Standard.

četvrtak jun 13

Intervencija GSS: Spasioci krenuli, planinar stradao na Komovima?

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Gorska služba spašavanje krenula je u akciju u reonu Komova, gdje je, kako naglašavaju, prema prvim i nepotvrđenim informacijama, stradao planinar koji je pao sa stijene.

52 hits

četvrtak jun 13

Drešaju krivična prijava za pokušaj ubistva Nikolića

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Leona Drešaja (47), osumnjičenom za pokušaj ubistva sugrađanina Franja Nikolića (37).

64 hits

četvrtak jun 13

Lančani sudar ispred pozorišta, nema povrijeđenih

Ispred Crnogorskog nrodnog pozorišta (CNP) u ulici Stanka Dragojevica u Podgorici danas je došlo do lančanog sudara.

30 hits

četvrtak jun 13

Policija rasvijetlila ubistvo Šarovića: "Nije u pitanju sukob klanova, već svađa"

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, da je policija rasvijetlila ubistvo Stefana Šarovića koje je počinjeno prije sedam dana…

115 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 16:07

Iznova počelo suđenje bjelopoljskim doktorima: Zatražena dopuna nalaza

U Višem sudu u Bijelom Polju, danas je iznova počelo sudjenje bjelopoljskim doktorima Tomislavu Jeremiću, Haki Tahirović, Zvonku Puletiću i Jeli Cimbaljević koji se terete za infekciju pet beba u Opštoj bolnici u Bijelom Polju,u novembru 2014.godine od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru u Podgorici.

Prvostepenom presudom, zbog krivičnog djela ugrožavanja zdravlja ljudi, Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni su na po sedam mjeseci zatvora dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je odlukom od 20. februara 2018. uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju i preinačio presudu Višeg suda u Bijelom Polju od 27. jula 2017. te je optužene ljekare bjelopoljske Opšte bolnice osudio na po godinu zatvora.

Vrhovni sud Crne Gore usvojio zahtjev za zaštitu zakonitosti koji su izjavili branioci optuženih bjelopoljskih doktora, protiv pravosnažnih presuda Višeg suda u Bijelom Polju od 28. jula 2017. i Apelacionog suda od 20. februara 2018. godine,i naložio ponovno otvaranje glavnog pretresa .

Optuženi su ponovo bili kategorični da se ne osjećaju krivim ne priznaju krivicu, niti ijednu tačku optužnice.

Nakon što su pročitani svi raniji dokazi, zastupnica optužnice, Ljubinka Madžgalj, iznijela je nove predloge.

I pored protivljenja branilaca optuženih, sudsko vijeće je predloge prihvatilo i obavezalo Sudsko medicinski odbor Medicinskog fakulteta iz Beograda, da uradi dopunu nalaza.

Tužiteljka je zatražila,da Sudsko Medicinski odbor, pojasni pitanja vezana za neonatalnu sepsu, kao i šifre o njoj, te koji su to indikatori ukazivali na pojavu epidemije, kad se ona otkriva i koje je dijete prvo oboljelo.

“Nakon što dobijemo dopunu nalaza ,na pretresu koji smo zakazali za 13. maj, on će biti pojašnjen .Toga dana planirano je i davanje završnih riječi u postupku”, kazao je predsjedavajući vijeća.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.