Standard.

ponedjeljak septembar 16

Bar: Maser izboden nožem, uhapšena njegova supruga

Barska policija uhapsila je D.Ž. (61) državljanku Kazahstana zbog sumnje da je juče ubila svog muža I.Š. (61), takođe državljanina Kazahstana, saopšteno je iz Uprave policije. 

243 hits

ponedjeljak septembar 16

Teška saobraćajna nesreća na putu PG - CT: Jedna osoba poginula

Jutros oko devet sati došlo je do saobraćajne nesreće na putu Podgorica - Cetinje u mjestu Jankovića krš u kojoj je poginuo Đ.T. (33) iz Pljevalja, saopšteno je Standardu iz…

1053 hits

ponedjeljak septembar 16

Saobraćajna nezgoda na Starom aerodromu: Formirane velike kolone

Jutros oko osam sati došlo je do manje saobraćajne nezgode na kru'nom toku u naselju Stari aerodrom u blizini Poreske uprave, zbog čega su formirane velike kolone.

369 hits

ponedjeljak septembar 16

Primopredaju ugovarali telefonom, nevjesta šifra za drogu

Apelacioni sud odbio je žalbe izjavljene na pritvor Podgoričanima Ljindonu Camaju (39) i Zdravku Delibašiću (54) koji su uhapšeni u maju ove godine u okviru velike akcije kodnog naziva “Martini”,…

579 hits

 
 
 
 
petak, 06 septembar 2019 14:36

Slavica Šćekić: Podnijeću krivične prijave ako se opet bude sudilo za ubistvo mog brata

Slavica Šćekić: Podnijeću krivične prijave ako se opet bude sudilo za ubistvo mog brata Foto: Antena M

Predstavnica porodice Šćekić, sestra ubijenog inspektora, Slavica, podnijela je Vrhovnom sudu Crne Gore Zahtjev za odbijanje kao neosnovane Odluke Ustavnog suda kojom je predmet vraćen Vrhovnom sudu na ponovni postupak zbog dužine trajanja krivičnog postupka.

''Ustavni sud Crne Gore nije imao pravni osnov da donese odluku kojom je ukinuo presudu Vrhovnog suda Crne Gore, Kžs.I.br. 3/15, od 20. oktobra 2015. godine, jer krivica osuđenih za ubistvo moga brata je dokazana. Presuda je pravnosnažna. Pravnosnažna presuda za izvršeno teško krivično djelo ne može se ukinuti zbog dužine trajanja postupka i u skladu sa tim odluka Ustavnog suda je nezakonita. Ustavni sud Crne Gore nije imao ni jedan element da poništi presudu i naloži novo suđenje'', navela je ona u zahtjevu.

Dužina suđenja, kako je dodala, nije ni od kakvog uticaja na odluku suda o kazni. Pritvor je osuđenima višestruko pokriven izrečenom kaznom.

''Suđenje za ubistvo moga brata Slavoljuba nije parnica da bi dužina suđenja imala uticaja na stranke u postupku, već je to pravnosnažna presuda za teško ubistvo koje je dokazano nepobitnim dokazima. Ukoliko podržite nezakonitu odluku Ustavnog suda Crne Gore, i odredite novo suđenje, žaliću se međunarodnim institucijama i podnijeću krivične prijave protiv svih sudija koji budu podržali takvu odluku''- navedeno je u zahtjevu Slavice Šćekić upućenom predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici.

 

Posljednji put izmijenjeno petak, 06 septembar 2019 15:01

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.