Standard.

nedjelja decembar 08

Ubijen lovac Selimir Jurišević u Bijelom Polju

Član lovačke organizacije „Bijelo Polje“ Selimir Jurišević(43) smrtno je stradao danas oko 14 časova tokom lova, saznaje portal Standard.

3146 hits

subota decembar 07

Pas izujedao dječaka - operisan i van životne opasnosti

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Desetogodišnji dječak iz Podgorice teško je povrijeđen kada je preksinoć na njega u podgoričkom naselju Masline nasrnuo pas belgijski ovčar malinoa. Prema saznanjima Dana, dječak, čiji je identitet poznat redakciji,…

954 hits

subota decembar 07

Uhapšen vozač u Herceg Novom: Vozio pijan, pa udario dva pješaka

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Policija je sinoć u Herceg Novom uhapsila vozača Đ.D. koji je vozio pijan oborio dva pješaka, od kojih je jedan zadobio teške, a drugi lake tjelesne povrede.

591 hits

nedjelja decembar 08

Nalazi DNK vode do Marjana Vujačića: Jedan trag na zidu mračnog haustora razotkrio ko stoji iza četiri likvidacije

Objavljeno u: Hronika

by Samir

DNK vještačenje tragova sa mjesta gdje je ubijen Jugoslav Cvetanović, rođeni brat ubice Nikole Bojovića, ukazalo je da je član škaljarskog klana Marjan Vujačić bio na mjestu zločina, saznaje "Blic".

503 hits

 
 
 
 
petak, 16 avgust 2019 09:29

Ivani Ivanović određen ekstradicioni pritvor: “Dama” sportskog klađenja u Italiji

Ivani Ivanović određen ekstradicioni pritvor: “Dama” sportskog klađenja u Italiji Ilustracija

Viši sud u Podgorici obavijestio je nadležene organe Republike Italije da je osumnjičenoj Ivani Ivanović (46) određen ekstradicioni pritvor, te da mogu nadležnim organima u Crnoj Gori podnijeti zamolinicu za njeno izručenje, kao i dokumentaciju koju ta zamolnica mora da sadrži, saopšteno je Dnevnim novinama iz tog suda.

Ovaj list podsjeća da je crnogorska policija uhapsila Ivanović na osnovu evropskog naloga za hapšenje, koja je za njom bila raspisana prije deset mjeseci zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja se bavila zloupotrebom igara na sreću, utajom prihoda u iznosu od 3,2 milijarde eura i utajom poreza u iznosu od 60 miliona eura. Kako prenose italijanski portali, Ivanović je izbjegla hapšenje sredinom novembra prošle godine kada je uhapšeno 18 članova te kriminalne organizacije.

Akcija poreske i finansijske policije Ređo Kalabrije, u saradnji sa okružnim sektorom za borbu protiv mafije kodnog naziva “Galasia”, otkrila je postojanje više preduzeća koja su nezakonitim poslovima prikupljali novac od klađenja na poznatim sajtovima “PLANETWIN365”, “BETALAND” i “ENJOYBET”. Nakon opsežne istrage i na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza, državno tužilaštvo pri sudu Ređo Kalabrija Okružna uprava za borbu protiv mafije, odredilo je pritvor za 18 osoba uključujući Ivanu Ivanović, za kojom je izdata potjernica. Tužilaštvo je prilikom te akcije blokiralo i zaplijenilo 23 strane kompanije, 15 kompanija koje posluju na nacionalnom nivou, 33 nacionalne i međunarodne internet stranice koje se bave klađenjem uživo, brojne zgrade, vozila, tekuće račune italijanskih državljana i stranaca, kao i bezbroj dionica kompanija, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više od 723 miliona eura.

Prema pisanju italijanskih medija, Ivanović je bila “dama” sportskog klađenja koje je vodila zajedno sa suprugom, odnosno oni su bili glavni menadžeri poznatog sajta “PLANETWIN365”. Ivanović je uhapšena 3. avgusta kada je sa kćerkom pokušala da pređe granicu između Srbije i Crne Gore, nakon što je Kasacioni sud protiv nje i muža Paola Tavarellija ukinuo nalog za hapšenje po osnovu mafijaškog udruživanja.

Nju i muža sada terete za “obično” zločinačko udruživanje s ciljem nezakonite naplate opklada i utaje poreza.

Kako se navodi, Šesto krivično odjeljenje utvrdilo je da u slučaju Ivanovićeve i njenog supruga nema dovoljno dokaza za vezu sa organizovanim kriminalom.

“Nije se stekao nijedan element koji bi nam omogućio da formiramo vjerovatnu sumnju o vezi između osumnjičenih i klana ‘Ndrangheta’, niti da su oni svjesno i dobrovoljno omogućili aktivnosti te zločinačke organizacije... Mjera predostrožnosti pritvora je stoga poništena uz upućivanje sudu Reggio Calabria koji će u ponovo ispitivati ovu odluku i ispraviti pravne nedostatke u njoj”, navodi se u odluci Kasacionog suda.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.