Standard.

utorak jul 23

Po nalogu SDT-a: Vođama škaljaraca oduzimaju kuću i stan

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je niz istražnih radnji kako bi ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, koje su bezbjednosne službe označile kao vođe “škaljarskog…

261 hits

ponedjeljak jul 22

Udes u Budvi: Audijem udario u betonski zid, kolene kilometarske

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila prije sat u Budvi paralisala je saobraćaj u toj opštini. 

720 hits

ponedjeljak jul 22

Ulcinjanin iz zatvora prijetio novinaru Vijesti

Policija u Ulcinju danas je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Sava Đurišića iz Ulcinja, zbog sumnje da je novinaru Vijesti, Samiru Adroviću, poslao prijeteće pismo. 

359 hits

ponedjeljak jul 22

Standard saznaje: Nadzorne kamere snimile osobu kako u dvorište porodice Milačić ostavlja bombu i bježi

Policija u Podgorici je danas uspješno deaktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu koja je pronađena u dvorištu kuće Predraga Milačića u podgoričkom naselju Zagorič. Kako portal Standard sazanje, nadzorne kamere sa kuće…

2240 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 11:19

Svjedok na suđenju Kašćelanu: "Prelević i Vlahović su radili u mojoj radnji, bili su fini i korektni momci"

Suđenje Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu, navodnom vođi kavačkog klana, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici saslušanjem svjedoka Igora Lorisa, vlasika prodavnice mobilnih telefona. On je pred sudijom Dragojem Jovićem, kazao da su optuženi Siniša Vlahović i Davor Prelević radili u njegovim radnjama u Kotoru i Tivtu, te da poznaje njihove porodice za koje je kazao da su "poštene i vrijedne". Loris je dodao da je kupio 100 kartica od Ulicnjanina Željka Rankovića, od kojih je 25 stiglo u ta dva primorska grada.

Sprovođenje Kašćelana iz zgrade Višeg suda Sprovođenje Kašćelana iz zgrade Višeg suda Foto: Standard/Arhiva

On je naveo da su kartice korišćene u vrijeme sezone i za potrebe turista. Prema njegovim riječima, te godine su se kartice mogle korisiti bez registracije, za period od sedam dana.

"Kartice smo uzimali zbog turista, ali vjerujte, te kartice su se mogle kupiti bilo gdje. Oni su bili fini momci, korektno su radili", rekao je svjedok. On je dodao da je Vlahović radio u Tivtu, a Prelević u Tivtu i Kotoru, ali i da nema saznanja o bilo kakvim krivičnim djelima.

Prema optužnici, zadatak okrivljenog Siniše Vlahovića bio je da kao prodavac mobilnih telefona obezbijedi neregistrovane SIM kartice članovima kriminalne grupe, koji su ih koristili za upućivanje prijetnji osobama od kojih su iznuđivali novac. Takođe, oni su bili zaduženi i za skladištenje oružja, eksplozivnih sredstava i pancira. Miloš Radonjić je omogućavao uživanje droge osobama koji su obavljali neke poslove kao protivusluge, a bio je zadužen i za bezbjednost članova grupe, kao i za uticaj na sredstva javnog informisanja - piše u optužnici.

Osim Kašćelana i Igora Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Saslušanje preostala četiri svjedoka zakazano je za 19. septembar.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 jul 2019 11:46

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.