Standard.

petak avgust 23

Sud u Beogradu: Lakić u pritvoru zbog mogućnosti skrivanja i ometanja postupka izručenja

Viši sud u Beogradu odgovorio je danas na pitanja portala Standard tvrdeći da je Dejanu Lakiću određen pritvor zbog mogućnosti skrivanja i ometanja postupka izručenja.

233 hits

petak avgust 23

Bajčeta pušten nakon saslušanja: Šarićevom tjelohranitelju zabranjeno napuštanje stana i sastajanje sa svjedocima

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Sudija za istragu kotorskog suda Špiro Pavićević odbio je nakon saslušanja prijedlog ODT-a za određivanje pritvora i pustio Podgoričanina Vladimira Bajčetu da se u daljem postupku brani sa slobode, saznaje…

1072 hits

petak avgust 23

Plav: Uhapšen osumnjičeni za porodično nasilje, određeno mu zadržavanje do 30 dana 

Plavska policija uhapsila je  D.S. (32) osumnjičenog da je 16. avgusta u prostorijama Hitne medicinske pomoći pretukao svoju suprugu O.C. (40) iz Sjedinjenih Američkih Država osumnjičenog , saopšteno je iz Uprave policije. Njemu je,…

175 hits

petak avgust 23

Šarićev tjelohranitelj negirao da je prijetio Tivćaninu: Hapšenje Bajčete nema veze sa akcijom "Manjifiko"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Podgoričanin Vladimir Bajčeta priveden je juče u Tivtu, međutim njegovo hapšenje nema veze sa akcijom "Manjifiko", u kojoj je zbog međunarodnog krijumčarenja droge uhapšeno sedam osoba. Kako saznaje portal Standard,…

697 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 avgust 2019 19:37

Zet Darka Šarića osuđen u dvije države, čeka se suđenje u trećoj: Bjekstvo iz zatvora, ubistvo, droga...

Zet Darka Šarića osuđen u dvije države, čeka se suđenje u trećoj: Bjekstvo iz zatvora, ubistvo, droga... Foto: Novosti

Jovica Zindović (43) iz Pljevalja je zet narko-bosa Darka Šarića. On će, nakon suđenja u Beogradu zbog posjedovanja pola kilograma kokaina i oružja, biti izručen u Crnoj Gori, gdje je osuđen zbog ubistva, prenosi Jutarnji.hr.

Kako je otkrila policijska istraga, Zindović je tokom 2007. pod lažnim hrvatskim identitetom boravio nekoliko puta u Hrvatskoj - u više navrata je dolazio u prostorije zagrebačke policije, gde je podizao dokumente, imao je dijve prijavljene adrese na području Zagreba i Velike Gorice. 

Opštinski kazneni sud u Zagrebu Zindovića je nedavno osudio na uslovnu kaznu od 22 mjeseca zatvora.

Zindović je 2006. godine, najpre u Glini, nabavio rodni list Dragoslava P., inače državljanina BiH rođenog u Hrvatskoj. S tim rodnim listom i falsifikovanom bosanskom ličnom kartom Dragoslava P., u koju je umetnuo svoju fotografiju, u konzulatu Hrvatske u Odžaku u februaru 2007. zatražio i dobio hrvatski pasoš s imenom Dragoslava P. i svojom fotografijom. Sa tim pasošem, mjesec dana kasnije, u Zagrebu je dobio i hrvatsku ličnu kartu na ime Dragoslava P. s prebivalištem u Zagrebu. Istog dana je zatražio i zamjenu pasoša te mu je policija izdala nov na ime Dragoslava P., sada sa prebivalištem u Zagrebu.

Nakon još jedne promjene dokumenata, Zindović je 2013. uhapšen u Crnoj Gori, nakon što je brutalno likvidirao Luku Popovića.

Premda je bio osuđen na 15 godina zatvora 2015, uspio je da pobjegne iz zatvora pod još do danas nerazjašnjenim okolnostima. Naime, uprava zatvora mu je odobrila kućnu posjetu jednom teško bolesnom članu porodice te je odveden u porodičnu kuću, ali im je pobjegao.

Godinu dana kasnije uhapšen je u Beogradu, a kod njega je pronađeno pola kilograma kokaina i gomila oružja, prenosti Jutarnji.hr.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.