Standard.

subota septembar 21

Dronom snimali deponiju u Podgorici, pa privedeni u policiju

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Članovi organizacije KOD Srdjan Perić, Petar Gošović i Budislav Minić uhapšeni su danas u blizini Deponije u Podgorici, saznaje portal Standard. Kako saznajemo, oni su privedeni jer su dronom snimali…

470 hits

subota septembar 21

Crna Gora: Pet osoba teže povrijeđeno

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su pet osobe teže, a šest lakše povrijeđene.

535 hits

subota septembar 21

Sekuliću pritvor još dva mjeseca

Kumu odbjeglog biznismena Duška Kneževića Dejanu Sekuliću, osumnjičenom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, produžen je pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je Pobjedi u…

377 hits

subota septembar 21

Od početka godine 1.303 zatvorenika odslužilo kaznu

Od početka ove godine, nakon izdržane kazne zatvora iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija otpušteno je 1.303 zatvorenika, koji su osuđeni zbog krivičnih djela: protiv života i tijela, protiv imovine,…

395 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 17:10

Uprava policije: Uspješno realizovana aktivnost pod okriljem EMPACT-a

Službenici Uprave policije i Uprave carina učestvovali su u operativnoj aktivnosti Dani zajedničke akcije Zapadni Balkan za 2019, saopšteno je iz Uprave plicije.

Kako navode, u ovoj aktivnosti učestvovali su službenici iz 30 država i osam agencija i međunarodnih organizacija a koje su se udružile u okviru četiri EMPACT-ova prioriteta: nezakonita trgovina vatrenim oružjem, ilegalne migracije, prevare sa dokumentima ikrijumčarenje droge.

"Za vrijeme trajanja akcije na teritoriji Crne Gore, kao podrška Upravi policije, po prvi put su bili angažovani resursi Europol-a, mobilna kancelarija i forenzička podrška, što je omogućilo povećanu operativnost policijskih službenika na terenu.

6 0 1

Tokom ove aktivnosti provjeravano 214.147 lica, vozila i prostorija. Lišeno je slobode 175 lica.
U Crnoj Gori je za vrijeme trajanja aktivnosti provjereno 3.593 lica, 893 vozila, oduzeta su četiri komada oružja i lišeno je slobode šest lica", piše u saopštenju.

Operacija je, prema njihovim riječima, koordinirana pod okriljem Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv kriminalnih prijetnji (EMPACT), kao dijela ciklusa politike Evropske unije, četvorogodišnjeg plana za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

Kako su dodali, ova operacija sprovedena je sa ciljem jačanja evropskih granica i unutrašnje bezbjednost.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 10 septembar 2019 16:40

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.