optuženima da angažuju nove advokate, jer su ovi napustili suđenje i zakazala nastavak suđenja za sjutra.

Na današnje ročište nijesu došli advokati Dušan Radosavljević, Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević i Nikola Bulatović.

"Oni su redovno obavješteni o današnjem pretresu. Konstatuje se da je neposredno prije preteresa od SDT-a sudu dostavljen podnesak od dva zapisa objavljena na portal Analitika i portalu Standard na kojima govori Saša Sinđlić", rekla je Mugoša.

Ona je takođe saopštila da je sudu dostavljen podnesak u kojem optužena Branka Milić koja se nalazi u srpskoj ambasadi u Podgorici, ne daje sagalsnost advokatima Jovanoviću i Jugoslavu Krpoviću da je brane dok se snimci koje je dostavila odbrana ne uvrste u dokazni materijal.

sudjenje

Sudija Mugoša dala je nakon toga pauzu od sat da Vijeće odluči o daljim koracima.

Nakon pauze sudija Mugoša kazala je da je povodom dopisa SDT-a i dostavljenih snimaka neposredno prije pretresa Vijeće, istoga stava kao na jučerašnjem pretresu.

"Povodom snimaka koje je SDT dostavio Vijeće je istog stava kao što je i o snimcima koji je juče dostavila odbrana. Nakon što je dokazni postupak završen ne mogu se prilagati novi dokazi, Vijeće će cijeniti da li će prihvatiti nove dokaze tek nakon završnih riječi", obrazložila je Mugoša.

Povodom podneska MIlić, Mugoša je kazala da "ona ne može ucjenjivati sud".

Optuženi Knežević Milan, Andrija Mandić, Hristić Kristina, Čađenović Mihailo i Maksić Dragan se pozivaju da angažuju druge branioce s obzirom na to da im odbrana nije obavezna a njihovi branioci su napustili suđenje bez odobrenja suda a nakon toga su uredno pozvani i nijesu došli na današnji pretres.

Pretres se odgađa i nastavlja se sjutra u 11 sati.

Završne riječi na suđenju optuženima za pokušaj terorizma, trebalo je da počnu juče, ali je suđenje odloženo jer su advokati odbrane nepustili sudnicu zbog odbijanja Sudskog vijeća da u postupak uvrsti nove dokaze.

Advokati odbrane su insistirali da se u dokazni postupak uvrste video snimci na kojima svjedok saradnik Saša Sinđelić, mijenja iskaz dat pred sudom. Nakon što je sudija Mugoša to odbila, jer nije u skladu sa zakonom i predložila da se snimci uvrste nakon završnih riječi, advokati su napustili sudnicu, nakon čega su kažnjeni sa po 1.000 eura.

Lideri Demokratskog frona Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali su juče nakon suđenja sudsko vijeće da prije završnih riječi u postupku za pokušaj terorizma, u dokazni materijal uvrste dva snimka svjedoka saradnika Saše Sinđelića. Oni su poručili da neće učestvovati u postupku dok se ne ispuni ovaj njihov zahtjev, a na pitanje koji je nihov dalji plan, kazali su da "sujutra neće biti suđenja".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 14 mart 2019 11:52

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.