Standard.

četvrtak jun 13

Intervencija GSS: Spasioci krenuli, planinar stradao na Komovima?

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Gorska služba spašavanje krenula je u akciju u reonu Komova, gdje je, kako naglašavaju, prema prvim i nepotvrđenim informacijama, stradao planinar koji je pao sa stijene.

52 hits

četvrtak jun 13

Drešaju krivična prijava za pokušaj ubistva Nikolića

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Leona Drešaja (47), osumnjičenom za pokušaj ubistva sugrađanina Franja Nikolića (37).

64 hits

četvrtak jun 13

Lančani sudar ispred pozorišta, nema povrijeđenih

Ispred Crnogorskog nrodnog pozorišta (CNP) u ulici Stanka Dragojevica u Podgorici danas je došlo do lančanog sudara.

30 hits

četvrtak jun 13

Policija rasvijetlila ubistvo Šarovića: "Nije u pitanju sukob klanova, već svađa"

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, da je policija rasvijetlila ubistvo Stefana Šarovića koje je počinjeno prije sedam dana…

115 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 15:16

Prijave protiv Hodžića i 10 aktivista pokreta "Odupri se" zbog nenajavljenog okupljanja ispred VDT-a

Protiv 11 članova pokreta "Odupri se", podgorička policija podnijela je prekršajne prijave, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjem ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koje se dogodilo 11. aprila.

Prijave protiv Hodžića i 10 aktivista pokreta "Odupri se" zbog nenajavljenog okupljanja ispred VDT-a FOTO: Filip Filipović

Prijava je podnijeta protiv Demira Hodžića (32) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama (neprijavljivanje javnog okupljanja). Još deset lica – Slaven Radunović (55), Vladimir Dajković (27), Dragan Sošić (41), Mirsad Kurgaš (58), V.M. (66), Nenad Čobeljić (53), Džemal Perović (62), N.G. (30), Danijela (51) i Vanja Đurišić (53) osumnjičeni su za prekršaj iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja).

Naime, ispred objekta VDT u Ulici Slobode Podgorici se prije četiri dana, oko 13,30, okupila grupa od oko 40 građana, koju je organizovao D.H. Centru bezbjednosti Podgorica okupljanje nije bilo prijavljeno, iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

"S obzirom da javno okupljanje nije bilo prijavljeno, policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su prisutnim građanima u više navrata izdali upozorenje da prekinu javno okupljanje, da se mirno raziđu i da svoje javno okupljanje prijave u skladu sa zakonom za naredni period. Uprkos izdatim upozorenjima od strane policijskih službenika, okupljeni građani se nisu razišli, nakon čega im je shodno zakonu u više navrata izdato naređenje da se raziđu, kojom prilikom su upozoreni na zakonske posljedice. Okupljeni građani su se oglušili i o izdato naređenje, čime su ometali službena lica u vršenju svojih ovlašćenja, nastavljajući okupljanje, da bi oko 15,00 časova počeli da se razilaze", piše u saopštenju.

O ovom događaju obaviješten je državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata bića krivičnog djela, te su službenici CB Podgorica shodno tome protiv navedenih lica podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka.

Službenici CB Podgorica preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju ostalih učesnika ovog javnog okupljanja, radi izjašnjenja nadležnog tužioca o njihovoj krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 15 april 2019 16:25

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.