Standard.

petak jul 19

Tivat: Nakon tuče gostiju i obezbjeđenja u diskoteci došlo do pucnjave, ranjen Novosađanin

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Jedno lice ranjeno iz vatrenog oružja, a jedno je povrijeđeno u tuči tokom sinoćnjeg fizičkog obračuna gostiju i obezbjeđenja u diskoteci Win u Tivtu.  Kako nezvanično saznaje Radio Tivat, ranjen je…

428 hits

petak jul 19

Romina Vlahović prekršila Etički kodeks: Umjesto na suđenje, otišla na kafu

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Romina Vlahović je neprofesionalnim ponašanjem prekršila Etički kodeks državnih tužilaca, utvrdila je nadležna komisija.

139 hits

petak jul 19

Biviši predsjednik opštine Bar na suđenje doveden iz ZIKS-a: O Pavićeviću i ostalima u septembru

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje bivšem predsjedniku opštine Bar i nekadašnjem vlasniku Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) Žarku Pavićeviću, koji se tereti da je sa još dvije osobe zloupotrebom položaja oštetio Poštu Crne Gore…

157 hits

petak jul 19

Crna Gora poslala zahtjev za izručenje Jovana Vukotića

Crnogorske vlasti uputile su zahtjev kolegama u Srbiji za izručenje Kotoranina Jovana Vukotića (38), kojeg bezbjednosni sektor označava zajednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana, piše Pobjeda.

131 hits

 
 
 
 
nedjelja, 19 maj 2019 11:03

Uhapšena tri Nikšićanina zbog krijumčarenja ljudi

Ulcinjska policija uhapsila je tri lica zbog sumnje da su nedozvoljeno prelazili državnu granicu i krijumčarili deset stranih državljana, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su na putnom pravcu Stegvaš – Ostros zaustavili i kontrolisali dva vozilo, jedno marke „Renault” kojim je upravljao F.M. (26) iz Nikšića. Tom prilikom je zatečeno devet stranih državljana i drugo vozilo takođe marke „Renault” kojim je upravljao M.V. (22) iz Nikšića a sa njim je zatečen jedan stani državljanin. Od ukupno zatečenih deset stranih državljana bilo je dvoje djece i nijedno lice nije posjedovalo lična dokumenta", saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su F.M. i M.V, po prethodnom dogovoru sa V.S. (30) iz Nikšića, iznajmili vozila od rent a car agencije kako bi preuzeli strane državljene i za novčanu naknadu od po 100 eura ih prevezli od Ulcinja do Nikšića.

"Daljom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je prethodno V.S. ostvario kontakt sa jednim licem iz Albanije i sa njim dogovorio da uz novčanu naknadu od 1.200 eura organizuje prevoz stranih državljana do Nikšića. V.S. je, sumnja se, kasnije angažovao F.M. i M.V, obezbijedio im vozila i dao kompletne instrukcije o mjestu preuzimanja stranih državljana", navodi se u saopštenju.

Prilikom preuzimanja stranih državljana, M.V. je, sumnja se, preuzeonovac od lica iz Republike Albanije sa kojim se dogovorio da strane državljane preveze do Nikšića, nakon čega se udaljio sa lica mjesta, dok su F.M. i M.V. preuzeli strane državljane i krenuli ka Virpazaru sa namjerom da ih prevezu do Nikšiča ali su u tome spriječeni od strane granične policijske patrole koja ih je zaustavila u mjestu Stegvaš.

V.S. je uhapšen u Nikšiću.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se sva tri lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Nakon saslušanja taj tužilac je za V.S, F.M. i M.V. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.