Standard.

utorak septembar 17

Vujošević preko Dračenovca svojim vozilom napustio Crnu Goru

Nenad Vujošević, kojeg je Specijalno tužilaštvo označilo kao člana kriminalne organizacije Duška Kneževića, napustio je Crnu Goru u petak preko graničnog prelaza Dračenovac, saznaje Pobjeda. Vujošević je napustio Crnu Goru…

707 hits

ponedjeljak septembar 16

Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića: Advokat zatražio izuzeće sudskog vijeća

Advokat Vasilija Rafailovića, optuženog za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića 2016. u Bečićima, Vladimir Horović podnio je na današnjem suđenju zahtjev za izuzeće postupajućeg sudskog vijeća, zbog, kako je naveo, uskraćivanja prava…

439 hits

ponedjeljak septembar 16

Pokušaj ubistva u Nikšiću: Uhapšen muškarac

Nikšićka policija uhapsila je jutros Slobodan Martinović (72) zbog osnovane sumnje da je pokušao da ubije sugrađanina Branislava Bjelicu. (60). 

605 hits

ponedjeljak septembar 16

Teška saobraćajna nesreća na putu PG - CT: Jedna osoba poginula

Jutros oko devet sati došlo je do saobraćajne nesreće na putu Podgorica - Cetinje u mjestu Jankovića krš u kojoj je poginuo Đ.T. (33) iz Pljevalja, saopšteno je Standardu iz…

1360 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 10:15

Prihvaćen Đurđićev sporazum o priznanju krivice: Osuđen na kućni zatvor od šest mjeseci

Viši sud u Podgorici prihvatio danas je prihvatio sporazum o priznanju krivice između bivšeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića i Specijalnog državnog tužilaštva. Đurđić je osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora, te novčanom kaznom od 2.000 eura, a 200 eura mora uplatili u humanitarne svrhe, tačnije Kliničkom centru.

Đurđić je u sudu kazao da je u pitanju njegov sporazum, pri kojem u cjelosti ostaje. On je dodao i da se protiv njega vode još dva postupka - za utaju poreza i doprinosa i zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović istakla je da se na okrivljenog nije vršio pritisak, te da je on sam podnio prijedlog za priznanje krivice.

"Priznao je što je tužilaštvu olakšalo u gonjenju drugog okrivljenog. Nije mu obećano ništa van ovog sporzauma. Olakšavajuća okolnost je što za sebe lično nije pribavio imovinsku korist. On je mlad čovjek, nezapooslen otac dvoje djece", rekla je Radović, odgovarajući zašto su predložili kaznu ispod zakonskog minimuma.

Đurđićev advokat Lazar Aković, kazao je da je njegov klijent, suočen sa teškom optužbom i problemima u kojima se našao, donio jednu racionalnu odluku da prizna izvršenje predmetnog krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret optužnicom  SDT-a. 

"Danas je održano ročište pred Višim sudom u Podgorici, gdje je sud donio odluku da se prihvati sporazum o priznanju krivice. Imajte u vidu činjenicu da izvršenjem ovog krivičnog djela moj branjenik nije za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist, tako je de stav Altas banek da u odnosu njega ne postave imovinsko pravni zahtjev", rekao je Aković.

Đurđić je priznao krivicu u potpunosti da je po nagovoru predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, potpisao garanciju na 12,5 miliona eura, koja nije bila evidentirana u poslovnim knjigama Atlas banke, u vezi kupovine hotela Princes u Baru, a garancije su izdate kompaniji Kaspija properti.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 13 jun 2019 10:47

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.