Standard.

srijeda maj 22

Uhapšen Podgoričanin: Osumnjičen za šverc 54 kilograma marihuane preko rijeke Bojane

Ulcinjska policija uhapsila je N.P. (30) iz Podgorice zbog sumnje da je iz Albanije preko rijeke Bojane prošvercovao 54,4 kilograma marihuane.

73 hits

srijeda maj 22

Osuđen na dvije godine zbog prebijanja supruge

Bjelopoljski Viši sud potvrdio je presudu sudije Osnovnog suda Dragana Mrdaka kojom je Dženel Alihodžić (32) iz Novog Pazara osuđen na dvije godine robije zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

55 hits

srijeda maj 22

Muškarac napadao žene na Gorici i otimao im telefone

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu podignutu protiv okrivljenog G.Z. koji se tereti da je izvršio krivična djela razbojništvo i teška krađa.

75 hits

utorak maj 21

Uhapšena krimi grupa iz Crne Gore i Srbije: Pronađeno preko 100 kg kokaina, vrijednost droge preko 8,6 miliona eura!

Austrijska policija uhapsila je 14 osoba porijeklom iz Crne Gore i Srbije za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom dijelu Evrope. Kod…

176 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 mart 2019 12:14

DF: Dva Katnićeva snimka sa Sinđelićem napravio šef specijalnog policijskog odjeljenja

Današnje skandalozno kriminalno ponašanje Suzane Mugoše samo je realizacija naredbi o kojima je nešto u sinoćnjem intervjuu saopštio Milo Đukanović. On je bez ikakve zadrške pred crnogorskom javnošću izdiktirao osuđujuću presudu u montiranom političkom procesu protiv lidera DF-a i poručio da bi dobro bilo da nevini prihvate nezasluženu kaznu bez ikakvog otpora, saopšteno je iz Demokratskog fronta nakon današnjeg ročišta u postupku za pokušaj teroizma.

FOTO: Filip Filipović FOTO: Filip Filipović

Davanje završnih riječi u slučaju pokušaja terorizma nije počelo ni danas, jer pretresu nijesu pristupili advokati odbrane. Sudija Suzana Mugoša kazala je optuženima da angažuju nove advokate, jer su ovi napustili suđenje i zakazala nastavak suđenja za sjutra.

"Zbog toga je Suzana Mugoša u dogovoru sa Milivojem Katnićem danas pokušala da izjednači nekakve snimke Saše Sinđelića iz podgoričkog hotela Hilton na kojem ga snima Dragan Radonjić šef specijalnog policijskog odjeljenja i koji nisu pribavljeni u skladu sa zakonom, sa dva ključna dokaza, video snimka nastala u Srbiji, i za koje vjerujemo da su pribavljeni u skladu sa zakonom. Na tim snimcima Saša Sinđelić jasno i nedvosmisleno objašnjava kako je zajedno sa SDT-om učestvovao u montaži „državnog udara“ i podmetanju liderima DF", saopštili sui z DF-a.

Javnosti radi, kako navode iz DF-a, postoje dva snimka koje je šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić napravio sa Sinđelićem.

"Jedan video snimak dok je ovaj bio još u Podgorici i to u hotelu Hilton, a drugi audio snimak u Srbiji gdje je svaki mjesec nosio mjesečnu apanažu Saši Sinđeliću, a što je uredno evidentirano od nadležnih struktura države Srbije. Činjenica da su se ti montirani uradci sa džuboks svjedokom saradnikom koje je dostavilo tužilaštvo pojavili prvo u režimskim portalima dovoljno govori o tome da ih je dostavilo tužilaštvo i da to glumatanje nije moglo biti pribavljeno u skladu sa Zakonom", navodi se u saopštenju DF-a.

Ali bez obzira na sve ovo, DF, kako navode, traži da se snimci koje je dostavilo tužilaštvo izvedu kao dokaz i utvrdi da li su pribavljeni u skladu sa Zakonom, kao što tražimo da se utvrdi da li su u skladu sa Zakonom pribavljeni snimci koje su dostavili advokati Andrije Mandića i Milana Kneževića.

"Pritom, za razliku od tužilaštva advokati lidera DF-a neće tražiti da se kao dokaz izvede i gostovanje Saše Sinđelića u emisiji „Ćirilica“ od 11.03.2019. godine, u kojoj je svjedok saradnik javno saopštio da je njegov iskaz pred Višim sudom dat pod prisilom i da je laž. Samo tražimo da se izvedu kao dokaz dva video snimka koji su u skladu sa ZKP-om juče dostavljeni sudskom vijeću. Saša Sinđelić, za kojeg postoji obimna medicinska dokumentacija da se radi o mentalno oboljeloj osobi i podvojenoj ličnosti, na jednom od ovih snimaka ne govori istinu. Ili na snimku koji su dostavili CDM i Pobjeda, ili na snimku koji su dostavili advokati odbrane", navedeno je iz Demokratskog fronta.

Oni navode da je valjda i Suzani Mugoši i njenom vijeću, ali prije svega crnogorskoj javnosti, u interesu da se utvrdi istina i činjenično stanje u ovom "tzv. procesu vijeka".

"I to ne smije da zavisi od toga da li će sin Suzane Mugoše dobiti otkaz u SAJ-u, ili će Saši Čađenoviću biti oduzet stan u Delti, a Milivoje Katnić morati da vrati 50 000 eura koje je dobio od države jer navodno nije koristio godišnji odmor kao sudija Apelacionog suda. A da podsjetimo javnost, nijesu slučajno razne privilegije Mugoša, Katnić i Čađenović ostvarili u toku trajanja sudskog procesa. Današnji pokušaj Suzane Mugoše da izjednači Pobjedu i CDM sa izgleda relevantnim dokazima koji su pribavljeni u skladu sa zakonom, rešava se jednim običnim dopisom suda prema Republici Srbiji ili državi u kojoj se nalazi njihov svjedok saradnik, u kojem se traži utvrđivanje autentičnosti snimka Pobjede i CDM-a i snimaka koje su pribavili advokati DF-a. Sve drugo je bijedni sluganjski pokušaj Suzane Mugoše da u strahu od prošlosti i gubitka privilegija, pokuša održati u životu optužnicu koja je odavno umrla. Zato je pozivamo još jednom, ako nije u stanju da izdrži pritisak Mila Đukanovića i Zorana Pažina, da se povuče iz ovog predmeta, jer je časnije saditi luk u Dahni nego nepošteno postupati prema nevinim ljudima", saopšteno je iz DF-a.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.