Standard.

četvrtak septembar 19

Sudija Jović advokatici Deletić: "Ne možete se koristiti pravnim trikovima, prekršili ste Etički kodeks"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Dokazni postupak protiv navodnog vođe kavačkog klana, Kotoranina Slobodana Kašćelana i grupe koja se zajedno sa njim nalazi na optuženičkoj klupi odložen je danas u Višem sudu u Podgorici. Kako…

388 hits

četvrtak septembar 19

Bijelo Polje: Dvoje povrijeđenih u sudaru automobila

Dvije osobe lakše su porijeđene u sudaru dva automobila u bjelopoljskom prigradskom naselju Strojtenica.

290 hits

četvrtak septembar 19

Svjedok otkrio detalje ubistva studenta iz Crne Gore na Bežanijskoj kosi: "RAZBJEŽALI SMO SE ČIM JE POČELA PUCNJAVA"

"Miloš Ćeranić je izvukao pištolj i opalio u zemlju u pravcu noge Draga Božovića. Drago je počeo da beži, ali se u jednom momentu okrenuo, izvukao pištolj i pucao ka…

712 hits

četvrtak septembar 19

Tužilaštvo blokiralo imovinu bivšem komandiru

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je finansijsku istragu protiv bivšeg komandira kotorske policije Zlatka Samardžića, koji je optužen za saradnju sa “kavačkim klanom“, piše Dan.

136 hits

 
 
 
 
subota, 17 avgust 2019 07:52

Vujačić: Nijesam član ni jednog klana

Marjan Vujačić (34) iz Golubovaca, koji je uhapšen 12. jula u Novom Sadu zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a kasnije je osumnjičen za još tri likvidacije, tvrdi da nije počinio zločine.

On je naveo i da su ga inspektori prilikom ispitivanja pretukli i prisiljavali da prizna krivična djela koja nije počinio. Vujačić je, preko advokata Borivoja Borovića, dostavio izjavu u kojoj je naveo da se tereti samo za falsifikovanje dokumenata i da je nakon dva mjeseca odlučio da se obrati javnosti kako bi pojasnio da nije „nikakav mafijaš, kriminalac, član neke kriminalne grupe, a kamoli ubica“.

Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zvanično saopštilo da se Vujačić tereti za četiri likvidacije, on tvrdi da mu je sve namješteno.

"To što pojedini novinari i njihovi urednici pokušavaju da neistinama i lažima prodaju što više novina bez ikakvih dokaza, to im ja ne mogu pomoći. Ti isti novinari ne razmišljaju da su sa tim lažima ugrozili moju bezbjednost, bezbjednost moje porodice i da su mi ukaljali ime", rekao je on.

On dodaje da nije u kriminalnim grupama, niti ima milione. 

"Ja sam normalan čovjek kojeg su zbog toga što je Crnogorac i što sam imao falsifikovana dokumenta odmah ubacili u neku grupu. A tim novinarima preporučujem da je bolje da pišu kako danas u 21. vijeku policija maltretira i muči normalne ljude samo da bi priznali nešto što nijesu uradili, samo da bi oni imali što više zatvorenih slučajeva i da bi dobili poene", kazao je Vujačić.

Prema njegovim riječima, 11. juna 2019. u 11 sati i 30 minuta je uhapšen.

"Tog dana sam uhapšen zbog falsifikovanih dokumenata i čim su me priveli u pritvorsku stanicu u Novom Sadu kad sam im rekao da sam Crnogorac, počelo je mučenje za mene. To nijesam mogao ni u najgorim snovima da zamislim. Prvo sam im bio mafijaš, poslije su me prisiljavali da priznam da se bavim prodajom trave, pa kokaina, a za to vrijeme su me tukli i mučili na sve načine, udarali rukama, nogama, bejzbol palicom, pendrekom, gušili vodom", kazao je Vujačić.

Tvrdi da su tada počeli da licitiraju da li je ,,škaljarac“ ili ,,kavačanin“ i da ga ucjenjuju, prijete da mora da prizna da je plaćeni ubica za neku grupu. 

"Prvo su me optužili da sam počinio 7-8 ubistava, ali kako su vidjeli da nijesam bio tu 2016. godine, očito su bili zadovoljni i sa 3-4 samo da zatvore te slučajeve i da oni dobiju poene",naveo je Vujačić.

Dodaje da o tome da je mučen ima dokaze.

"O tome kako sam mučen imam i dokaze jer sam toliko bio pretučen da su me oni isti prevezli u bolnicu u Novom Sadu. Doktori kada su me vidjeli nijesu mogli da vjeruju, naredili su sva moguća snimanja i dali mi nekoliko injekcija da me povrate u normalu", naveo je Vujačić u dopisu.

On je pozvao nadležne da ga podvrgnu poligrafskom ispitivanju kako bi dokazao da nije kriv.

"Za tih 48 sati u MUP-u Novi Sad, ja sam mučen svih 48 sati, čak kad sam krenuo kod tužioca u Beograd prijetili su mi da moram sam da kažem tužiocu da sam ubica ili će doći opet da me posjete. Pitam se samo koliko je nedužnih ljudi u zatvoru zbog tako loših policajaca koji hoće samo da zatvore slučaj", kazao je Vujačić.

Njega sumnjiče da je 2017. u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Osim za likvidaciju Cvetanovića u Vranju, terete ga za ubistva Veselina Kalezića u Podgorici, Mila Ilića takođe u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.