Standard.

nedjelja decembar 08

Ubijen lovac Selimir Jurišević u Bijelom Polju

Član lovačke organizacije „Bijelo Polje“ Selimir Jurišević(43) smrtno je stradao danas oko 14 časova tokom lova, saznaje portal Standard.

3987 hits

subota decembar 07

Pas izujedao dječaka - operisan i van životne opasnosti

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Desetogodišnji dječak iz Podgorice teško je povrijeđen kada je preksinoć na njega u podgoričkom naselju Masline nasrnuo pas belgijski ovčar malinoa. Prema saznanjima Dana, dječak, čiji je identitet poznat redakciji,…

1002 hits

subota decembar 07

Uhapšen vozač u Herceg Novom: Vozio pijan, pa udario dva pješaka

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Policija je sinoć u Herceg Novom uhapsila vozača Đ.D. koji je vozio pijan oborio dva pješaka, od kojih je jedan zadobio teške, a drugi lake tjelesne povrede.

729 hits

nedjelja decembar 08

Nalazi DNK vode do Marjana Vujačića: Jedan trag na zidu mračnog haustora razotkrio ko stoji iza četiri likvidacije

Objavljeno u: Hronika

by Samir

DNK vještačenje tragova sa mjesta gdje je ubijen Jugoslav Cvetanović, rođeni brat ubice Nikole Bojovića, ukazalo je da je član škaljarskog klana Marjan Vujačić bio na mjestu zločina, saznaje "Blic".

655 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 07:24

Po nalogu SDT-a: Vođama škaljaraca oduzimaju kuću i stan

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je niz istražnih radnji kako bi ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, koje su bezbjednosne službe označile kao vođe “škaljarskog klana”. Kada okonča provjere, tužilaštvo će zatražiti i privremeno oduzimanje njihove imovine i blokadu njihovih računa, piše Dan.

Igor Vukotić posjeduje nepokretnu imovinu u Kotoru i Podgorici. Po zvaničnim podacima, u Dobroti je vlasnik polovine dvorišta od 87 kvadrata i jednospratne kuće od 118 m2 (102 m2). U Podgorici, u mjestu Ubli, posjeduje 28.552 metra kvadratna zemlje (šuma, pašnjak i neplodna zemlja i dvorište), koju je naslijedio, kao i 249 m2 porodične kuće i pomoćnih objekata. Ima po tri odsto kapitala u preduzećima Suvenir boks d.o.o. i Geometri d.o.o. i preduzetničku konobu Kantun u Kotoru, čija djelatnost su “usluge pripremanja i posluživanja pića”.

Dedović je vlasnik nekretnina u Baru i Budvi. Prema podacima Uprave za nekretnine, Dedović je sa još dva lica u mjestu Novi Bar kupio 90 m2 “nekategorisanog puta” (vlasnik jedne četvrtine 22m2). On u Budvi ima stambeni prostor od 48 m2. Te nekretnine, ali i još neke nekretnine na Crnogorskom primorju koje se vode na lica bl iska Vukotiću i Dedoviću, u narednom periodu će biti predmet provjera Specijalnog tužilaštva. Igoru Vukotiću se trenutno u podgoričkom Višem sudu sudi u odsustvu za izvršenje najtežih krivičnih djela, među kojima i pripremanje nekoliko likvidacija.

Ranije je odbacio optužbe da je učestvovao u bilo kakvim likvidacijama i planiranju ubistava. On tvrdi da su optužbe protiv njega proizvod podmetanja od strane pravosudnih organa i ljudi iz tajne i javne policije koji imaju sumnjive veze.

SDT tereti Igora Vukotića da je formirao kriminalnu grupu koja je imala za cilj izvršenje najtežih krivičnih djela. On je, između ostalog, optužen da je zajedno sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem planirao ubistva visokih funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije.

S obzirom da se Jovan Vukotić, koji je označen kao vođa “šlaljarskog klana”, u Crnoj Gori tereti za pokušaj ubistva, nema zvanične potvrde da li je SDT i protiv njega pokrenulo finansijsku istragu. On trenutno u Beogradu izdržava zatvorsku kaznu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave. Crna Gora je u međuvremenu zatražila njegovo izručenje, ali još nije dobila odgovor od vlasti u Srbiji.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.