Standard.

ponedjeljak jun 24

Dječak preminuo uprkos naporima osoblja KCCG

Dječak koji je sinoć reanimiran u podgoričkom Urgentnom centru podlegao je povredama.

195 hits

ponedjeljak jun 24

Pretresi u Plavu, Nikšiću i Rožajama: Oduzeto 15 komada oružja, municija i eksplozivne materije

Policija u Plavu i Rožajama pronašla je i zaplijenila 15 komada oružja, veću količinu municije i eksplozivne materije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako su naveli iz UP, izvršeni su…

47 hits

ponedjeljak jun 24

FBI drži deset crnogorskih pomoraca na brodu sa kokainom

Agenti Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) ograničili su kretanje desetorici crnogorskih državljana koji se nalaze na brodu u Filadelfiji na kojem je zaplijenjeno 16 tona kokaina. Osim četvorice uhapšenih, zabranu…

206 hits

nedjelja jun 23

Američke službe i dalje pretražuju brod na kojem je pronađeno 16 tona kokaina: Provjeravaju 6.000 kontejnera

Pripadnici američkih bezbjednosnih službi nastavili su pretrage na brodu „MSC Gajan” na kojem je, za sada, pronađeno više od 16 i po tona kokaina. Zbog toga je uhapšeno šest osoba,…

194 hits

 
 
 
 
petak, 24 maj 2019 17:30

Imeriju 20 godina zatvora zbog ubistva trinaestogodišnjeg dječaka

Sinan Imeri (19) izbjeglica sa Kosova sa prebivalištem u Beranama koji se teretio za teško ubistvo trinaestogodišnjeg dječaka osuđen je na 20 godina zatvora u Višem sudu u Bijelom Polju.

Prema navodima optužnice, Imeri je 14. oktobra prošle godine oko 16 časova na lijevoj obali Lima nedaleko od buvlje pijace u Beranama ,nakon kraće prepirke, izudarao po glavi 13-godišnjeg dječaka nakon čega ga je zadavio košuljom i tijelo bacio u rijeku.

Obducent dr Dragana Čukić zaključila je ,da je smrt kod trinaestogodišnjeg dječaka nastala usljed gušenja, stezanjem omče oko vrata.

Dječakov nestanak porodica je prijavila 14. oktobra a njegovo beživotno nago tijelo nadjeno je 16, oktobra oko 11 časova u rijeci, dok je njegova garderoba bila na obali.

Sud je ocijenio pobude iz kojih je okrivljeni djelo učinio, okolnosti pod kojima je djelo učinjeno, na strani okrivljenog od olakšavajućih okolnosti je našao da se radi o mladom licu koje do sada nije osuđivano, da je priznao izvršenje krivičnog djela, a od otežavajućih okolnosti pod kojima je djelo izvršeno, posledice istog jer je lišio života maloljetnika od 13 godina M.B., koji kao žrtva ničim nije doprinio nastupanju posledica, te činjenici da se radi jednom od najtežih krivičnih djela.

Za predmetno krivično djelo propisana je kazna zatvora od najmanje 10 ili kazna dugotrajnog zatvora.

„Sud nije mogao izreći stožiju kaznu u konkretnom slučaju jer je okrivljeni Imeri u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 19 godina i njegova uračunljivost je bila bitno smanjena, ali kao takva uračunljivost ne isključuje krivicu“, saopštila je portparolka Višeg suda Aida Destanović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.