Standard.

srijeda maj 22

Uhapšen Podgoričanin: Osumnjičen za šverc 54 kilograma marihuane preko rijeke Bojane

Ulcinjska policija uhapsila je N.P. (30) iz Podgorice zbog sumnje da je iz Albanije preko rijeke Bojane prošvercovao 54,4 kilograma marihuane.

74 hits

srijeda maj 22

Osuđen na dvije godine zbog prebijanja supruge

Bjelopoljski Viši sud potvrdio je presudu sudije Osnovnog suda Dragana Mrdaka kojom je Dženel Alihodžić (32) iz Novog Pazara osuđen na dvije godine robije zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

55 hits

srijeda maj 22

Muškarac napadao žene na Gorici i otimao im telefone

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu podignutu protiv okrivljenog G.Z. koji se tereti da je izvršio krivična djela razbojništvo i teška krađa.

75 hits

utorak maj 21

Uhapšena krimi grupa iz Crne Gore i Srbije: Pronađeno preko 100 kg kokaina, vrijednost droge preko 8,6 miliona eura!

Austrijska policija uhapsila je 14 osoba porijeklom iz Crne Gore i Srbije za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom dijelu Evrope. Kod…

176 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 11:17

Davanje završnih riječi nikako da počne, Mugoša: Advokati da dođu na ročište, drugi poziv neće dobiti

Završne riječi u procesu za pokušaj terorizma nijesu počele ni danas jer je advokat Branke Milić, koji joj je dodijeljen po službenoj dužnosti, tražio da se postupak odloži jer "nije dovoljno upoznat sa predmetom". Advokati odbrane nijesu ni danas došli na ročište, a sudija Suzana Mugoša upozorila ih je da dođu na sledeće koje je zakazano za 19. mart, jer "drugi poziv neće dobiti".

Advokat Božo Milonjić, koji je angažovan kao branilac po službenoj dužnosti Branke Milić, kazao je da traži da se proces odloži jer nije dovoljno upoznat sa predmetom.

Na današnje ročište nijesu došli advokati Dušan Radosavljević, Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević i Nikola Bulatović.

Za naredni pretres Mugoša je uputila poziv advokatima odbrane da dođu na ročište, uz upozorenje da "drugi poziv neće dobiti".

Sud je donio rješenje da se pretres odlaže i nova sjednica je zakazana za 19. mart u 8 sati.

Davanje završnih riječi u slučaju pokušaja terorizma nije počelo ni juče, jer pretresu nijesu pristupili advokati odbrane. Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, dostavio je sudu podnesak o dva audio zapisa objavljena na portalima Standard i Analitika, koje je traržio da se uvrste u dokazni materijal.

Sud je to odbio uz isto obrazloženje kao što je bio slučaj sa snimcima koje je dostavila odbrana. Sudija Suzana Mugoša kazala je optuženima da angažuju nove advokate, jer su ovi napustili suđenje i zakazala nastavak suđenja za sjutra.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 15 mart 2019 11:43

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.