Standard.

subota avgust 17

Težak udes ispred Sozine: Poginula jedna osoba, tri povrijeđene

Objavljeno u: Hronika

by Samir

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila izmedju tunela Sozina i Raš poginula je bosanska državljanka, a najmanje tri osobe su povrijeđene, saopšteno je Standardu iz OKC-a Uprave policije. Udes se…

347 hits

subota avgust 17

Za 24 sata 28 saobraćajnih nezgoda: Putevi odnijeli dva života, 17 osoba povrijeđeno

Objavljeno u: Hronika

by Samir

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe poginule, teže je povrijeđeno devet, a lakše osam osoba, saopšteno je iz Uprave…

268 hits

subota avgust 17

VDT: Nikčević odgovara samo prekršajno

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nema elemenata krivične odgovornosti prve savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević.

111 hits

subota avgust 17

Vujačić: Nijesam član ni jednog klana

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Marjan Vujačić (34) iz Golubovaca, koji je uhapšen 12. jula u Novom Sadu zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a kasnije je osumnjičen za još tri likvidacije, tvrdi da nije počinio zločine.

221 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 15:41

Akcija Evazija: Krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica, šteta za budžet 1,5 miliona eura

Službenici Uprave policije su u okviru operativnog projekta „Evazija“ podnijeli 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica za 147 krivičnih djela iz ove oblasti provrednog kriminaliteta, kojima je nastala materijalna šteta po budžet Crne Gore od oko 1.520.000 eura. Posljednja takva krivična djela procesuirana su prije nekoliko dana u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Pljevljima i Herceg Novom, kada je poneseno 30 krivičnih prijava protiv 35 lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i falsifikovanje službene isprave. 

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ovih 35 osumnjičenih lica su, kako se sumnja, u svojstvu osnivača i izvršnih direktora privrednih društava, naveli notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako su znali da su podaci u izjavama neistiniti.

Oni su, zatim, takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebili kao prave prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 90.494,33 eura.

"Policijski službenici provjeravaju poslovanje oko 1.000 privrednih društava. Aktivnosti u sklopu operativnog projekta „Evazija” se nastavljaju", dodaje se u saopštenju policije.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 avgust 2019 15:56

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.