Standard.

četvrtak april 18

Nesreća na Karabuškom polju: Lokomotiva usmrtila albanskog državljanina

Albanski državljanin poginuo je danas kada ga je na pruzi na Karabuškom polju u Tuzima udarila dizel lokomotiva, javlja reporter Standarda.

90 hits

četvrtak april 18

Suđenje Ranku Raduloviću i ekipi odloženo za 17. maj, novinari ni danas nijesu mogli u sudnicu

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje Nikšićaninu Ranku Raduloviću, albanskom državljaninu Erogenu Brajoviću, Kotoraninu Igoru Vukotiću, koji se terete da su sa još 16 ljudi oformili kriminalnu organizaciju u cilju vršenja najtežih krivičnih dijela odloženo…

58 hits

četvrtak april 18

Stefan Vilotijević koji je bio ranjen u obračunu u Beču izručen Srbiji

Stefan Vilotijević (23), koji je teško ranjen u sačekuši u Beču 21. decembra 2018, izručen je Srbiji, koja je za njim raspisala potjernicu zbog nezakonitog držanja oružja, piše Blic.

99 hits

četvrtak april 18

Policija zaplijenila 467 kg duvana koji je iz Albanije švercovan u Crnu Goru

Granična policija Tuzi uhapsila je M.N. (34) iz Podgorice, od koga je oduzela oko 467 kilograma rezanog duvana.

29 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 15:13

Buran vikend u Podgorici: Zbog alkohola privedena 62 vozača, oduzete 124 vozačke dozvole

Saobraćajni policajci su tokom proteklog vikenda, uhapsili 62 osobe, jer su upravljali automobilima pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, saopšteno je iz Uprave policije.

Buran vikend u Podgorici: Zbog alkohola privedena 62 vozača, oduzete 124 vozačke dozvole FOTO: Ilustracija

Zbog prekršaja počinjenih u saobraćaju, policijajci su izdali 1.507 prekršajnih naloga, podnijeli 209 prekršajnih prijava, oduzeli 124 vozačke dozvole i 46 pari registarskih oznaka.

Iz policije navode, da sama brojka od 62 vozača koja su upravaljala vozilom u alkoholisanom stanju, nažalost ilustruje odsustvo odgovornosti kod ovih osoba ne samo prema sopstvenom životu i bezbjednosti već i prema drugim učesnicima u saobraćaju.

"Od 62 vozača koja su lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola, na području Podgorice lišen je slobode 31 vozač, dok je u Podgorici ukupno zatečeno 83 lica koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,3 do 0,5 g/kg policija je izdala 24 prekršajna naloga, a podnijela je 28 prekršajnih prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,5 do 1 g/kg. Od lica koja su lišena slobode zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju izdvajamo tri slučaja u kojima su vozači upravljali vozilom u koncentraciji od 2,03 g/kg (u centru Podgorice), 2,35g/kg (put Podgorica - Virpazar) i 2,85 g/kg (u naselju Zabjelo)", piše u saopštenju

Iz policije su strogo apelovali na mlade da poštuju saobraćajne propise, kako bi smanjili mogućnost da prouzrukuju teške posljedice po svoj i život drugih učesnika u saobraćaju.

"Zabrinjavajući je podatak da je sve veći broj mladih vozača do 24 godine starosti koji upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, iako je za ovu kategoriju vozača zakonom propisana nulta tolerancija na alkohol. Saobraćajnoj policiji će i dalje biti cilj da preventivim i represivnim aktivnostima utiče na smanjenje najtežih posljedica saobraćajnih nezgoda, u čemu je najvažnije savjesno ponašanje svih učesnika u saobraćaju, kako bismo svi zajedno dali što veći doprinos bezbjednijem saobraćaju i čuvanju ljudskih života.", navode iz Uprave policije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.