Standard.

ponedjeljak decembar 16

FOTO: Na Welder pub bačena eksplozivna naprava, oštećeno više poslovnih prostora

Na podgorički ugostiteljski objekat "Welder pub", koji se nalazi u centru Podgorice, oko četiri sata iza ponoći, bačena je eksplozivna naprava.

398 hits

ponedjeljak decembar 16

Slučaj uznemiravane rukometašice: Vulgarnost svedena na nepristojno ponašanje

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje djece jedan je od najvećih tabua u crnogorskom društvu, a o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u sportu vlada potpuni muk. Ne zato što je naša zajednica…

219 hits

ponedjeljak decembar 16

Podgoričanin pozajmio poznaniku vozilo pa ostao bez njega

Već skoro dva mjeseca Podgoričanin Nermin Piranić čeka da policija i tužilaštvo preduzmu zakonske mjere i vrate mu vozilo „mercedes E 200 CDI“, koje mu je otuđeno u Nikšiću, piše Dan.  

201 hits

ponedjeljak decembar 16

FOTO: Pogledajte koliko su oštećeni Welder pub i objekti do njega nakon eksplozije

Eksplozivna naprava veće razorne moći uništila je ulaz u podgorički ugostiteljski objekat Welder pub. Stakla su duž čitavog objekta popucala, a od jačine eksplozije oštećen je i ulaz u poslovni…

347 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 07:09

Na kesi iz "štek" stana tragovi optuženih

Na kesi koja je pronađena u štek stanu osumnjičenih za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a koje istražitelji dovode u vezu sa ubistvom Miodraga Kruščića i ranjavanjem novinarke Olivere Lakić, pronađeni su tragovi koji pripadaju optuženima Filipu Bešoviću i Goranu Rakočeviću.

To je kazala juče rukovodilac grupe za DNK vještačenje Forenzičkog centra u Danilovgradu Sandra Kovačević, na suđenju u Osnovnom sudu.

Ona je navela da biološki trag „ne mora pripadati optuženom Luki Bulatoviću“, ali da jedan trag sa „ograničenom podrškom hipotezi“ pripada okrivljenom Luki Bulatoviću.

Osim njih trojice, u ovom predmetu se sudi i Dejanu Vukašinoviću. Njegov trag nije pronađen na kesi.

Bulatovićev advokat Miloš Vuksanović pitao je vještaka da li je moguće da bi ponovljenim vještačenjem bilo utvrđeno da sporni trag ne pripada njegovom klijentu.

Ona je odgovorila da je vjerovatnoća da trag pripada Bulatoviću toliko mala da se to ne može sa sigurnošću tvrditi.

''Rezultat vještačenja daje ograničenu podršku da je optuženi Bulatović jedan od donora biološkog traga. U konkretnom slučaju, radi se o najnižem stepenu podrške hipotezi da je on jedan od donora biološkog traga'' – kazala je Kovačevićeva.

Pokušavši da da konkretan odgovor, Kovačević je kazala da se ne može decidirano izjasniti je li moguće da Bulatović nije donor biološkog materijala na spornoj kesi.

''Teorijski postoji mogućnost da se trag može prenijeti i tzv. sekundarnim transferom, odnosno bez direktnog kontakta. Ipak, taj proces nije jednostavan i zavisi od niza okolnosti ''– navela je Kovačević.

Ona tvrdi da je nalaz vještačenja potpuno pouzdan i da ponovljeno vještačenje ne bi dalo druge rezultate.

Ovi optuženi nalaze se i na spisku osumnjičenih za ranjavanje novinarke Olivere Lakić i ubistva Miodraga Kruščića u istrazi koju vodi Više državno tužilaštvo u Podgorici. U tom predmetu optužnica još nije podignuta, a okrivljeni i njihovi advokati u više navrata su isticali da su za isto oružje otvorena dva predmeta, tvrdeći da je to nezakonito.

Advokat Vuksanović tražio je da se optuženima ukine pritvor, podsjetivši da su oni već oko godinu u pritvoru zbog nelegalnog držanja oružja. Sudija Osnovnog suda u Podgorici Larisa Mijušković-Stamatović odbila je taj predlog.

Nastavak suđenja zakazan je za danas, kada će se odlučivati da li će prihvatiti prijedlog tužioca da se u daljem postupku u dokaze uvrsti nalaz vještaka trasologa koji je urađen po naredbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje vodi istrage o ubistvu Kruščića i ranjavanju Lakić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.