Standard.

četvrtak septembar 19

Sudija Jović advokatici Deletić: "Ne možete se koristiti pravnim trikovima, prekršili ste Etički kodeks"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Dokazni postupak protiv navodnog vođe kavačkog klana, Kotoranina Slobodana Kašćelana i grupe koja se zajedno sa njim nalazi na optuženičkoj klupi odložen je danas u Višem sudu u Podgorici. Kako…

385 hits

četvrtak septembar 19

Bijelo Polje: Dvoje povrijeđenih u sudaru automobila

Dvije osobe lakše su porijeđene u sudaru dva automobila u bjelopoljskom prigradskom naselju Strojtenica.

290 hits

četvrtak septembar 19

Svjedok otkrio detalje ubistva studenta iz Crne Gore na Bežanijskoj kosi: "RAZBJEŽALI SMO SE ČIM JE POČELA PUCNJAVA"

"Miloš Ćeranić je izvukao pištolj i opalio u zemlju u pravcu noge Draga Božovića. Drago je počeo da beži, ali se u jednom momentu okrenuo, izvukao pištolj i pucao ka…

693 hits

četvrtak septembar 19

Tužilaštvo blokiralo imovinu bivšem komandiru

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je finansijsku istragu protiv bivšeg komandira kotorske policije Zlatka Samardžića, koji je optužen za saradnju sa “kavačkim klanom“, piše Dan.

136 hits

 
 
 
 
subota, 01 jun 2019 22:29

Drugi hakerski napad na Standard za manje od 24 sata!

Ilustracija Ilustracija

Po drugi put za manje od 24 sata hakeri su napali i oborili portal Standard. Napadi su registrovani oko 20:20 časova, što je onesposobilo rad portala i medij nije bio u funkciji nešto duže od sat.

U toku je analiza i prikupljanje podataka, koju sprovodi inostrani provajder, čiji će izvještaj biti dostavljen Upravi policije i Osnovnom državnom tužilaštvu.

Inače, uredništvo portala danas oko podneva podnijelo je krivičnu prijavu Centru bezbjednosti u Podgorici o prvom sajber napadu koji se desio sinoć u 23:47, kada je registrovan upad sa oko 150 različitih IP adresa, ali i prijetećim porukama saradnika srbijanski i ruskih tajnih službi Nemanje Ristića, za kojim je Crna Gora raspisala Interpolu potjernicu, a koji je najavio da bi portal mogao biti „izbrisan“.

„Registrovano je oko 150 upada sa različitih IP adresa. Došlo je do ulaska u sistem portala, kojim je onesposobljeno nekoliko različitih komponenti, što je rezultiralo gubitkom web sajta. Server je pokazivao stabilan rad u tom periodu, što ukazuje na eksterne napade“, objašnjenje je inostranog provajdera, za sinoćnji hakerski napad.

Sve to dogodilo se nekoliko sati nakon što je urednik Standarda Samir Rastoder podnio prijavu podgoričkoj policiji o torture, koju je u Kraljevu doživio od pripadnika tamošnje policije I agenata BIA-e.

Prijavom Standarada obuhvaćen je i Nemanja Ristić, koji je u Crnoj Gori osuđen na sedam godina zatvora zbog umiješanosti u slučaj pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine. Ristića su, kao što je poznato, uprkos crvenoj Interpolovoj potjernici, pravosudni organi Srbije odbili da izruče Crnoj Gori, a on je sinoć uputio više otvorenih prijetnji Standardu.

Ristić je prve poruke na zvaničnu Facebook stranicu Standarda poslao sinoć u 20:27, a u njima se navodi:

"Pozdrav, interesujem se za zdravlje narko dilera Samira Rastodera“, zatim „Dobro li je?“ i „Puno sreće vama i njemu“.

On se međutim nije zaustavio, već je u 22:20 časova uputio prijetnju koja se sat kasnije i potvrdila.

"Budite dobre devojčice ako hoćete da vam se slučajno ne obriše portal. Ajde laku noć sad", napisao je Ristić.

On se i danas interesovao kako radi portal: „Jel ste oporavili stranicu?“ Nastavio je sa uvredama i prijetnjama,  šaljući logo Agencije za nacionalnu bezbjednost u plamenu, zatim fotografiju direktora Uprave policije Veselina Veljovića uz popovo prijeteće sadržaje.

Posljednji put izmijenjeno subota, 01 jun 2019 22:54

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.