Standard.

četvrtak april 18

Nesreća na Karabuškom polju: Lokomotiva usmrtila albanskog državljanina

Albanski državljanin poginuo je danas kada ga je na pruzi na Karabuškom polju u Tuzima udarila dizel lokomotiva, javlja reporter Standarda.

90 hits

četvrtak april 18

Suđenje Ranku Raduloviću i ekipi odloženo za 17. maj, novinari ni danas nijesu mogli u sudnicu

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje Nikšićaninu Ranku Raduloviću, albanskom državljaninu Erogenu Brajoviću, Kotoraninu Igoru Vukotiću, koji se terete da su sa još 16 ljudi oformili kriminalnu organizaciju u cilju vršenja najtežih krivičnih dijela odloženo…

58 hits

četvrtak april 18

Stefan Vilotijević koji je bio ranjen u obračunu u Beču izručen Srbiji

Stefan Vilotijević (23), koji je teško ranjen u sačekuši u Beču 21. decembra 2018, izručen je Srbiji, koja je za njim raspisala potjernicu zbog nezakonitog držanja oružja, piše Blic.

99 hits

četvrtak april 18

Policija zaplijenila 467 kg duvana koji je iz Albanije švercovan u Crnu Goru

Granična policija Tuzi uhapsila je M.N. (34) iz Podgorice, od koga je oduzela oko 467 kilograma rezanog duvana.

29 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 16:07

Iznova počelo suđenje bjelopoljskim doktorima: Zatražena dopuna nalaza

U Višem sudu u Bijelom Polju, danas je iznova počelo sudjenje bjelopoljskim doktorima Tomislavu Jeremiću, Haki Tahirović, Zvonku Puletiću i Jeli Cimbaljević koji se terete za infekciju pet beba u Opštoj bolnici u Bijelom Polju,u novembru 2014.godine od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru u Podgorici.

Prvostepenom presudom, zbog krivičnog djela ugrožavanja zdravlja ljudi, Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni su na po sedam mjeseci zatvora dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je odlukom od 20. februara 2018. uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju i preinačio presudu Višeg suda u Bijelom Polju od 27. jula 2017. te je optužene ljekare bjelopoljske Opšte bolnice osudio na po godinu zatvora.

Vrhovni sud Crne Gore usvojio zahtjev za zaštitu zakonitosti koji su izjavili branioci optuženih bjelopoljskih doktora, protiv pravosnažnih presuda Višeg suda u Bijelom Polju od 28. jula 2017. i Apelacionog suda od 20. februara 2018. godine,i naložio ponovno otvaranje glavnog pretresa .

Optuženi su ponovo bili kategorični da se ne osjećaju krivim ne priznaju krivicu, niti ijednu tačku optužnice.

Nakon što su pročitani svi raniji dokazi, zastupnica optužnice, Ljubinka Madžgalj, iznijela je nove predloge.

I pored protivljenja branilaca optuženih, sudsko vijeće je predloge prihvatilo i obavezalo Sudsko medicinski odbor Medicinskog fakulteta iz Beograda, da uradi dopunu nalaza.

Tužiteljka je zatražila,da Sudsko Medicinski odbor, pojasni pitanja vezana za neonatalnu sepsu, kao i šifre o njoj, te koji su to indikatori ukazivali na pojavu epidemije, kad se ona otkriva i koje je dijete prvo oboljelo.

“Nakon što dobijemo dopunu nalaza ,na pretresu koji smo zakazali za 13. maj, on će biti pojašnjen .Toga dana planirano je i davanje završnih riječi u postupku”, kazao je predsjedavajući vijeća.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.