Standard.

utorak januar 21

Uhapšeni naoružani Srbi, pa pušteni: Ubistva škaljara u Atini povezana sa drugim sukobom koji se dogodio ranije isitog dana?

Grčka policija istražuje da li incident koji se dogodio u nedjelju u Atini, kada su uhapšena tri naoružana Srbina, ima veze sa likvidacijom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pripadnika škaljarskog…

349 hits

utorak januar 21

Kako je Podgoričanin Saša Radević poginuo u sudaru sa policijskim autom

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Podgoričanin Saša Radević poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko jedan sat dogodila u podgoričkom naselju Zabjelo, saznaje portal Standard.

2830 hits

utorak januar 21

Plaćene ubice pratile škaljarca mjesecima, a evo kako su ga locirale

Supruge ubijenih Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43), vođa škaljarskog klana, navodno su s djecom u Grčku stigle 25. decembra 2019. i ubice su ih od tada pratile a…

504 hits

utorak januar 21

Đinović, Ćakić i Katić vrijeđali đakona Crnogorske pravoslavne crkve: Podnešene krivične prijave

Policija u Tivtu podnijela je prekršajnu prijavu protiv Siniše Đinovića (20), Nebojiše Ćakića (20) i Nikole Katića (19) jer su vrijeđali đakona Crnogorske pravoslavne crkve N.A. i njegovu majku, saznaje…

718 hits

 
 
 
 
petak, 06 septembar 2019 15:21

Matović tvrdi da je u Rožajca pucao iz nehata

Matović tvrdi da je u Rožajca pucao iz nehata Ilustracija

Pred vijećem sudije Šefkije Đeševića u Višem sudu u Bijelom Polju, iznova je počelo suđenje Rožajcu Bakiru Matoviću (40) zbog pokušaja ubistva Esada Ramovića (35) 2012. godine. Matoviću se sudi iznova jer je vanpretresno vijeće tog suda nedavno prihvatilo zahtjev Matovića da mu se ponovo sudi.

On je bio nedostupan crnogorskim pravosudnim organima i odnedavno se nalazi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, te je zatražio obnavljanje postupka.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Bijelom Polju,  zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju osuđen je na četiri godine zatvora, ali Apelacioni sud preinačio je presudu na pet godina.

Matović se teretio da je u saizvršilastvu sa sugrađaninom Ersanom Redžepovićem (28) koji je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, pokušao da ubiju Esada Ramovića (35).

U optužnici stoji da  je Matović ispalio pet hitaca, od kojih su ga tri pogodila u predjelu karlične kosti, vrata i kičme, nanoseći mu tešku povredu.

Matović je iznio odbranu tvrdeći da je u Ramovića pucao iz nehata. Ispričao je da je njegov prijatelj Redžepović dva dana ranije imao konflikt sa Ramovićem te da ga je i kritične prilike pozvao jer je Ramović prijetio njegovom prijatelju. Opisujući kritični događaj, ispričao je da se sa Ramovićem sreo na kružnom toku u Rožajama i da su oba izašla iz vozila. Kako je Matović ispričao, Ramović je krenuo prema njemu sa pištoljem u desnoj i metalnom šipkom u lijevoj ruci. Počeli su da se otimaju i Ramoviću je, prema njegovom kazivanju ispao pištolj. S obzirom na to da se na licu mjesta zadesio i Redžepović, Ramović je pojurio za njim sa šipkom u ruci a on se sagao i dohvatio pištolj. Navodno je pucao dva puta u vazduh i tri metka ispalio prema Ramoviću, tvrdeći da je to uradio iz nehata.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.