Standard.

subota septembar 21

Dronom snimali deponiju u Podgorici, pa privedeni u policiju

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Članovi organizacije KOD Srdjan Perić, Petar Gošović i Budislav Minić uhapšeni su danas u blizini Deponije u Podgorici, saznaje portal Standard. Kako saznajemo, oni su privedeni jer su dronom snimali…

462 hits

subota septembar 21

Crna Gora: Pet osoba teže povrijeđeno

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su pet osobe teže, a šest lakše povrijeđene.

527 hits

subota septembar 21

Sekuliću pritvor još dva mjeseca

Kumu odbjeglog biznismena Duška Kneževića Dejanu Sekuliću, osumnjičenom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, produžen je pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je Pobjedi u…

369 hits

subota septembar 21

Od početka godine 1.303 zatvorenika odslužilo kaznu

Od početka ove godine, nakon izdržane kazne zatvora iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija otpušteno je 1.303 zatvorenika, koji su osuđeni zbog krivičnih djela: protiv života i tijela, protiv imovine,…

387 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 14:40

Likvidacija Borete i Zečevića, advokat: "Utvrditi kome tačno pripada DNK pronađen na oružju"

Likvidacija Borete i Zečevića, advokat: "Utvrditi kome tačno pripada DNK pronađen na oružju" FOTO: Dnevne novine

Suđenje optuženima za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića u Bečićima 2016. godine nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici iznošenjem mišljenja vještaka za DNK analize Jelene Jovanović. Branilac optuženih Ilije i Boška Pavlovića, advokat Ranko Radonjić postavljao je pitanja vještaku u vezi sa izvještajem iznesenim na prethodnom pretresu, odnosno nalazom DNK vještačenja oružja koje je tokom istrage nađeno u selu Resna.

Na pitanje adovakata kako je moguće da Ilija Pavlović i Vasilije Rafailović imaju zajedničkih 13 alela (različiti oblici jednog istog gena) a nijesu u krvnom srodstvu, Jovanović je kazala da se događa da dva DNK profila imaju zajedničke alale, što ne mora ukazivati na posljedicu srodničkih odnosa.

"Ne vrši se prosto prebrojavanje, već softver vrši proračun na osnovu postavljenih hipoteza", kazala je ona.

Radonjić je pitao da li nametnuta potreba da vještak, kako bi što bolje razjasnio rezutate DNK analize, postavi dvije hipoteze.

"Prvu da DNK profil potiče od Ilije Pavlovića i NN osobe, a drugu da DNK profil potiče od Vasilija Rafailovića i NN osobe? Samim tim zar ne bi rezultat govorio o tome da li je vjerovatnije da konkretni DNK profil pripada Iliji ili Vasiliju, s obzirom na to da imaju 13 istih alela (različiti oblici jednog istog gena) u svom DNK profilu", pitao je Radonjić.

Ona je rekla da bi to bilo protiv pravila struke jer ona naredbom nije dobila da vještači DNK profil Rafailovića, već samo Ilije Pavlovića. Na njegovo naknadno pitanje da li bi logičko to trebalo uraditi, ona je kazala da će uraditi ukoliko dobije naredbu.

Jovanović je potom, preko sat vremena odgovarala na primjedbe na nalaz, koji su advokati iznijeli na prethodonom pretresu.

Otužnica

Podsjećamo, Boreta je ubijen 7. decembra 2016. godine ispred lokala "Trofej". Za ovo djelo terete se Vladimir Šmanja i Miljan Bulatović koji se nalaze u istražnom zatvoru, dok se ostalim osumnjičenima - Vasiliju Rafailoviću, Ratku Vušoviću i Ivanu Cicmilu sudi u odsustvu. Šmanja i Bulatović ranije su negirali krivicu.

Rafailović i Vušović se optužnicom specijalnog tužioca terete da su 7. decembra 2016. sa umišljajem ubili Boretu i Zečevića i teško ranili Iva Stanišića. Prema navodima optužnice, Rafailović je direktni izvršilac, a Vušović je označen kao saučesnik jer je upravljao motorom sa kojeg je Rafailović pucao. Postupak protiv braće Ilije i Boška Pavlovića spojen je sa ostalim okrivljenima.

Suđenje se nastavlja 16. septembra u 9 sati.

 

 

J.L.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 10 septembar 2019 14:43

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.