Standard.

četvrtak april 18

Nesreća na Karabuškom polju: Lokomotiva usmrtila albanskog državljanina

Albanski državljanin poginuo je danas kada ga je na pruzi na Karabuškom polju u Tuzima udarila dizel lokomotiva, javlja reporter Standarda.

88 hits

četvrtak april 18

Suđenje Ranku Raduloviću i ekipi odloženo za 17. maj, novinari ni danas nijesu mogli u sudnicu

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje Nikšićaninu Ranku Raduloviću, albanskom državljaninu Erogenu Brajoviću, Kotoraninu Igoru Vukotiću, koji se terete da su sa još 16 ljudi oformili kriminalnu organizaciju u cilju vršenja najtežih krivičnih dijela odloženo…

58 hits

četvrtak april 18

Stefan Vilotijević koji je bio ranjen u obračunu u Beču izručen Srbiji

Stefan Vilotijević (23), koji je teško ranjen u sačekuši u Beču 21. decembra 2018, izručen je Srbiji, koja je za njim raspisala potjernicu zbog nezakonitog držanja oružja, piše Blic.

96 hits

četvrtak april 18

Policija zaplijenila 467 kg duvana koji je iz Albanije švercovan u Crnu Goru

Granična policija Tuzi uhapsila je M.N. (34) iz Podgorice, od koga je oduzela oko 467 kilograma rezanog duvana.

29 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 15:16

Prijave protiv Hodžića i 10 aktivista pokreta "Odupri se" zbog nenajavljenog okupljanja ispred VDT-a

Protiv 11 članova pokreta "Odupri se", podgorička policija podnijela je prekršajne prijave, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjem ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koje se dogodilo 11. aprila.

Prijave protiv Hodžića i 10 aktivista pokreta "Odupri se" zbog nenajavljenog okupljanja ispred VDT-a FOTO: Filip Filipović

Prijava je podnijeta protiv Demira Hodžića (32) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama (neprijavljivanje javnog okupljanja). Još deset lica – Slaven Radunović (55), Vladimir Dajković (27), Dragan Sošić (41), Mirsad Kurgaš (58), V.M. (66), Nenad Čobeljić (53), Džemal Perović (62), N.G. (30), Danijela (51) i Vanja Đurišić (53) osumnjičeni su za prekršaj iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja).

Naime, ispred objekta VDT u Ulici Slobode Podgorici se prije četiri dana, oko 13,30, okupila grupa od oko 40 građana, koju je organizovao D.H. Centru bezbjednosti Podgorica okupljanje nije bilo prijavljeno, iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

"S obzirom da javno okupljanje nije bilo prijavljeno, policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su prisutnim građanima u više navrata izdali upozorenje da prekinu javno okupljanje, da se mirno raziđu i da svoje javno okupljanje prijave u skladu sa zakonom za naredni period. Uprkos izdatim upozorenjima od strane policijskih službenika, okupljeni građani se nisu razišli, nakon čega im je shodno zakonu u više navrata izdato naređenje da se raziđu, kojom prilikom su upozoreni na zakonske posljedice. Okupljeni građani su se oglušili i o izdato naređenje, čime su ometali službena lica u vršenju svojih ovlašćenja, nastavljajući okupljanje, da bi oko 15,00 časova počeli da se razilaze", piše u saopštenju.

O ovom događaju obaviješten je državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata bića krivičnog djela, te su službenici CB Podgorica shodno tome protiv navedenih lica podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka.

Službenici CB Podgorica preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju ostalih učesnika ovog javnog okupljanja, radi izjašnjenja nadležnog tužioca o njihovoj krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 15 april 2019 16:25

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.