Standard.

četvrtak jun 13

Intervencija GSS: Spasioci krenuli, planinar stradao na Komovima?

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Gorska služba spašavanje krenula je u akciju u reonu Komova, gdje je, kako naglašavaju, prema prvim i nepotvrđenim informacijama, stradao planinar koji je pao sa stijene.

49 hits

četvrtak jun 13

Drešaju krivična prijava za pokušaj ubistva Nikolića

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Leona Drešaja (47), osumnjičenom za pokušaj ubistva sugrađanina Franja Nikolića (37).

62 hits

četvrtak jun 13

Lančani sudar ispred pozorišta, nema povrijeđenih

Ispred Crnogorskog nrodnog pozorišta (CNP) u ulici Stanka Dragojevica u Podgorici danas je došlo do lančanog sudara.

28 hits

četvrtak jun 13

Policija rasvijetlila ubistvo Šarovića: "Nije u pitanju sukob klanova, već svađa"

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, da je policija rasvijetlila ubistvo Stefana Šarovića koje je počinjeno prije sedam dana…

111 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 14:32

Nove kadrovske promjene: Goranović načelnik u Nikšiću, Žižić na čelu Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela...

Novi načelnik Centra bezbjednosti Nikšić od danas je Tihomir Goranović, dok je dosadašnji načelnik CB Nikšić Milorad Žižić načelnik novog Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u novoformiranom Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako ističu, kolegijum direktora je, sagledavajući potrebe službe a shodno novoj organizacionoj strukturi, donio odluku o kadrovskim promjenama. kao i postavljenju tri rukovodioca na nova radna mjesta predviđena Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije koji je nedavno usvojen.

Nove kadrovske promjene: Goranović načelnik u Nikšiću, Žižić na čelu Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela... Foto: RTCG

Tihomir Goranović je do sada bio angažovan u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije MUP-a, dok je prije toga bio načelnik Odjeljenja bezbjednosti Plužine.

Dejan Knežević, koji je do sada bio angažovan u Specijalnom policijskom odjeljenju, a prethodno je bio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge u Sektoru kriminalističke policije, je od danas načelnik novog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga, u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Načelnik novog Odsjeka za posebnu operativnu podršku u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije je Mirko Banović koji je do sada bio angažovan u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata a prije toga je bio vd komandant Specijalne antiterorističke jedinice koja se sada zove Protivteroristička jedinica.

Kolegijum će i u narednom periodu sagledavati potrebe službe a shodno tome i dalje kadrovske promjene.

"Novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji predviđena je, podsjećamo, reorganizacija poslova i zadataka u mnogim segmentima, kao i sistematizacija novih organizacionih jedinica, a sve sa ciljem još efikasnijeg obavljanja policijskih poslova i zadataka, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala. Cilj je da Uprava policije, na što jednostavniji i brži način, uz angažovanje svakog pojedinca na radnim mjestima na kojima može dati svoj maksimum, postiže što bolje rezultate, u skladu sa evropskim standardima kojima naša policija teži i organizaciono i u radu i djelovanju", zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.