Standard.

srijeda maj 22

Uhapšen Podgoričanin: Osumnjičen za šverc 54 kilograma marihuane preko rijeke Bojane

Ulcinjska policija uhapsila je N.P. (30) iz Podgorice zbog sumnje da je iz Albanije preko rijeke Bojane prošvercovao 54,4 kilograma marihuane.

74 hits

srijeda maj 22

Osuđen na dvije godine zbog prebijanja supruge

Bjelopoljski Viši sud potvrdio je presudu sudije Osnovnog suda Dragana Mrdaka kojom je Dženel Alihodžić (32) iz Novog Pazara osuđen na dvije godine robije zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

55 hits

srijeda maj 22

Muškarac napadao žene na Gorici i otimao im telefone

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu podignutu protiv okrivljenog G.Z. koji se tereti da je izvršio krivična djela razbojništvo i teška krađa.

75 hits

utorak maj 21

Uhapšena krimi grupa iz Crne Gore i Srbije: Pronađeno preko 100 kg kokaina, vrijednost droge preko 8,6 miliona eura!

Austrijska policija uhapsila je 14 osoba porijeklom iz Crne Gore i Srbije za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom dijelu Evrope. Kod…

176 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 12:26

Mandić i Knežević poručili: "Odbranu nastavljamo bez advokata, optužnica je sahranjena"

Lideri Demokratskog fronta Andrija Madnić i Milan Knežević saopštili su danas da će u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine, odbranu nastaviti sami, odnosno bez učešća advokata. Lider DNP-a Milan Knežević poručio je, na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su učestvovali i advokati DF-a, da je "optužnica sahranjena" i da će oni samo da "održe nekrolog na treće jutro ili četrdesnicu".

"U ime svih nevino optuženih u ovom procesu zahvalio bih se advokatskom timu koji nam je pomogao da raskrinkaju lažnu optužnicu i montirani proces. žao mi je što su naši advokati primorani da ne učestvuju u ovom procesu. Milan Knežević, ja i Mihailo Čađenović nastavićemo odbranu sami i dodatno ćemo raskrinkati ovaj proces. Ne znači da našim advokatima otkazujemo punomoćje jer ovakve profesionalce ne možemo naći nigdje", rekao je Mandić.

On je istakao da je prihvaćen dokaz koji je pribavljen u skladu sa zakonom, a na kojem se vidi Saša Sinđelić koji negira iskaz, ne bi bilo potrebe za završnim riječima.

Advokat Dušan Radosavljević je kazao da je ova potez bio iznuđen ali da je "nekad je ćutane glasnije od 1.000 riječi".

"Napuštanje sudnice je bio logičan izbor, jer ako jasno iznosite činenice sa jedne strane a sa druge imate podcjenivane naše inteligencije, onda je asno da niesmo imali izbor", rekao je Radosavljević.

Advokat Miroje Jovanović je kazao da onog momenta kada je sudija Mugoša odlučila da ne može da uvrsti snimke Sinđelića koje su dostavili nijesu više mogli da budu ravnodušni.

Jovanović je poručio da "se neće više vraćati u sudnicu".

radosavko

Advaokat Dražen Medojević e kazao da su učestvovali u jednom besmislenom sudskom postupku".

"Moram da kažem da smo učestvovali tri mjeseca u saslušanju jednog svjedoka koji ni u jednoj državi ne bi mogao da dobije status svjedoka saradnika. Mis mo imali uvjerenja o njegovom psihičkom stanju i meni je njega u neku ruku žao", rekao je Medojević.

Advokat Jugosalv Krpović, u ime njegove branjenice Branke Milić, kazao je da je sud opet zloupotrebio svoja ovlašćenja i dodjelio njegovoj klijentkinji advokata po službenoj dužnosti.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da je "sve ovo što je uradila sutkinja Suzana Mugoša bijeg od istine".

"Samo bih da je pitam - čemu žurba? Zašto se ne napiše dopis Srbiji i pita se da li je Sinđelić sniman u skladu sa mjerama tajnog nadzora. Ona dobro zna da je on sniman u skladu sa tim mjerama i da je prihvaćen ovaj dokaz završnih riječi ne bi bilo. Ova optužnica je sahranjena a ja i moje kolege učestvovaćemo u trećem jutru ili na četrdesnici da održimo nekrolog", poručio e Knežević.

On je specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću poručio da je "kilo luka crmničkoga 15 eura".

B.K.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 15 mart 2019 12:41

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.