Standard.

četvrtak april 18

Nesreća na Karabuškom polju: Lokomotiva usmrtila albanskog državljanina

Albanski državljanin poginuo je danas kada ga je na pruzi na Karabuškom polju u Tuzima udarila dizel lokomotiva, javlja reporter Standarda.

90 hits

četvrtak april 18

Suđenje Ranku Raduloviću i ekipi odloženo za 17. maj, novinari ni danas nijesu mogli u sudnicu

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje Nikšićaninu Ranku Raduloviću, albanskom državljaninu Erogenu Brajoviću, Kotoraninu Igoru Vukotiću, koji se terete da su sa još 16 ljudi oformili kriminalnu organizaciju u cilju vršenja najtežih krivičnih dijela odloženo…

58 hits

četvrtak april 18

Stefan Vilotijević koji je bio ranjen u obračunu u Beču izručen Srbiji

Stefan Vilotijević (23), koji je teško ranjen u sačekuši u Beču 21. decembra 2018, izručen je Srbiji, koja je za njim raspisala potjernicu zbog nezakonitog držanja oružja, piše Blic.

98 hits

četvrtak april 18

Policija zaplijenila 467 kg duvana koji je iz Albanije švercovan u Crnu Goru

Granična policija Tuzi uhapsila je M.N. (34) iz Podgorice, od koga je oduzela oko 467 kilograma rezanog duvana.

29 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 07:21

SDT odbacilo prijavu Milačića protiv Đukanovića

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Marka Milačića koju je podnio protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, rukovodeći se optužbama koje je na račun predsjednika u svojim video-porukama i na društvenim mrežama iznio odbjegli biznismen koji je na crvenoj Interpolovoj potjernici Duško Knežević, pišu Dnevne novine.

SDT je, prema informacijama Dnevnih novina, nakon izviđajnih radnji, ocijenilo da ne postoji bilo kakav osnov sumnje da je došlo do nekog krivičnog djela za koji je Milačić prozvao Đukanovića.

Podsjetimo, Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore, podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika Đukanovića početkom februara ove godine, nakon čega je organizovao pres konferenciju na kojoj je saopštio da je Đukanovića prijavio zbog sumnji da je “u martu 2010, i martu 2011. godine primio imovinsku korist plaćanje putovanja, snošenje troškova avionskih karata, smještaj a u hotelu i plaćanja drugih računa prilikom boravka u Dubaiju, a sve u vrijednosti preko 60.000 eura, a zauzvrat koristeći svoj službeni položaj i društveni uticaj posredno ili neposredno vršio uticaj na rukovodstvo Centralne banke Crne Gore”.

Milačić je tada poručio kako “zahtijeva” od Glavnog specijalnog tužioca da detaljno ispita predmetne sumnje, jer se radi o “sumnji u jedno od krivičnih djela takozvane korupcije u službi, i to u najvišoj instanci službe”.

Predsjednik Đukanović je, nakon Kneževićevih poruka koje su bile za podnošenje prijava, oštro reagovao, poručujući da se radi o “običnoj laži i podmetačini”.

“To je najniži nivo na koji čovjek može da padne i čime može da se bavi. Ako je neko makar jednom sjeo sa mnom taj zna da ja plaćam svoje račune. Ovo je apsolutna izmišljotina jednog očajnika koji pokušava da zatrpavanjem crnogorske javnosti ovakvim temama skrene pažnju sa osnove teme ostavio je deponente bez štednje, ostavio ljude bez posla, ostavio državu bez poreskih prihoda i tako dalje”, kazao je Đukanović u februaru gostujući u emisiji “Ukrštene riječi”.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.