Standard.

subota mart 23

Vojvodić osuđen na dvije i po godine zbog brutalnog prebijanja mladića u Sutomoru

Petar Vojvodić (20) koji je priznao da je nanio teške tjelesne povrede mladićima iz Rume, Stefanu Novoselcu i Dejanu Grujičiću, osuđen je u petak na jedinstvenu kaznu zatvora od 2…

58 hits

subota mart 23

Petrovac: Rus skočio sa litice u ambis

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti izvukli su tijelo ruskog državljanina koji je sinoć kasno skočio sa litice na stijene nedaleko od Lazareta ka Perazica dolu.

28 hits

subota mart 23

Za godinu dana trajno oduzeto sedam vozila

U godini za nama sprovedene su aktivnosti trajnog i privremenog oduzimanja imovine po raznim rješenjima sudova, te je tokom 2018. Uprava za imovinu od trajno oduzete imovine preuzela sedam vozila,…

30 hits

subota mart 23

Trinaestogodišnjak polomio nos godinu mlađem dječaku

Nikšićka policija je u prethodnom periodu rasvijetlila tri krivična djela teška tjelesna povreda i podnijela prijave protiv dvije osobe, dok je treća, koja je počinila ovo djelo krivično neodgovorna zbog…

53 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 12:26

Mandić i Knežević poručili: "Odbranu nastavljamo bez advokata, optužnica je sahranjena"

Lideri Demokratskog fronta Andrija Madnić i Milan Knežević saopštili su danas da će u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine, odbranu nastaviti sami, odnosno bez učešća advokata. Lider DNP-a Milan Knežević poručio je, na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su učestvovali i advokati DF-a, da je "optužnica sahranjena" i da će oni samo da "održe nekrolog na treće jutro ili četrdesnicu".

"U ime svih nevino optuženih u ovom procesu zahvalio bih se advokatskom timu koji nam je pomogao da raskrinkaju lažnu optužnicu i montirani proces. žao mi je što su naši advokati primorani da ne učestvuju u ovom procesu. Milan Knežević, ja i Mihailo Čađenović nastavićemo odbranu sami i dodatno ćemo raskrinkati ovaj proces. Ne znači da našim advokatima otkazujemo punomoćje jer ovakve profesionalce ne možemo naći nigdje", rekao je Mandić.

On je istakao da je prihvaćen dokaz koji je pribavljen u skladu sa zakonom, a na kojem se vidi Saša Sinđelić koji negira iskaz, ne bi bilo potrebe za završnim riječima.

Advokat Dušan Radosavljević je kazao da je ova potez bio iznuđen ali da je "nekad je ćutane glasnije od 1.000 riječi".

"Napuštanje sudnice je bio logičan izbor, jer ako jasno iznosite činenice sa jedne strane a sa druge imate podcjenivane naše inteligencije, onda je asno da niesmo imali izbor", rekao je Radosavljević.

Advokat Miroje Jovanović je kazao da onog momenta kada je sudija Mugoša odlučila da ne može da uvrsti snimke Sinđelića koje su dostavili nijesu više mogli da budu ravnodušni.

Jovanović je poručio da "se neće više vraćati u sudnicu".

radosavko

Advaokat Dražen Medojević e kazao da su učestvovali u jednom besmislenom sudskom postupku".

"Moram da kažem da smo učestvovali tri mjeseca u saslušanju jednog svjedoka koji ni u jednoj državi ne bi mogao da dobije status svjedoka saradnika. Mis mo imali uvjerenja o njegovom psihičkom stanju i meni je njega u neku ruku žao", rekao je Medojević.

Advokat Jugosalv Krpović, u ime njegove branjenice Branke Milić, kazao je da je sud opet zloupotrebio svoja ovlašćenja i dodjelio njegovoj klijentkinji advokata po službenoj dužnosti.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da je "sve ovo što je uradila sutkinja Suzana Mugoša bijeg od istine".

"Samo bih da je pitam - čemu žurba? Zašto se ne napiše dopis Srbiji i pita se da li je Sinđelić sniman u skladu sa mjerama tajnog nadzora. Ona dobro zna da je on sniman u skladu sa tim mjerama i da je prihvaćen ovaj dokaz završnih riječi ne bi bilo. Ova optužnica je sahranjena a ja i moje kolege učestvovaćemo u trećem jutru ili na četrdesnici da održimo nekrolog", poručio e Knežević.

On je specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću poručio da je "kilo luka crmničkoga 15 eura".

B.K.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 15 mart 2019 12:41

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.