Standard.

četvrtak jun 13

Intervencija GSS: Spasioci krenuli, planinar stradao na Komovima?

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Gorska služba spašavanje krenula je u akciju u reonu Komova, gdje je, kako naglašavaju, prema prvim i nepotvrđenim informacijama, stradao planinar koji je pao sa stijene.

52 hits

četvrtak jun 13

Drešaju krivična prijava za pokušaj ubistva Nikolića

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Leona Drešaja (47), osumnjičenom za pokušaj ubistva sugrađanina Franja Nikolića (37).

64 hits

četvrtak jun 13

Lančani sudar ispred pozorišta, nema povrijeđenih

Ispred Crnogorskog nrodnog pozorišta (CNP) u ulici Stanka Dragojevica u Podgorici danas je došlo do lančanog sudara.

30 hits

četvrtak jun 13

Policija rasvijetlila ubistvo Šarovića: "Nije u pitanju sukob klanova, već svađa"

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, da je policija rasvijetlila ubistvo Stefana Šarovića koje je počinjeno prije sedam dana…

115 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 09:29

Suđenje za ubistvo Lašmanove, Roćenović: "Nije tačno da sam bio u vezi sa Anastasijom"

Suđenje Arseniju Stanoviću, koji se tereti za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove, nastavljeno je danas svjedočenjem Vedrana Roćenovića, Janka Radovića i Krsta Stanišića, pred vijećem kojim predsjedava sudija Višeg suda Predrag Tabaš. Roćenović je negirao da je bio u emotivnoj vezi sa pokojnom Anastastijom, već je kazao da je njihov odnos bio isključivo prijateljski.

Suđenje za ubistvo Lašmanove, Roćenović: "Nije tačno da sam bio u vezi sa Anastasijom" FOTO: Facebook

"Upoznali smo se dvadesetak dana prije samog događaja. Odbacam insinuacije da smo bili u vezi. Čujali smo se, ali to su bili prijateljski odnosi. Ja sam te večeri bio u Bijeljni na poslovnom sastanku, i negdje 12 sati uveče smo se čuli i normalno razgovarali. Ujutro sam joj poslao SMS, i odgovorila mi je stiker smajlijem. Poslije, oko 15 sati, me zvala njena drugarica da me pita da li smo se čuli jer se ona ne javlja", rekao je Roćenović.

Prema njegovim riječima, on se tog dana vraćao iz Bijeljine, a uveče je dobio informaciju da je Anastasija preminula, i nakon toga poziv iz policije da se javi kako bi dao izjavu. Stanovićev branilac, advokat Zoran Piperović, predložio je sudu da se ponovo pozovu svjedoci Bojana Popović i Marija Janković kako bi se izvršilo suočavanje sa Roćenovićem, a na okolnosti njegovog odnosa sa Lašmanovom.

Naime, Popović i Janković, bile su prijateljice sa Anastasijom, i na prethodnom suđenju obje su kazale da su Roćenović i Lašmanova bili u emotivnom odnosu, te da se ona zaljubila u njega.

Svjedok Janko Radović, momak Bojane Popović, danas je pred sudom ispričao da je 11. maja otišao sa djevojkom do Anastasijinog stana, kako bi je provjerili, jer se ona je javlja na telefon.

"Bojana me zvala da odem sa njom jer je bila zabrinuta. Mi smo otišli, i sve je bilo zaključano, a auto parkirano ispred kuće. Lupali smo i kucali, a potom i pozvali policiju i vatrogasce. S ozbirom da je stan bio u suterenu, mogli smo da provorimo. Uzeo sam lampu od službenog lica i osvjetilio unutrašnjost. Tada sam vidio nekog da leži u kuhinji i krv okolo", rekao je Radović.

On je naveo i da je poznavao Arsenija i da je on bio dobar momak.

"Kotor je mali grad, znali smo se. On je igrao vaterpolo, nikada nijesam čuo da je napravio neki eksces u gradu ili školi. Uvijek kad se sretnemo lijepo se javi", rekao je Radović. 

Svjedok Krsto Stanišić saslušan je na okolnosti nestanka tablice sa njegovog automobila Reno. On je potvrdio iskaz koji je dao pred tužilaštvom, dodajući da ne poznaje Stanovića i da se radi o autu starom 30 godina, koji koristi kada ide na selo u Njegušima. Takođe, pročitan je i iskaz Stefana Vujačića, koji se nije pojavio na današenjem suđenju, jer je otišao na brod.

Podsjećamo, Lašmanova je pronađena mrtva u stanu u Kotoru, 11. maja prošle godine. Samo dan nakon što je pronađeno tijelo sa više ubodnih rana na tijelu i glavi inspektori su imali saznanja koja su ukazivala da je Arsenije Stanović mogući počinilac.

U prilog tim tvrdnjama prikupili su brojne dokaze – snimke sa video-nadzora, DNK tragove...

Arsenije Stanović uhapšen je 18. juna u Tirani, poslije jednomjesečnog skrivanja u susjednoj Albaniji. Prilikom hapšenja osumnjičenog, sa njim je bio i njegov otac Zoran Stanović, inače smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

 

J.L.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 15 april 2019 11:14

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.