Standard.

petak avgust 23

Sud u Beogradu: Lakić u pritvoru zbog mogućnosti skrivanja i ometanja postupka izručenja

Viši sud u Beogradu odgovorio je danas na pitanja portala Standard tvrdeći da je Dejanu Lakiću određen pritvor zbog mogućnosti skrivanja i ometanja postupka izručenja.

171 hits

petak avgust 23

Bajčeta pušten nakon saslušanja: Šarićevom tjelohranitelju zabranjeno napuštanje stana i sastajanje sa svjedocima

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Sudija za istragu kotorskog suda Špiro Pavićević odbio je nakon saslušanja prijedlog ODT-a za određivanje pritvora i pustio Podgoričanina Vladimira Bajčetu da se u daljem postupku brani sa slobode, saznaje…

932 hits

petak avgust 23

Plav: Uhapšen osumnjičeni za porodično nasilje, određeno mu zadržavanje do 30 dana 

Plavska policija uhapsila je  D.S. (32) osumnjičenog da je 16. avgusta u prostorijama Hitne medicinske pomoći pretukao svoju suprugu O.C. (40) iz Sjedinjenih Američkih Država osumnjičenog , saopšteno je iz Uprave policije. Njemu je,…

119 hits

petak avgust 23

Šarićev tjelohranitelj negirao da je prijetio Tivćaninu: Hapšenje Bajčete nema veze sa akcijom "Manjifiko"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Podgoričanin Vladimir Bajčeta priveden je juče u Tivtu, međutim njegovo hapšenje nema veze sa akcijom "Manjifiko", u kojoj je zbog međunarodnog krijumčarenja droge uhapšeno sedam osoba. Kako saznaje portal Standard,…

599 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 14:32

Nove kadrovske promjene: Goranović načelnik u Nikšiću, Žižić na čelu Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela...

Nove kadrovske promjene: Goranović načelnik u Nikšiću, Žižić na čelu Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela... Foto: RTCG

Novi načelnik Centra bezbjednosti Nikšić od danas je Tihomir Goranović, dok je dosadašnji načelnik CB Nikšić Milorad Žižić načelnik novog Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u novoformiranom Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako ističu, kolegijum direktora je, sagledavajući potrebe službe a shodno novoj organizacionoj strukturi, donio odluku o kadrovskim promjenama. kao i postavljenju tri rukovodioca na nova radna mjesta predviđena Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije koji je nedavno usvojen.

Tihomir Goranović je do sada bio angažovan u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije MUP-a, dok je prije toga bio načelnik Odjeljenja bezbjednosti Plužine.

Dejan Knežević, koji je do sada bio angažovan u Specijalnom policijskom odjeljenju, a prethodno je bio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge u Sektoru kriminalističke policije, je od danas načelnik novog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga, u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Načelnik novog Odsjeka za posebnu operativnu podršku u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije je Mirko Banović koji je do sada bio angažovan u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata a prije toga je bio vd komandant Specijalne antiterorističke jedinice koja se sada zove Protivteroristička jedinica.

Kolegijum će i u narednom periodu sagledavati potrebe službe a shodno tome i dalje kadrovske promjene.

"Novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji predviđena je, podsjećamo, reorganizacija poslova i zadataka u mnogim segmentima, kao i sistematizacija novih organizacionih jedinica, a sve sa ciljem još efikasnijeg obavljanja policijskih poslova i zadataka, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala. Cilj je da Uprava policije, na što jednostavniji i brži način, uz angažovanje svakog pojedinca na radnim mjestima na kojima može dati svoj maksimum, postiže što bolje rezultate, u skladu sa evropskim standardima kojima naša policija teži i organizaciono i u radu i djelovanju", zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.