Standard.

nedjelja decembar 08

Ubijen lovac Selimir Jurišević u Bijelom Polju

Član lovačke organizacije „Bijelo Polje“ Selimir Jurišević(43) smrtno je stradao danas oko 14 časova tokom lova, saznaje portal Standard.

3960 hits

subota decembar 07

Pas izujedao dječaka - operisan i van životne opasnosti

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Desetogodišnji dječak iz Podgorice teško je povrijeđen kada je preksinoć na njega u podgoričkom naselju Masline nasrnuo pas belgijski ovčar malinoa. Prema saznanjima Dana, dječak, čiji je identitet poznat redakciji,…

1000 hits

subota decembar 07

Uhapšen vozač u Herceg Novom: Vozio pijan, pa udario dva pješaka

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Policija je sinoć u Herceg Novom uhapsila vozača Đ.D. koji je vozio pijan oborio dva pješaka, od kojih je jedan zadobio teške, a drugi lake tjelesne povrede.

728 hits

nedjelja decembar 08

Nalazi DNK vode do Marjana Vujačića: Jedan trag na zidu mračnog haustora razotkrio ko stoji iza četiri likvidacije

Objavljeno u: Hronika

by Samir

DNK vještačenje tragova sa mjesta gdje je ubijen Jugoslav Cvetanović, rođeni brat ubice Nikole Bojovića, ukazalo je da je član škaljarskog klana Marjan Vujačić bio na mjestu zločina, saznaje "Blic".

653 hits

 
 
 
 
petak, 19 jul 2019 09:41

Biviši predsjednik opštine Bar na suđenje doveden iz ZIKS-a: O Pavićeviću i ostalima u septembru

Arhiva Arhiva Foto: Dnevne novine

Suđenje bivšem predsjedniku opštine Bar i nekadašnjem vlasniku Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) Žarku Pavićeviću, koji se tereti da je sa još dvije osobe zloupotrebom položaja oštetio Poštu Crne Gore za više od dva miliona eura, odloženo je u Višem sudu u Podgorici za 26. septembar. Pavićević je na suđenje doveden iz ZIKS-a, gdje se trenutno nalazi na izdržavanju kazne, prethodno izrečene u drugom postupku, takođe za zloupotrebu službenog položaja. 

Podsjetimo, u ovom postupku, osim Pavićevića, zbog zloupotrebe položaja optuženi su i nekadašnja izvršna direktorica ZIB-a Danijela Krković i procjenitelj Rafail Vreteničić. Oni se terete da su u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora oštetili Poštu Crne Gore za 2.247.882,40 eura.

Krajem 2017. godine Žarko Pavićević pravosnažno je osuđen na godinu zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, čime je oštetio opštinski budžet za više od dva miliona eura. Istom presudom Danijela Krković osuđena je uslovno četiri mjeseca na dvije godine zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja i produženog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave.

Pavićević je uhapšen u septembru 2015. godine, zato što je bez odobrenja o zaduživanju i davanju garancija Skupštine opštine Bar, sa ZIB-om zaključio ugovor o finansiranju izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Baru, kako bi se riješilo stambeno pitanje zaposlenih u više državnih institucija. On je u pritvoru bio pola godine, tako da je polovinu kazne već odležao.

Posljednji put izmijenjeno petak, 19 jul 2019 11:18

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.