Standard.

utorak oktobar 15

Apelacioni sud potvrdio: Kašćelanu uzeli sve, ostala mu samo porodična kuća

Porodična zaostavština vođe “kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana zasad će biti jedina imovina kojom će taj kontroverzni Kotoranin moći da raspolaže, odlučio je Apelacioni sud, koji je tako potvrdio prvostepeno rješenje…

354 hits

utorak oktobar 15

Boris Savić će biti izuzet iz predmeta protiv Kneževića

Apelacioni sud Crne Gore prihvatio je zahtjev predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića da on bude izuzet iz svih predmeta u kojima je odbjegli biznismen Duško Knežević okrivljeni. Ovaj…

320 hits

utorak oktobar 15

Osumnjičeni za prebijanje vozača školskog autobusa pušten da se brani sa slobode

U postupku protiv osumnjičnog Predraga Dragojevića koji se tereti da je krajem septembra brutalno pretukao vozača školskog autobusa u Danilovgradu Zorana Saveljića, saslušani su svi svjedoci, stoga je ovaj osumnjičeni…

266 hits

ponedjeljak oktobar 14

Težak udes u Bogetićima: Sudarila se tri kombija, jedna osoba teže povrijeđena

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 13 sati u Bogetićima teže je povrijeđena jedna osoba. 

1453 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 12:10

Policija rasvijetlila ubistvo Šarovića: "Nije u pitanju sukob klanova, već svađa"

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, da je policija rasvijetlila ubistvo Stefana Šarovića koje je počinjeno prije sedam dana u Herceg Novom. Baković je kazao da su za ubistvo osumnjičeni Novljanin N.I. (Nikola Ivović) i bosanski državljanin D.Š. (Dušan Šilj).

Kao motiv ubistva naveo je konflikt između ovih mladića, a ne sukob kriminalnih crnogorskih klanova, čime je potvrđeno pisanje Standarda.

Protiv Dušana Šilja i Nikole Ivovića podnijeta je krivična prijava, a u svojstvu svjedoka saslušano je više lica i obavljeno je nekoliko vještačenja. Pomoćnik UP kazao je da su oni imali ulogu saizvršioca u izvršenju krivičnog djela. Na pitanje novinara ko je ubica, odnosno ko je imao kakvu ulogu u toj brutalnoj egezekuciji u Đenovićima, nije se moglo znati dati više detalja.

Za osumnjičenima je raspisana potjernica i za njima se intenzivno traga. A o kakvom je tačno sukobu riječ, Baković nije mogao reći, zbog, kako je objasnio, daljeg toka istrage. Ipak, Baković je kazao da su oni pripadali jednom od crnogorskih kriminalnih klanova, ali, opet zbog daljeg toga istrage, nije mogao otkriti i kojem. 

Portparolka državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Lepa Medenica istakla je da je DNK vještačenje dovelo do otkrivanja osumnjičenih.

Baković je na današnjoj konferencije kazao i da su od 15 ubistava u prošloj godini rasvijetlili 11.

Standard je ranije objavio da su Novljanin Nikola Nino Ivović i bosanski državaljnin Dušan Šilj, označeni kao učesnici brutalnog ubistva Stefana Šarovića (31), koji je likvidiran u dvorištu vile "Akacija hil" u kojoj je živio,saznaje Standard iz vrha Uprave policije.

 

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 13 jun 2019 13:04

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.