Standard.

petak novembar 22

(FOTO) Milošević tvrdi da nije kriv za ubistvo Kruščića i ranjavanje Olivere Lakić!

Mario Milošević na saslušanju pred VDT-om nije htio da odgovara ni na čija pitanja, ali je u cjelosti negirao krivicu, kazao je u izjavi za Standard advokat Damir Lekić, koji je punomoćnik…

458 hits

petak novembar 22

Carinicima i saradnicima sudi se za šverc cigareta i štetu od 44 miliona eura

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Početak suđenja dvadesettročlanoj grupi koja se, kako se sumnja, bavila švercom cigareta i oštetila državnu kasu za 44 miliona eura, odgođeno je danas u Višem sudu. Sutkinja Ana Vuković suđenje…

317 hits

petak novembar 22

Uhapšen Marko Gojčević na Zabjelu: Pronađen pištolj sa metkom, municija, pancir, novac...

Baranin Marko Gojčević koji prema policijskim evidencijama važi za bezbjednosno interesantnu osobu uhapšen je juče u podgoričkom naselju Zabjelo, saznaje Standard.

780 hits

petak novembar 22

Osumnjičeni priznao da je krijumčario migrante uz pomoć sina i dva zeta

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Pedesetosmogodišnji Milenko Dragutinović priznao je na saslušanju pred specijalnim tužiocem Mirom Samardžić da je za novac prevozio strane državljane od Podgorice do mjesta Riđani, gdje ih je nakon toga preuzimao…

334 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 17:10

Uprava policije: Uspješno realizovana aktivnost pod okriljem EMPACT-a

Službenici Uprave policije i Uprave carina učestvovali su u operativnoj aktivnosti Dani zajedničke akcije Zapadni Balkan za 2019, saopšteno je iz Uprave plicije.

Kako navode, u ovoj aktivnosti učestvovali su službenici iz 30 država i osam agencija i međunarodnih organizacija a koje su se udružile u okviru četiri EMPACT-ova prioriteta: nezakonita trgovina vatrenim oružjem, ilegalne migracije, prevare sa dokumentima ikrijumčarenje droge.

"Za vrijeme trajanja akcije na teritoriji Crne Gore, kao podrška Upravi policije, po prvi put su bili angažovani resursi Europol-a, mobilna kancelarija i forenzička podrška, što je omogućilo povećanu operativnost policijskih službenika na terenu.

6 0 1

Tokom ove aktivnosti provjeravano 214.147 lica, vozila i prostorija. Lišeno je slobode 175 lica.
U Crnoj Gori je za vrijeme trajanja aktivnosti provjereno 3.593 lica, 893 vozila, oduzeta su četiri komada oružja i lišeno je slobode šest lica", piše u saopštenju.

Operacija je, prema njihovim riječima, koordinirana pod okriljem Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv kriminalnih prijetnji (EMPACT), kao dijela ciklusa politike Evropske unije, četvorogodišnjeg plana za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

Kako su dodali, ova operacija sprovedena je sa ciljem jačanja evropskih granica i unutrašnje bezbjednost.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 10 septembar 2019 16:40

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.