Standard.

četvrtak jun 13

Intervencija GSS: Spasioci krenuli, planinar stradao na Komovima?

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Gorska služba spašavanje krenula je u akciju u reonu Komova, gdje je, kako naglašavaju, prema prvim i nepotvrđenim informacijama, stradao planinar koji je pao sa stijene.

52 hits

četvrtak jun 13

Drešaju krivična prijava za pokušaj ubistva Nikolića

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Leona Drešaja (47), osumnjičenom za pokušaj ubistva sugrađanina Franja Nikolića (37).

64 hits

četvrtak jun 13

Lančani sudar ispred pozorišta, nema povrijeđenih

Ispred Crnogorskog nrodnog pozorišta (CNP) u ulici Stanka Dragojevica u Podgorici danas je došlo do lančanog sudara.

30 hits

četvrtak jun 13

Policija rasvijetlila ubistvo Šarovića: "Nije u pitanju sukob klanova, već svađa"

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, da je policija rasvijetlila ubistvo Stefana Šarovića koje je počinjeno prije sedam dana…

115 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 15:13

Buran vikend u Podgorici: Zbog alkohola privedena 62 vozača, oduzete 124 vozačke dozvole

Saobraćajni policajci su tokom proteklog vikenda, uhapsili 62 osobe, jer su upravljali automobilima pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, saopšteno je iz Uprave policije.

Buran vikend u Podgorici: Zbog alkohola privedena 62 vozača, oduzete 124 vozačke dozvole FOTO: Ilustracija

Zbog prekršaja počinjenih u saobraćaju, policijajci su izdali 1.507 prekršajnih naloga, podnijeli 209 prekršajnih prijava, oduzeli 124 vozačke dozvole i 46 pari registarskih oznaka.

Iz policije navode, da sama brojka od 62 vozača koja su upravaljala vozilom u alkoholisanom stanju, nažalost ilustruje odsustvo odgovornosti kod ovih osoba ne samo prema sopstvenom životu i bezbjednosti već i prema drugim učesnicima u saobraćaju.

"Od 62 vozača koja su lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola, na području Podgorice lišen je slobode 31 vozač, dok je u Podgorici ukupno zatečeno 83 lica koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,3 do 0,5 g/kg policija je izdala 24 prekršajna naloga, a podnijela je 28 prekršajnih prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,5 do 1 g/kg. Od lica koja su lišena slobode zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju izdvajamo tri slučaja u kojima su vozači upravljali vozilom u koncentraciji od 2,03 g/kg (u centru Podgorice), 2,35g/kg (put Podgorica - Virpazar) i 2,85 g/kg (u naselju Zabjelo)", piše u saopštenju

Iz policije su strogo apelovali na mlade da poštuju saobraćajne propise, kako bi smanjili mogućnost da prouzrukuju teške posljedice po svoj i život drugih učesnika u saobraćaju.

"Zabrinjavajući je podatak da je sve veći broj mladih vozača do 24 godine starosti koji upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, iako je za ovu kategoriju vozača zakonom propisana nulta tolerancija na alkohol. Saobraćajnoj policiji će i dalje biti cilj da preventivim i represivnim aktivnostima utiče na smanjenje najtežih posljedica saobraćajnih nezgoda, u čemu je najvažnije savjesno ponašanje svih učesnika u saobraćaju, kako bismo svi zajedno dali što veći doprinos bezbjednijem saobraćaju i čuvanju ljudskih života.", navode iz Uprave policije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.