Standard.

utorak jul 23

Po nalogu SDT-a: Vođama škaljaraca oduzimaju kuću i stan

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je niz istražnih radnji kako bi ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, koje su bezbjednosne službe označile kao vođe “škaljarskog…

257 hits

ponedjeljak jul 22

Udes u Budvi: Audijem udario u betonski zid, kolene kilometarske

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila prije sat u Budvi paralisala je saobraćaj u toj opštini. 

715 hits

ponedjeljak jul 22

Ulcinjanin iz zatvora prijetio novinaru Vijesti

Policija u Ulcinju danas je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Sava Đurišića iz Ulcinja, zbog sumnje da je novinaru Vijesti, Samiru Adroviću, poslao prijeteće pismo. 

355 hits

ponedjeljak jul 22

Standard saznaje: Nadzorne kamere snimile osobu kako u dvorište porodice Milačić ostavlja bombu i bježi

Policija u Podgorici je danas uspješno deaktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu koja je pronađena u dvorištu kuće Predraga Milačića u podgoričkom naselju Zagorič. Kako portal Standard sazanje, nadzorne kamere sa kuće…

2235 hits

 
 
 
 
utorak, 18 jun 2019 08:35

Osumnjičen za četiri ubistva: Podgoričanin se brani ćutanjem

Podgoričanin Marjan Vujačić (34), koji je prošle sedmice uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je počinio najmanje četiri profesionalna ubistva u Srbiji, Crnoj Gori i Holandiji, juče je sproveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje. On se pred tužiocem branio ćutanjem, što je za potvrdio i njegov advokat Borivoje Borović, prenosi Dan.

“Vujačić je uhapšen zajedno sa još četiri osobe. Mom klijentu se na teret stavlja zločinačko udruživanje, falsifikovanje pasoša i trgovina uticajem, a sudeći po medijskim napisima, možemo da očekujemo da će prijava biti proširena”, kazao je Borović za Kurir.

MUP Srbije je prije nekoliko dana saopštio da je Vujačić uhapšen zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića u Vranju, a postoji i sumnja da je izvršio još najmanje tri profesionalne likvidacije na teritoriji Crne Gore i Holandije. Iako to policija nije zvanično saopštila, srpski mediji su objavili da su u pitanju ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici i Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu.

Borović tvrdi da je Vujačić u policiji prebijen tokom saslušanja i da mu je iznuđivano priznanje za više teških krivičnih djela.

Vujačića je policija označila kao osobu blisku “škaljarskom klanu”, a ubijene Kalezića i Ilića kao bliske suparničkom “kavačkom klanu”.

Vujačić nije poznat u kriminalnim krugovima, ali se vjeruje da je riječ o plaćenom ubici koji je bio veoma diskretan i profesionalan. Ne isključuje se mogućnost da je on lažni pasoš na ime Miloš Begović, koji je pronađen kod njega, pribavio jer je planirao novi zločin van granica Srbije”, objavio je beogradski list.

Vujačić je koristio više lažnih identiteta, zbog čega je bilo veoma teško ući mu u trag.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.