Standard.

utorak januar 28

(VIDEO-FOTO) Pucnjava u Zeti: Ranjen Igor Krstović, povrede opasne po život

U pucnjavi koja se dogodila oko 15 sati u Zeti, ranjen je Podgoričanin Igor Krstović, saznaje portal Standard. 

2473 hits

utorak januar 28

U Srbiji uhapšen Budvanin Gavrilo Leković

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Postupajući po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica danas je u Srbiji je uhapšen Gavrilo Leković (40), saznaje portal Standard iz policije.

437 hits

utorak januar 28

Ko je ranjeni Igor Krstović: Poznat po brojnim krivičnim djelima, 2006. izbjegao hice

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Igor Krstović, koji je danas oko 15 sati teško ranjen u naselju Zeta od ranije je poznat policiji i važi za bezbjednosno interesantnu osobu.

2376 hits

utorak januar 28

(FOTO) Na Kakarickoj gori pronađen zapaljeni automobil

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Na Kakarickoj gori pronađen je zapaljeni automobil, a policija istražuje da li su ga koristili napadači koji su danas oko 15 sati u Zeti pucali na Igora Krstovića, nezvanično saznaje portal…

794 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 avgust 2019 14:19

Samardžić 20 godina bio u bjekstvu: Slovenija neće izručiti Nikšićanina Crnoj Gori

Samardžić 20 godina bio u bjekstvu: Slovenija neće izručiti Nikšićanina Crnoj Gori Foto: Interpol

Slovenija neće izručiti Božidara Samardžića, 39-godišnjeg državljanina Crne Gore, uhapšenog prošlog septembra poslije 19 godina provedenih u bjekstvu, piše današnji Večer. Naime, to je nedavna odluka Višeg suda u Ljubljani, a Samaržić je pušten iz pritvora u tom gradu nakon 11 mjeseci.

Kako piše Večer, iako je njegov advokat Miloš Žarić tvrdio da Slovenija ne treba da izruči njegovog klijenta jer u Crnoj Gori postoji opasnost od krvne osvete, to nije bio razlog zašto su slovenačke vlasti donijele takvu odluku Prema pisanju tog lista, vlasti u Sloveniji potvrdile su da je slučaj zastario.

Samardžić je prošlog septembra uhvaćen u Sloveniji po osovnu Interpolove potjernice. Samardžić je u Sloveniji proveo 11 mjeseci u zatvoru, nakon što ga je slovenačka policija prošle godine uhapsila na osnovu međunarodne potjernice, ali je sada pušten i čeka odluku Ministarstva unutrašnjih poslova o zahtjevu za azil. U skladu sa slovenačkim zakonskim odredbama koje se još primjenjuju na slučaj Samardžić, pojedinac ne započinje izdržavanje zatvorske kazne u slučaju da je od presude prošlo više od 15 godina.

Podsjetimo, Slovenačka policija je postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica uhapsila Samadržića koji se potraživao skoro 20 godina zbog pokušaja ubistva sa smrtnom posljedicom počinjenog na teritoriji Crne Gore. On je zbog toga osuđen na 20 godina zatvora.

Prema presudi, on je u februaru 1999. godine hicima iz vatrenog oružja teško ranio sugrađanina Igora Vulevića, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Krivično djelo za koje Samardžiću suđeno u odsustvu desilo se u večernjim satima u Ulici Nikole Tesle. Grad pamti tadašnje i godinama kasnije aktuelne sukobe nekoliko lokalnih klanova, a Samardžić je, navodno, pripadao „željezarskom klanu”.
Posljednji put izmijenjeno srijeda, 14 avgust 2019 14:42

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.