Standard.

ponedjeljak decembar 16

FOTO: Na Welder pub bačena eksplozivna naprava, oštećeno više poslovnih prostora

Na podgorički ugostiteljski objekat "Welder pub", koji se nalazi u centru Podgorice, oko četiri sata iza ponoći, bačena je eksplozivna naprava.

314 hits

ponedjeljak decembar 16

Slučaj uznemiravane rukometašice: Vulgarnost svedena na nepristojno ponašanje

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje djece jedan je od najvećih tabua u crnogorskom društvu, a o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u sportu vlada potpuni muk. Ne zato što je naša zajednica…

181 hits

ponedjeljak decembar 16

Podgoričanin pozajmio poznaniku vozilo pa ostao bez njega

Već skoro dva mjeseca Podgoričanin Nermin Piranić čeka da policija i tužilaštvo preduzmu zakonske mjere i vrate mu vozilo „mercedes E 200 CDI“, koje mu je otuđeno u Nikšiću, piše Dan.  

154 hits

ponedjeljak decembar 16

FOTO: Pogledajte koliko su oštećeni Welder pub i objekti do njega nakon eksplozije

Eksplozivna naprava veće razorne moći uništila je ulaz u podgorički ugostiteljski objekat Welder pub. Stakla su duž čitavog objekta popucala, a od jačine eksplozije oštećen je i ulaz u poslovni…

263 hits

 
 
 
 
srijeda, 17 jul 2019 15:33

Slučaj pranja novca, Medojević: "Kuća je zakupljena za potrebe kampanje, nije bilo nikakog fiktivnog posla"

Arhiva Arhiva

Suđenje lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću i okrivljenima za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici svedočenjem Ksnije Kljajić, koja je kazala da je uoči izbora 2016. godine, za potrebe kampanje iznajmila kuću preko ovlašćene agencije. Ona je navela da je platila 10.000 eura zakupa od svog novca, kao i proviziju za tu agenciju. Takođe, svjedočili su i Nemanja Mijović, Filip Ćirović, Aleksandra Radonjić i Nebojša Miranović, koji su ostali pri izjavi u tužilaštvu.

Kljajić je danas ispričala da je potpisala ugovor, koji je ovjeren u sudu. 

"Ovih 10.000 eura dala sam aktivisti DF-a kojeg zovu “Šćepo”, rekla je Kljajić, pokazujući na optuženog Željka Šćepanovića.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je svjedočenju, jer smatra da je suprotan odbrani Šćepanovića, dok je okrivljeni Nebojša Medojević primjetio da je Kljajić istinito svjedočila.

“Radilo se o realnoj transakciji. Plaćen je zakup kuće za potrebe kampanje 2016., odnosno za smještaj stranog konsultanta. Ovdje nema ni jednog elementa krivičnog djela pranja novca. Ne postoji fiktivan posao. Ne pominjem se ni ja, ni Momir Nikolić. Nije bilo tajnosti posla, niti fiktivno, što je smisao pranja novca”, smatra Medojević. 

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Suđenje se nastavlja 11. septembra.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 17 jul 2019 17:20

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.