Standard.

subota novembar 16

Veljović: Sljdeće godine ćemo opet biti član Egmont grupe

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Uprava policije razmjenjuje podatke na bilateralnoj osnovi sa svim državama u istragama o pranju novca, bez obzira što je isključena iz Egmont grupe. To je za Pobjedu kazao direktor Uprave…

339 hits

subota novembar 16

Afera "Jadran", advokat: Radenović nije znao što je u rancima

Objavljeno u: Hronika

by Samir

 Odbrana petočlane grupe, optužene da je sredinom aprila pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina na školskom brodu ,,Jadran“ juče je prilikom kontrole optužnice u podgoričkom Višem sudu zatražila obustavu postupka…

329 hits

petak novembar 15

Zapaljeno vozilo službenika UIKS-a Darka Jovanovića

Službeniku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Darku Jovanoviću, jutros je zapaljeno vozilo, saznaje Standard.

551 hits

petak novembar 15

Tragedija u Andrijevici: Muškarca usmrtilo stablo

Četrdesetdvogodišnji M. R. (42), državljanin BiH, poginuo je sinoć u mjestu Mojanska rijeka kod Andrijevice.

736 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 11:19

Svjedok na suđenju Kašćelanu: "Prelević i Vlahović su radili u mojoj radnji, bili su fini i korektni momci"

Sprovođenje Kašćelana iz zgrade Višeg suda Sprovođenje Kašćelana iz zgrade Višeg suda Foto: Standard/Arhiva

Suđenje Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu, navodnom vođi kavačkog klana, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici saslušanjem svjedoka Igora Lorisa, vlasika prodavnice mobilnih telefona. On je pred sudijom Dragojem Jovićem, kazao da su optuženi Siniša Vlahović i Davor Prelević radili u njegovim radnjama u Kotoru i Tivtu, te da poznaje njihove porodice za koje je kazao da su "poštene i vrijedne". Loris je dodao da je kupio 100 kartica od Ulicnjanina Željka Rankovića, od kojih je 25 stiglo u ta dva primorska grada.

On je naveo da su kartice korišćene u vrijeme sezone i za potrebe turista. Prema njegovim riječima, te godine su se kartice mogle korisiti bez registracije, za period od sedam dana.

"Kartice smo uzimali zbog turista, ali vjerujte, te kartice su se mogle kupiti bilo gdje. Oni su bili fini momci, korektno su radili", rekao je svjedok. On je dodao da je Vlahović radio u Tivtu, a Prelević u Tivtu i Kotoru, ali i da nema saznanja o bilo kakvim krivičnim djelima.

Prema optužnici, zadatak okrivljenog Siniše Vlahovića bio je da kao prodavac mobilnih telefona obezbijedi neregistrovane SIM kartice članovima kriminalne grupe, koji su ih koristili za upućivanje prijetnji osobama od kojih su iznuđivali novac. Takođe, oni su bili zaduženi i za skladištenje oružja, eksplozivnih sredstava i pancira. Miloš Radonjić je omogućavao uživanje droge osobama koji su obavljali neke poslove kao protivusluge, a bio je zadužen i za bezbjednost članova grupe, kao i za uticaj na sredstva javnog informisanja - piše u optužnici.

Osim Kašćelana i Igora Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Saslušanje preostala četiri svjedoka zakazano je za 19. septembar.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 jul 2019 11:46

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.