Standard.

utorak jun 25

Cetinjanin poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu Podgorica - Cetinje

Na magistralnom putu Podgorica - Cetinje, u mjestu Jankov Krš, jutros je u saobraćajnoj nesreći poginuo je Cetinjanin M.P. (63), potvrđeno je iz OKC-a.

187 hits

utorak jun 25

Sud prihvatio: Bivši izvršni direktor Atlas banke svjedok saradnik

Bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić saslušan je u Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svjedoka saradnika u slučaju „Karbon” saznaje Pobjeda. Viši sud je usvojio prijedlog njegove odbrane i dodijelio…

42 hits

utorak jun 25

Optužen da je nožem ranio dvojicu sugrađana

Pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda kojim je predsjedavao Vukomir Bošković juče je završeno suđenje Berancu Edisu Ramoviću (19), koji se tereti da je 5. oktobra prošle godine, nakon svađe, nožem…

14 hits

ponedjeljak jun 24

Dječak preminuo uprkos naporima osoblja KCCG

Dječak koji je sinoć reanimiran u podgoričkom Urgentnom centru podlegao je povredama.

238 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 10:15

Prihvaćen Đurđićev sporazum o priznanju krivice: Osuđen na kućni zatvor od šest mjeseci

Viši sud u Podgorici prihvatio danas je prihvatio sporazum o priznanju krivice između bivšeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića i Specijalnog državnog tužilaštva. Đurđić je osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora, te novčanom kaznom od 2.000 eura, a 200 eura mora uplatili u humanitarne svrhe, tačnije Kliničkom centru.

Đurđić je u sudu kazao da je u pitanju njegov sporazum, pri kojem u cjelosti ostaje. On je dodao i da se protiv njega vode još dva postupka - za utaju poreza i doprinosa i zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović istakla je da se na okrivljenog nije vršio pritisak, te da je on sam podnio prijedlog za priznanje krivice.

"Priznao je što je tužilaštvu olakšalo u gonjenju drugog okrivljenog. Nije mu obećano ništa van ovog sporzauma. Olakšavajuća okolnost je što za sebe lično nije pribavio imovinsku korist. On je mlad čovjek, nezapooslen otac dvoje djece", rekla je Radović, odgovarajući zašto su predložili kaznu ispod zakonskog minimuma.

Đurđićev advokat Lazar Aković, kazao je da je njegov klijent, suočen sa teškom optužbom i problemima u kojima se našao, donio jednu racionalnu odluku da prizna izvršenje predmetnog krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret optužnicom  SDT-a. 

"Danas je održano ročište pred Višim sudom u Podgorici, gdje je sud donio odluku da se prihvati sporazum o priznanju krivice. Imajte u vidu činjenicu da izvršenjem ovog krivičnog djela moj branjenik nije za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist, tako je de stav Altas banek da u odnosu njega ne postave imovinsko pravni zahtjev", rekao je Aković.

Đurđić je priznao krivicu u potpunosti da je po nagovoru predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, potpisao garanciju na 12,5 miliona eura, koja nije bila evidentirana u poslovnim knjigama Atlas banke, u vezi kupovine hotela Princes u Baru, a garancije su izdate kompaniji Kaspija properti.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 13 jun 2019 10:47

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.