Standard.

srijeda novembar 13

Crnogorci uhapšeni u Švajcarskoj zbog pljačke juvelirnice

Švajcarska policija uhapsila je prekjuče dvojicu državljana Crne Gore zbog sumnje da su učestvovali u pljački teškoj nekoliko miliona franaka, piše Dan.

786 hits

srijeda novembar 13

Šofrancu presuda sjutra, tvrdi da je nosio oružje jer mu je život bio ugrožen

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje Podgoričaninu Marku Šofrancu, optuženom za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, okončano je danas iznošenjem završnih riječi, dok će presuda biti izrečena sjutra.

187 hits

utorak novembar 12

Blizak Kožaru i Đuroviću: Ko je crnogorski državljanin uhapšen u Atini?

Crnogorski državljanin Milan Tišma (45), kojeg bezbjednosne službe označavaju kao bliskog kriminalnoj grupi Jovana Đurovića i Alana Kožara, uhapšen je u Atini zbog šverca više od 100 kilograma kokaina.

467 hits

utorak novembar 12

Pljevljaku tri godine zatvora za smrt majke i sina u pomorskoj nesreći u Ulcinju

Podgorički Viši sud potvrdio je presudu Pljevljaku Srđanu Daniloviću, koji je osuđen na tri godine zatvora zbog pomorske nesreće na Velikoj plaži u Ulcinju prošle godine, kada su smrtno stradali…

726 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 20:46

Srpkinja poslala pismo iz spuškog zatvora: Uhapšena je u Crnoj Gori zbog povezanosti sa kriminalnom grupom

Beograđanka Ivana Ivanović (46) koja je početkom avgusta uhapšena po potjernici koju je za njom raspisala Italija zbog sumnje da je počinila krivična djela "članstvo u kriminalnoj organizaciji 'Ndrangeta'" i "nezakonito klađenje" uskoro bi mogla napustiti spuški zatvor. Ona se obratila podgoričkom Višem sudu pismom, u kom, između ostalog, traži da bude izručena Srbiji.

Njen advokat Zoran Piperović se žalio na odluku o određivanju ekstradicionog pritvora, ističući da je od odluke da joj se pritvor odredi, usljed nedostatka dokaza odustao i italijanski sud. On očekuje da će Ivanovićeva napustiti Spuž uskoro.

Dodaje i da italijansko pravosuđe za ista djela tereti i njenog supruga, koji je usljed nedostatka dokaza pušten da se brani sa slobode. Da je nezakonito uhapšena tvrdi i sama osumnjičena u pismu koje je uputila sudiji za istragu podgoričkog Višeg suda.

Ona u tom pismu traži i da bude izručena Srbiji, čija je državljanka, i dodaje da njena matična zemlja nije dozvolila njeno izručenje, jer nije bilo dokaza da je počinila neko djelo.

Isto su, kako tvrdi, prije osam mjeseci utvrdile i sudije najvećeg suda u Italiji, koje su u svom rješenju navele da nisu pribavljeni pravi dokazi za to da su ona i njen suprug Paolo Karlo Tavareli imali dogovor sa "Ndrangetom", odnosno da su svjesno i dobrovoljno pomogli djelovanju ove kriminalne organizacije.

Utaje i zloupotrebe

Osumnjičena se u pritvoru nalazi od 2. avgusta. Za crnogorske vlasti ona je i dalje po italijanskoj potjernici osumnjičena da je član kriminalne organizacije koja se navodno bavila zloupotrebom igara na sreću. Između ostalog i - utajom prihoda u iznosu od 3,2 milijarde eura i utajom poreza u iznosu od 60 miliona eura.

Srpski portal Blic je podsjetio, italijanski mediji su prilikom hapšenja 68 osoba zbog ovog djela, prenijeli da se sumnja da su novac zarađen od onlajn klađenja pripadnici ove grupe ulagali upravo u nekretnine širom svijeta i na taj način novac stečen kriminalom ubacivali u legalne tokove.

Za to su koristili uobičajene metode pranja novca: imovinu su prenosili na tuđa imena, nalazeći pojedince koji bi im služili kao paravan. Ivani Ivanović je, u ovoj akciji, na jedan vremenski period bila blokirana imovina, to jest dva stana čija je vrijednost procijenjena na 700.000 eura.

Izvor: Blic

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 avgust 2019 21:00

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.