Standard.

subota avgust 17

Težak udes ispred Sozine: Poginula jedna osoba, tri povrijeđene

Objavljeno u: Hronika

by Samir

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila izmedju tunela Sozina i Raš poginula je bosanska državljanka, a najmanje tri osobe su povrijeđene, saopšteno je Standardu iz OKC-a Uprave policije. Udes se…

166 hits

subota avgust 17

Za 24 sata 28 saobraćajnih nezgoda: Putevi odnijeli dva života, 17 osoba povrijeđeno

Objavljeno u: Hronika

by Samir

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe poginule, teže je povrijeđeno devet, a lakše osam osoba, saopšteno je iz Uprave…

62 hits

subota avgust 17

VDT: Nikčević odgovara samo prekršajno

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nema elemenata krivične odgovornosti prve savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević.

19 hits

subota avgust 17

Vujačić: Nijesam član ni jednog klana

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Marjan Vujačić (34) iz Golubovaca, koji je uhapšen 12. jula u Novom Sadu zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a kasnije je osumnjičen za još tri likvidacije, tvrdi da nije počinio zločine.

98 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 07:09

Na kesi iz "štek" stana tragovi optuženih

Na kesi koja je pronađena u štek stanu osumnjičenih za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a koje istražitelji dovode u vezu sa ubistvom Miodraga Kruščića i ranjavanjem novinarke Olivere Lakić, pronađeni su tragovi koji pripadaju optuženima Filipu Bešoviću i Goranu Rakočeviću.

To je kazala juče rukovodilac grupe za DNK vještačenje Forenzičkog centra u Danilovgradu Sandra Kovačević, na suđenju u Osnovnom sudu.

Ona je navela da biološki trag „ne mora pripadati optuženom Luki Bulatoviću“, ali da jedan trag sa „ograničenom podrškom hipotezi“ pripada okrivljenom Luki Bulatoviću.

Osim njih trojice, u ovom predmetu se sudi i Dejanu Vukašinoviću. Njegov trag nije pronađen na kesi.

Bulatovićev advokat Miloš Vuksanović pitao je vještaka da li je moguće da bi ponovljenim vještačenjem bilo utvrđeno da sporni trag ne pripada njegovom klijentu.

Ona je odgovorila da je vjerovatnoća da trag pripada Bulatoviću toliko mala da se to ne može sa sigurnošću tvrditi.

''Rezultat vještačenja daje ograničenu podršku da je optuženi Bulatović jedan od donora biološkog traga. U konkretnom slučaju, radi se o najnižem stepenu podrške hipotezi da je on jedan od donora biološkog traga'' – kazala je Kovačevićeva.

Pokušavši da da konkretan odgovor, Kovačević je kazala da se ne može decidirano izjasniti je li moguće da Bulatović nije donor biološkog materijala na spornoj kesi.

''Teorijski postoji mogućnost da se trag može prenijeti i tzv. sekundarnim transferom, odnosno bez direktnog kontakta. Ipak, taj proces nije jednostavan i zavisi od niza okolnosti ''– navela je Kovačević.

Ona tvrdi da je nalaz vještačenja potpuno pouzdan i da ponovljeno vještačenje ne bi dalo druge rezultate.

Ovi optuženi nalaze se i na spisku osumnjičenih za ranjavanje novinarke Olivere Lakić i ubistva Miodraga Kruščića u istrazi koju vodi Više državno tužilaštvo u Podgorici. U tom predmetu optužnica još nije podignuta, a okrivljeni i njihovi advokati u više navrata su isticali da su za isto oružje otvorena dva predmeta, tvrdeći da je to nezakonito.

Advokat Vuksanović tražio je da se optuženima ukine pritvor, podsjetivši da su oni već oko godinu u pritvoru zbog nelegalnog držanja oružja. Sudija Osnovnog suda u Podgorici Larisa Mijušković-Stamatović odbila je taj predlog.

Nastavak suđenja zakazan je za danas, kada će se odlučivati da li će prihvatiti prijedlog tužioca da se u daljem postupku u dokaze uvrsti nalaz vještaka trasologa koji je urađen po naredbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje vodi istrage o ubistvu Kruščića i ranjavanju Lakić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.