Standard.

utorak jul 23

Po nalogu SDT-a: Vođama škaljaraca oduzimaju kuću i stan

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je niz istražnih radnji kako bi ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, koje su bezbjednosne službe označile kao vođe “škaljarskog…

185 hits

ponedjeljak jul 22

Udes u Budvi: Audijem udario u betonski zid, kolene kilometarske

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila prije sat u Budvi paralisala je saobraćaj u toj opštini. 

630 hits

ponedjeljak jul 22

Ulcinjanin iz zatvora prijetio novinaru Vijesti

Policija u Ulcinju danas je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Sava Đurišića iz Ulcinja, zbog sumnje da je novinaru Vijesti, Samiru Adroviću, poslao prijeteće pismo. 

291 hits

ponedjeljak jul 22

Standard saznaje: Nadzorne kamere snimile osobu kako u dvorište porodice Milačić ostavlja bombu i bježi

Policija u Podgorici je danas uspješno deaktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu koja je pronađena u dvorištu kuće Predraga Milačića u podgoričkom naselju Zagorič. Kako portal Standard sazanje, nadzorne kamere sa kuće…

2138 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 15:12

Podgorica: Pretresom stanova pronađeno oko 2,4 kg heroina, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta

Crnogorska policija je današnjim pretresima stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, pronašla i oduzeli oko 2,4 kilograma heroina, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata. Kako je saopšteno iz Uprave policije uhapšeni su Podgoričani S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38) i Nikšićani D.Lj. (39) i M.R. (27), zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Zbog istog djela policija intenzivno traga i za Podgoričaninom I.V (37)

"Sužbenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droga su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Sektorom specijalne policije, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju naziva „Tobacco“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Podgorice", saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom višemjesečne akcije, kako se dodaje, policijski službenici su, uključujući i današnju krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu protiv 14 lica podnijeli 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga. 

"Takođe, protiv još 10 lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80  grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata", dodaje se u saopštenju. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičena lica duži vremenski period bavila stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin. 

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. 

Sva lica će biti uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi daljeg postupanja, zaključuju u Upravi policije. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.