Standard.

subota avgust 17

Težak udes ispred Sozine: Poginula jedna osoba, tri povrijeđene

Objavljeno u: Hronika

by Samir

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila izmedju tunela Sozina i Raš poginula je bosanska državljanka, a najmanje tri osobe su povrijeđene, saopšteno je Standardu iz OKC-a Uprave policije. Udes se…

178 hits

subota avgust 17

Za 24 sata 28 saobraćajnih nezgoda: Putevi odnijeli dva života, 17 osoba povrijeđeno

Objavljeno u: Hronika

by Samir

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe poginule, teže je povrijeđeno devet, a lakše osam osoba, saopšteno je iz Uprave…

70 hits

subota avgust 17

VDT: Nikčević odgovara samo prekršajno

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nema elemenata krivične odgovornosti prve savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević.

19 hits

subota avgust 17

Vujačić: Nijesam član ni jednog klana

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Marjan Vujačić (34) iz Golubovaca, koji je uhapšen 12. jula u Novom Sadu zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a kasnije je osumnjičen za još tri likvidacije, tvrdi da nije počinio zločine.

104 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 07:24

Po nalogu SDT-a: Vođama škaljaraca oduzimaju kuću i stan

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je niz istražnih radnji kako bi ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, koje su bezbjednosne službe označile kao vođe “škaljarskog klana”. Kada okonča provjere, tužilaštvo će zatražiti i privremeno oduzimanje njihove imovine i blokadu njihovih računa, piše Dan.

Igor Vukotić posjeduje nepokretnu imovinu u Kotoru i Podgorici. Po zvaničnim podacima, u Dobroti je vlasnik polovine dvorišta od 87 kvadrata i jednospratne kuće od 118 m2 (102 m2). U Podgorici, u mjestu Ubli, posjeduje 28.552 metra kvadratna zemlje (šuma, pašnjak i neplodna zemlja i dvorište), koju je naslijedio, kao i 249 m2 porodične kuće i pomoćnih objekata. Ima po tri odsto kapitala u preduzećima Suvenir boks d.o.o. i Geometri d.o.o. i preduzetničku konobu Kantun u Kotoru, čija djelatnost su “usluge pripremanja i posluživanja pića”.

Dedović je vlasnik nekretnina u Baru i Budvi. Prema podacima Uprave za nekretnine, Dedović je sa još dva lica u mjestu Novi Bar kupio 90 m2 “nekategorisanog puta” (vlasnik jedne četvrtine 22m2). On u Budvi ima stambeni prostor od 48 m2. Te nekretnine, ali i još neke nekretnine na Crnogorskom primorju koje se vode na lica bl iska Vukotiću i Dedoviću, u narednom periodu će biti predmet provjera Specijalnog tužilaštva. Igoru Vukotiću se trenutno u podgoričkom Višem sudu sudi u odsustvu za izvršenje najtežih krivičnih djela, među kojima i pripremanje nekoliko likvidacija.

Ranije je odbacio optužbe da je učestvovao u bilo kakvim likvidacijama i planiranju ubistava. On tvrdi da su optužbe protiv njega proizvod podmetanja od strane pravosudnih organa i ljudi iz tajne i javne policije koji imaju sumnjive veze.

SDT tereti Igora Vukotića da je formirao kriminalnu grupu koja je imala za cilj izvršenje najtežih krivičnih djela. On je, između ostalog, optužen da je zajedno sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem planirao ubistva visokih funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije.

S obzirom da se Jovan Vukotić, koji je označen kao vođa “šlaljarskog klana”, u Crnoj Gori tereti za pokušaj ubistva, nema zvanične potvrde da li je SDT i protiv njega pokrenulo finansijsku istragu. On trenutno u Beogradu izdržava zatvorsku kaznu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave. Crna Gora je u međuvremenu zatražila njegovo izručenje, ali još nije dobila odgovor od vlasti u Srbiji.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.