Standard.

četvrtak septembar 19

Sudija Jović advokatici Deletić: "Ne možete se koristiti pravnim trikovima, prekršili ste Etički kodeks"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Dokazni postupak protiv navodnog vođe kavačkog klana, Kotoranina Slobodana Kašćelana i grupe koja se zajedno sa njim nalazi na optuženičkoj klupi odložen je danas u Višem sudu u Podgorici. Kako…

385 hits

četvrtak septembar 19

Bijelo Polje: Dvoje povrijeđenih u sudaru automobila

Dvije osobe lakše su porijeđene u sudaru dva automobila u bjelopoljskom prigradskom naselju Strojtenica.

290 hits

četvrtak septembar 19

Svjedok otkrio detalje ubistva studenta iz Crne Gore na Bežanijskoj kosi: "RAZBJEŽALI SMO SE ČIM JE POČELA PUCNJAVA"

"Miloš Ćeranić je izvukao pištolj i opalio u zemlju u pravcu noge Draga Božovića. Drago je počeo da beži, ali se u jednom momentu okrenuo, izvukao pištolj i pucao ka…

688 hits

četvrtak septembar 19

Tužilaštvo blokiralo imovinu bivšem komandiru

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je finansijsku istragu protiv bivšeg komandira kotorske policije Zlatka Samardžića, koji je optužen za saradnju sa “kavačkim klanom“, piše Dan.

136 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 15:12

Podgorica: Pretresom stanova pronađeno oko 2,4 kg heroina, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta

Crnogorska policija je današnjim pretresima stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, pronašla i oduzeli oko 2,4 kilograma heroina, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata. Kako je saopšteno iz Uprave policije uhapšeni su Podgoričani S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38) i Nikšićani D.Lj. (39) i M.R. (27), zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Zbog istog djela policija intenzivno traga i za Podgoričaninom I.V (37)

"Sužbenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droga su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Sektorom specijalne policije, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju naziva „Tobacco“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Podgorice", saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom višemjesečne akcije, kako se dodaje, policijski službenici su, uključujući i današnju krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu protiv 14 lica podnijeli 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga. 

"Takođe, protiv još 10 lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80  grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata", dodaje se u saopštenju. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičena lica duži vremenski period bavila stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin. 

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. 

Sva lica će biti uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi daljeg postupanja, zaključuju u Upravi policije. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.