Standard.

subota mart 23

Vojvodić osuđen na dvije i po godine zbog brutalnog prebijanja mladića u Sutomoru

Petar Vojvodić (20) koji je priznao da je nanio teške tjelesne povrede mladićima iz Rume, Stefanu Novoselcu i Dejanu Grujičiću, osuđen je u petak na jedinstvenu kaznu zatvora od 2…

58 hits

subota mart 23

Petrovac: Rus skočio sa litice u ambis

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti izvukli su tijelo ruskog državljanina koji je sinoć kasno skočio sa litice na stijene nedaleko od Lazareta ka Perazica dolu.

28 hits

subota mart 23

Za godinu dana trajno oduzeto sedam vozila

U godini za nama sprovedene su aktivnosti trajnog i privremenog oduzimanja imovine po raznim rješenjima sudova, te je tokom 2018. Uprava za imovinu od trajno oduzete imovine preuzela sedam vozila,…

30 hits

subota mart 23

Trinaestogodišnjak polomio nos godinu mlađem dječaku

Nikšićka policija je u prethodnom periodu rasvijetlila tri krivična djela teška tjelesna povreda i podnijela prijave protiv dvije osobe, dok je treća, koja je počinila ovo djelo krivično neodgovorna zbog…

53 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 09:30

Kašćelan uz jako obezbjeđenje doveden u Sud, suđenje ponovo odloženo

Vođa kavačkog klana, Slobodan Kašćelan, ni danas nije iznio odbranu pred vijećem sudije Dragoja Jovića, u Višem sudu u Podgorici. Ozloglašeni Kotornin je uz jake mjere obezbjeđenja doveden jutros u 9 sati iz Istražnog zatvora, ali je glavni pretres odložen zbog odsustva specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koji će biti prisutan na iznošenju završnih riječi na suđenju za državni udar. 

Kašćelan uz jako obezbjeđenje doveden u Sud, suđenje ponovo odloženo Foto: Standard

Osim Čađenovića, današnjem pretresu nijesu prisustvovali okrivljeni Stefan Brnović, koji se nalazi na liječenju,  i Aleksandra Boganović, koji je opravdala odsustvo.

Svjedok oštećeni Krsto Bujković rekao je da više neće dolaziti na suđenje i da je u svojstvu svjedoka već rekao sve šta zna.

Prema optužnici specijalnog tužioca, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, koji se nalazi u bjekstvu, su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge i pranjem novca. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pomenutu grupu sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte sigurnosti, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 15 mart 2019 09:49

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.