Standard.

ponedjeljak jun 24

Dječak preminuo uprkos naporima osoblja KCCG

Dječak koji je sinoć reanimiran u podgoričkom Urgentnom centru podlegao je povredama.

196 hits

ponedjeljak jun 24

Pretresi u Plavu, Nikšiću i Rožajama: Oduzeto 15 komada oružja, municija i eksplozivne materije

Policija u Plavu i Rožajama pronašla je i zaplijenila 15 komada oružja, veću količinu municije i eksplozivne materije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako su naveli iz UP, izvršeni su…

47 hits

ponedjeljak jun 24

FBI drži deset crnogorskih pomoraca na brodu sa kokainom

Agenti Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) ograničili su kretanje desetorici crnogorskih državljana koji se nalaze na brodu u Filadelfiji na kojem je zaplijenjeno 16 tona kokaina. Osim četvorice uhapšenih, zabranu…

207 hits

nedjelja jun 23

Američke službe i dalje pretražuju brod na kojem je pronađeno 16 tona kokaina: Provjeravaju 6.000 kontejnera

Pripadnici američkih bezbjednosnih službi nastavili su pretrage na brodu „MSC Gajan” na kojem je, za sada, pronađeno više od 16 i po tona kokaina. Zbog toga je uhapšeno šest osoba,…

194 hits

 
 
 
 
subota, 01 jun 2019 22:29

Drugi hakerski napad na Standard za manje od 24 sata!

Po drugi put za manje od 24 sata hakeri su napali i oborili portal Standard. Napadi su registrovani oko 20:20 časova, što je onesposobilo rad portala i medij nije bio u funkciji nešto duže od sat.

Ilustracija Ilustracija

U toku je analiza i prikupljanje podataka, koju sprovodi inostrani provajder, čiji će izvještaj biti dostavljen Upravi policije i Osnovnom državnom tužilaštvu.

Inače, uredništvo portala danas oko podneva podnijelo je krivičnu prijavu Centru bezbjednosti u Podgorici o prvom sajber napadu koji se desio sinoć u 23:47, kada je registrovan upad sa oko 150 različitih IP adresa, ali i prijetećim porukama saradnika srbijanski i ruskih tajnih službi Nemanje Ristića, za kojim je Crna Gora raspisala Interpolu potjernicu, a koji je najavio da bi portal mogao biti „izbrisan“.

„Registrovano je oko 150 upada sa različitih IP adresa. Došlo je do ulaska u sistem portala, kojim je onesposobljeno nekoliko različitih komponenti, što je rezultiralo gubitkom web sajta. Server je pokazivao stabilan rad u tom periodu, što ukazuje na eksterne napade“, objašnjenje je inostranog provajdera, za sinoćnji hakerski napad.

Sve to dogodilo se nekoliko sati nakon što je urednik Standarda Samir Rastoder podnio prijavu podgoričkoj policiji o torture, koju je u Kraljevu doživio od pripadnika tamošnje policije I agenata BIA-e.

Prijavom Standarada obuhvaćen je i Nemanja Ristić, koji je u Crnoj Gori osuđen na sedam godina zatvora zbog umiješanosti u slučaj pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine. Ristića su, kao što je poznato, uprkos crvenoj Interpolovoj potjernici, pravosudni organi Srbije odbili da izruče Crnoj Gori, a on je sinoć uputio više otvorenih prijetnji Standardu.

Ristić je prve poruke na zvaničnu Facebook stranicu Standarda poslao sinoć u 20:27, a u njima se navodi:

"Pozdrav, interesujem se za zdravlje narko dilera Samira Rastodera“, zatim „Dobro li je?“ i „Puno sreće vama i njemu“.

On se međutim nije zaustavio, već je u 22:20 časova uputio prijetnju koja se sat kasnije i potvrdila.

"Budite dobre devojčice ako hoćete da vam se slučajno ne obriše portal. Ajde laku noć sad", napisao je Ristić.

On se i danas interesovao kako radi portal: „Jel ste oporavili stranicu?“ Nastavio je sa uvredama i prijetnjama,  šaljući logo Agencije za nacionalnu bezbjednost u plamenu, zatim fotografiju direktora Uprave policije Veselina Veljovića uz popovo prijeteće sadržaje.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 01 jun 2019 22:54

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.