Standard.

subota mart 23

Vojvodić osuđen na dvije i po godine zbog brutalnog prebijanja mladića u Sutomoru

Petar Vojvodić (20) koji je priznao da je nanio teške tjelesne povrede mladićima iz Rume, Stefanu Novoselcu i Dejanu Grujičiću, osuđen je u petak na jedinstvenu kaznu zatvora od 2…

58 hits

subota mart 23

Petrovac: Rus skočio sa litice u ambis

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti izvukli su tijelo ruskog državljanina koji je sinoć kasno skočio sa litice na stijene nedaleko od Lazareta ka Perazica dolu.

28 hits

subota mart 23

Za godinu dana trajno oduzeto sedam vozila

U godini za nama sprovedene su aktivnosti trajnog i privremenog oduzimanja imovine po raznim rješenjima sudova, te je tokom 2018. Uprava za imovinu od trajno oduzete imovine preuzela sedam vozila,…

30 hits

subota mart 23

Trinaestogodišnjak polomio nos godinu mlađem dječaku

Nikšićka policija je u prethodnom periodu rasvijetlila tri krivična djela teška tjelesna povreda i podnijela prijave protiv dvije osobe, dok je treća, koja je počinila ovo djelo krivično neodgovorna zbog…

53 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 11:17

Davanje završnih riječi nikako da počne, Mugoša: Advokati da dođu na ročište, drugi poziv neće dobiti

Završne riječi u procesu za pokušaj terorizma nijesu počele ni danas jer je advokat Branke Milić, koji joj je dodijeljen po službenoj dužnosti, tražio da se postupak odloži jer "nije dovoljno upoznat sa predmetom". Advokati odbrane nijesu ni danas došli na ročište, a sudija Suzana Mugoša upozorila ih je da dođu na sledeće koje je zakazano za 19. mart, jer "drugi poziv neće dobiti".

Advokat Božo Milonjić, koji je angažovan kao branilac po službenoj dužnosti Branke Milić, kazao je da traži da se proces odloži jer nije dovoljno upoznat sa predmetom.

Na današnje ročište nijesu došli advokati Dušan Radosavljević, Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević i Nikola Bulatović.

Za naredni pretres Mugoša je uputila poziv advokatima odbrane da dođu na ročište, uz upozorenje da "drugi poziv neće dobiti".

Sud je donio rješenje da se pretres odlaže i nova sjednica je zakazana za 19. mart u 8 sati.

Davanje završnih riječi u slučaju pokušaja terorizma nije počelo ni juče, jer pretresu nijesu pristupili advokati odbrane. Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, dostavio je sudu podnesak o dva audio zapisa objavljena na portalima Standard i Analitika, koje je traržio da se uvrste u dokazni materijal.

Sud je to odbio uz isto obrazloženje kao što je bio slučaj sa snimcima koje je dostavila odbrana. Sudija Suzana Mugoša kazala je optuženima da angažuju nove advokate, jer su ovi napustili suđenje i zakazala nastavak suđenja za sjutra.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 15 mart 2019 11:43

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.