Standard.

utorak septembar 17

Vujošević preko Dračenovca svojim vozilom napustio Crnu Goru

Nenad Vujošević, kojeg je Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije Duška Kneževića, napustio je Crnu Goru u petak preko graničnog prelaza Dračenovac, saznaje Pobjeda. Vujošević je napustio Crnu Goru…

707 hits

ponedjeljak septembar 16

Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića: Advokat zatražio izuzeće sudskog vijeća

Advokat Vasilija Rafailovića, optuženog za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića 2016. u Bečićima, Vladimir Horović podnio je na današnjem suđenju zahtjev za izuzeće postupajućeg sudskog vijeća, zbog, kako je naveo, uskraćivanja prava…

439 hits

ponedjeljak septembar 16

Pokušaj ubistva u Nikšiću: Uhapšen muškarac

Nikšićka policija uhapsila je jutros Slobodan Martinović (72) zbog osnovane sumnje da je pokušao da ubije sugrađanina Branislava Bjelicu. (60). 

605 hits

ponedjeljak septembar 16

Teška saobraćajna nesreća na putu PG - CT: Jedna osoba poginula

Jutros oko devet sati došlo je do saobraćajne nesreće na putu Podgorica - Cetinje u mjestu Jankovića krš u kojoj je poginuo Đ.T. (33) iz Pljevalja, saopšteno je Standardu iz…

1360 hits

 
 
 
 
petak, 24 maj 2019 17:30

Imeriju 20 godina zatvora zbog ubistva trinaestogodišnjeg dječaka

Sinan Imeri (19) izbjeglica sa Kosova sa prebivalištem u Beranama koji se teretio za teško ubistvo trinaestogodišnjeg dječaka osuđen je na 20 godina zatvora u Višem sudu u Bijelom Polju.

Prema navodima optužnice, Imeri je 14. oktobra prošle godine oko 16 časova na lijevoj obali Lima nedaleko od buvlje pijace u Beranama ,nakon kraće prepirke, izudarao po glavi 13-godišnjeg dječaka nakon čega ga je zadavio košuljom i tijelo bacio u rijeku.

Obducent dr Dragana Čukić zaključila je ,da je smrt kod trinaestogodišnjeg dječaka nastala usljed gušenja, stezanjem omče oko vrata.

Dječakov nestanak porodica je prijavila 14. oktobra a njegovo beživotno nago tijelo nadjeno je 16, oktobra oko 11 časova u rijeci, dok je njegova garderoba bila na obali.

Sud je ocijenio pobude iz kojih je okrivljeni djelo učinio, okolnosti pod kojima je djelo učinjeno, na strani okrivljenog od olakšavajućih okolnosti je našao da se radi o mladom licu koje do sada nije osuđivano, da je priznao izvršenje krivičnog djela, a od otežavajućih okolnosti pod kojima je djelo izvršeno, posledice istog jer je lišio života maloljetnika od 13 godina M.B., koji kao žrtva ničim nije doprinio nastupanju posledica, te činjenici da se radi jednom od najtežih krivičnih djela.

Za predmetno krivično djelo propisana je kazna zatvora od najmanje 10 ili kazna dugotrajnog zatvora.

„Sud nije mogao izreći stožiju kaznu u konkretnom slučaju jer je okrivljeni Imeri u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 19 godina i njegova uračunljivost je bila bitno smanjena, ali kao takva uračunljivost ne isključuje krivicu“, saopštila je portparolka Višeg suda Aida Destanović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.