Standard.

utorak jul 23

Po nalogu SDT-a: Vođama škaljaraca oduzimaju kuću i stan

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je niz istražnih radnji kako bi ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, koje su bezbjednosne službe označile kao vođe “škaljarskog…

248 hits

ponedjeljak jul 22

Udes u Budvi: Audijem udario u betonski zid, kolene kilometarske

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila prije sat u Budvi paralisala je saobraćaj u toj opštini. 

706 hits

ponedjeljak jul 22

Ulcinjanin iz zatvora prijetio novinaru Vijesti

Policija u Ulcinju danas je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Sava Đurišića iz Ulcinja, zbog sumnje da je novinaru Vijesti, Samiru Adroviću, poslao prijeteće pismo. 

347 hits

ponedjeljak jul 22

Standard saznaje: Nadzorne kamere snimile osobu kako u dvorište porodice Milačić ostavlja bombu i bježi

Policija u Podgorici je danas uspješno deaktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu koja je pronađena u dvorištu kuće Predraga Milačića u podgoričkom naselju Zagorič. Kako portal Standard sazanje, nadzorne kamere sa kuće…

2223 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 07:28

Za vođe škaljarskog klana ulagao prljav novac u legalne tokove? Mrvaljević danas pred tužiocem

Crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević (42) koji je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas će biti priveden na saslušanje, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Tanjug prenosi pisanje medija da ga je policija označila kao osobu koja za račun vođa škaljarskog klana ulaže prljav novac u legalne tokove, a u Beogradu je uhapšen u nastavku akcije protiv falsifikovanja i izdavanja lažnih ličnih dokumenata.

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da mu se odredi pritvor. Drugoj osobi koja je juče bila privedena nije određeno zadržavanje od 48 sati i biće procesuirana u redovnom postupku.

Ranije uhapšena J. P. (38), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, se tereti da je Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijske dokumente.

On je osumnjičen da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić sredinom marta ove godine. U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela, a pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom nastavljaju dalji rad na identifikaciji svih osoba za koje se sumnja da su učestvovale u ovim krivičnim djelima.

Da podsjetimo, u junu su uhapšeni policijska službenica J. P. zbog sumnje da je počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, Novosađanin N. B. (40) i crnogorski državljanin Marjan Vujačić (33) zbog krivičnih djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, dok je protiv policijske službenice Z. D. (54) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Mrvaljević je crnogorskim istražiteljima poznat kao pripadnik škaljarskog klana. On je ranjen prije četiri godine kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.