Standard.

ponedjeljak septembar 16

Bar: Maser izboden nožem, uhapšena njegova supruga

Barska policija uhapsila je D.Ž. (61) državljanku Kazahstana zbog sumnje da je juče ubila svog muža I.Š. (61), takođe državljanina Kazahstana, saopšteno je iz Uprave policije. 

239 hits

ponedjeljak septembar 16

Teška saobraćajna nesreća na putu PG - CT: Jedna osoba poginula

Jutros oko devet sati došlo je do saobraćajne nesreće na putu Podgorica - Cetinje u mjestu Jankovića krš u kojoj je poginuo Đ.T. (33) iz Pljevalja, saopšteno je Standardu iz…

1046 hits

ponedjeljak septembar 16

Saobraćajna nezgoda na Starom aerodromu: Formirane velike kolone

Jutros oko osam sati došlo je do manje saobraćajne nezgode na kru'nom toku u naselju Stari aerodrom u blizini Poreske uprave, zbog čega su formirane velike kolone.

365 hits

ponedjeljak septembar 16

Primopredaju ugovarali telefonom, nevjesta šifra za drogu

Apelacioni sud odbio je žalbe izjavljene na pritvor Podgoričanima Ljindonu Camaju (39) i Zdravku Delibašiću (54) koji su uhapšeni u maju ove godine u okviru velike akcije kodnog naziva “Martini”,…

572 hits

 
 
 
 
petak, 06 septembar 2019 15:21

Matović tvrdi da je u Rožajca pucao iz nehata

Matović tvrdi da je u Rožajca pucao iz nehata Ilustracija

Pred vijećem sudije Šefkije Đeševića u Višem sudu u Bijelom Polju, iznova je počelo suđenje Rožajcu Bakiru Matoviću (40) zbog pokušaja ubistva Esada Ramovića (35) 2012. godine. Matoviću se sudi iznova jer je vanpretresno vijeće tog suda nedavno prihvatilo zahtjev Matovića da mu se ponovo sudi.

On je bio nedostupan crnogorskim pravosudnim organima i odnedavno se nalazi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, te je zatražio obnavljanje postupka.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Bijelom Polju,  zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju osuđen je na četiri godine zatvora, ali Apelacioni sud preinačio je presudu na pet godina.

Matović se teretio da je u saizvršilastvu sa sugrađaninom Ersanom Redžepovićem (28) koji je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, pokušao da ubiju Esada Ramovića (35).

U optužnici stoji da  je Matović ispalio pet hitaca, od kojih su ga tri pogodila u predjelu karlične kosti, vrata i kičme, nanoseći mu tešku povredu.

Matović je iznio odbranu tvrdeći da je u Ramovića pucao iz nehata. Ispričao je da je njegov prijatelj Redžepović dva dana ranije imao konflikt sa Ramovićem te da ga je i kritične prilike pozvao jer je Ramović prijetio njegovom prijatelju. Opisujući kritični događaj, ispričao je da se sa Ramovićem sreo na kružnom toku u Rožajama i da su oba izašla iz vozila. Kako je Matović ispričao, Ramović je krenuo prema njemu sa pištoljem u desnoj i metalnom šipkom u lijevoj ruci. Počeli su da se otimaju i Ramoviću je, prema njegovom kazivanju ispao pištolj. S obzirom na to da se na licu mjesta zadesio i Redžepović, Ramović je pojurio za njim sa šipkom u ruci a on se sagao i dohvatio pištolj. Navodno je pucao dva puta u vazduh i tri metka ispalio prema Ramoviću, tvrdeći da je to uradio iz nehata.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.