Standard.

utorak januar 21

Uhapšeni naoružani Srbi, pa pušteni: Ubistva škaljara u Atini povezana sa drugim sukobom koji se dogodio ranije isitog dana?

Grčka policija istražuje da li incident koji se dogodio u nedjelju u Atini, kada su uhapšena tri naoružana Srbina, ima veze sa likvidacijom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pripadnika škaljarskog…

387 hits

utorak januar 21

Kako je Podgoričanin Saša Radević poginuo u sudaru sa policijskim autom

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Podgoričanin Saša Radević poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko jedan sat dogodila u podgoričkom naselju Zabjelo, saznaje portal Standard.

2894 hits

utorak januar 21

Plaćene ubice pratile škaljarca mjesecima, a evo kako su ga locirale

Supruge ubijenih Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43), vođa škaljarskog klana, navodno su s djecom u Grčku stigle 25. decembra 2019. i ubice su ih od tada pratile a…

520 hits

utorak januar 21

Đinović, Ćakić i Katić vrijeđali đakona Crnogorske pravoslavne crkve: Podnešene krivične prijave

Policija u Tivtu podnijela je prekršajnu prijavu protiv Siniše Đinovića (20), Nebojiše Ćakića (20) i Nikole Katića (19) jer su vrijeđali đakona Crnogorske pravoslavne crkve N.A. i njegovu majku, saznaje…

760 hits

 
 
 
 
petak, 06 septembar 2019 14:36

Slavica Šćekić: Podnijeću krivične prijave ako se opet bude sudilo za ubistvo mog brata

Slavica Šćekić: Podnijeću krivične prijave ako se opet bude sudilo za ubistvo mog brata Foto: Antena M

Predstavnica porodice Šćekić, sestra ubijenog inspektora, Slavica, podnijela je Vrhovnom sudu Crne Gore Zahtjev za odbijanje kao neosnovane Odluke Ustavnog suda kojom je predmet vraćen Vrhovnom sudu na ponovni postupak zbog dužine trajanja krivičnog postupka.

''Ustavni sud Crne Gore nije imao pravni osnov da donese odluku kojom je ukinuo presudu Vrhovnog suda Crne Gore, Kžs.I.br. 3/15, od 20. oktobra 2015. godine, jer krivica osuđenih za ubistvo moga brata je dokazana. Presuda je pravnosnažna. Pravnosnažna presuda za izvršeno teško krivično djelo ne može se ukinuti zbog dužine trajanja postupka i u skladu sa tim odluka Ustavnog suda je nezakonita. Ustavni sud Crne Gore nije imao ni jedan element da poništi presudu i naloži novo suđenje'', navela je ona u zahtjevu.

Dužina suđenja, kako je dodala, nije ni od kakvog uticaja na odluku suda o kazni. Pritvor je osuđenima višestruko pokriven izrečenom kaznom.

''Suđenje za ubistvo moga brata Slavoljuba nije parnica da bi dužina suđenja imala uticaja na stranke u postupku, već je to pravnosnažna presuda za teško ubistvo koje je dokazano nepobitnim dokazima. Ukoliko podržite nezakonitu odluku Ustavnog suda Crne Gore, i odredite novo suđenje, žaliću se međunarodnim institucijama i podnijeću krivične prijave protiv svih sudija koji budu podržali takvu odluku''- navedeno je u zahtjevu Slavice Šćekić upućenom predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici.

 

Posljednji put izmijenjeno petak, 06 septembar 2019 15:01

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.