Standard.

srijeda novembar 13

Crnogorci uhapšeni u Švajcarskoj zbog pljačke juvelirnice

Švajcarska policija uhapsila je prekjuče dvojicu državljana Crne Gore zbog sumnje da su učestvovali u pljački teškoj nekoliko miliona franaka, piše Dan.

781 hits

srijeda novembar 13

Šofrancu presuda sjutra, tvrdi da je nosio oružje jer mu je život bio ugrožen

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje Podgoričaninu Marku Šofrancu, optuženom za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, okončano je danas iznošenjem završnih riječi, dok će presuda biti izrečena sjutra.

187 hits

utorak novembar 12

Blizak Kožaru i Đuroviću: Ko je crnogorski državljanin uhapšen u Atini?

Crnogorski državljanin Milan Tišma (45), kojeg bezbjednosne službe označavaju kao bliskog kriminalnoj grupi Jovana Đurovića i Alana Kožara, uhapšen je u Atini zbog šverca više od 100 kilograma kokaina.

467 hits

utorak novembar 12

Pljevljaku tri godine zatvora za smrt majke i sina u pomorskoj nesreći u Ulcinju

Podgorički Viši sud potvrdio je presudu Pljevljaku Srđanu Daniloviću, koji je osuđen na tri godine zatvora zbog pomorske nesreće na Velikoj plaži u Ulcinju prošle godine, kada su smrtno stradali…

725 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 16:19

MUP za Standard: Sinđeliću odbijen azil

Sinđelić Sinđelić

Svjedoku saradniku u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine Saši Sinđeliću odbijen je zahtjev za azil u Crnoj Gori, saopšteno je portalu Standard iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uvidom u dokaze dostavljene ovom organu, utvrđeno je da je Saša Sinđelić učinio krivično djelo prije ulaska u Crnu Goru, za koje je, u skladu sa zakonodavstvom Crne Gore propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža kazna, čime su se stekli zakonski uslovi da se ovo lice isključi od prava na azil i supsidijarnu zaštitu i da mu se odbije zahtjev za dobijanje međunarodne zaštite”, saopštili su iz MUP-a.

Sinđelić je, objašnjavaju u MUP-u, saslušan dva puta po zahtjevu za dobijanje azila.

"Iznio je činjenice i okolnosti zbog kojih je zatražio zaštitu u Crnoj Gori. Međutim, priroda iznijetih činjenica i okolnosti nije mogla bitno uticati na donošenje drugačije odluke, imajući u vidu odredbe članova 29 i 30 Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca”, objasnili su u MUP-u.

Protiv rješenja MUP-a Sinđelić se može žaliti Upravnom sudu, u roku od 15 dana od dana dostavljanja odluke.

N.D.L.

 

Posljednji put izmijenjeno utorak, 10 septembar 2019 16:31

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.