Standard.

subota septembar 21

Dronom snimali deponiju u Podgorici, pa privedeni u policiju

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Članovi organizacije KOD Srdjan Perić, Petar Gošović i Budislav Minić uhapšeni su danas u blizini Deponije u Podgorici, saznaje portal Standard. Kako saznajemo, oni su privedeni jer su dronom snimali…

466 hits

subota septembar 21

Crna Gora: Pet osoba teže povrijeđeno

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su pet osobe teže, a šest lakše povrijeđene.

531 hits

subota septembar 21

Sekuliću pritvor još dva mjeseca

Kumu odbjeglog biznismena Duška Kneževića Dejanu Sekuliću, osumnjičenom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, produžen je pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je Pobjedi u…

373 hits

subota septembar 21

Od početka godine 1.303 zatvorenika odslužilo kaznu

Od početka ove godine, nakon izdržane kazne zatvora iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija otpušteno je 1.303 zatvorenika, koji su osuđeni zbog krivičnih djela: protiv života i tijela, protiv imovine,…

391 hits

 
 
 
 
srijeda, 11 septembar 2019 07:19

Na plažama 64 krađe, 12 osoba uhapšeno: Turisti ostajali bez novčanika i telefona, neki se u kupaćim kostimima vraćali kući

Na plažama 64 krađe, 12 osoba uhapšeno: Turisti ostajali bez novčanika i telefona, neki se u kupaćim kostimima vraćali kući FOTO: tntportal.ba

Tokom ljeta na crnogorskom primorju, osim uživanja na suncu i kupanju, pojedini turisti osjetili su “tamnu” stranu ljetovanja i bili žrtve lopova koji mjerkaju plijen po plažama. Bivalo je i onih koji su se kući vratili samo u kupaćim kostimima, bez dokumenata, novca, ključeva... i koji su na neprijatan način saznali da nisu prvi kojima se to dogodilo.

Iz policiji su za Standard saopštili da su tokom juna i jula registrovane 64 krađe, kao i da je rasvijetljeno njih 44 i uhapšeno 12 osoba za koje se sumnja da su izvršioci ovih krivičnih djela.

Kako navode, predmeti koji najčešće budu ukradeni na plažama su mobilni telefoni i novčanici. Međutim, kako ističu iz policije, broj krađa u ovoj godini manji je za osam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"U toku ljetnje turističke sezone u primorskim opštinama u toku juna i jula mjeseca 2018. godine ukupno je registrovano 82 krivična djela krađa i teška krađa. U navedenom periodu rasvijetljeno je 50 krivičnih djela što predstavlja procenat rasvijetljenosti od 61%", kažu iz policije.

Vremenski period koji protekne od momenta kada se krađa dogodi, pa sve dok osoba koja je oštećena primjeti da su joj stvari ukradene, u mnogim situacijama otežava rad policije.

"Kako je vrijeme izvršenja ovih djela najčešće u periodu od 10,00 do 19,00 časova, kada veliki broj ljudi boravi na plažama, policijski službenici su u tom periodu raspoređeni na plažama i preventivnim aktivnostima doprinose sprječavanju i suzbijanju ovih krivičnih djela. Osim toga, na ovaj način se počinioci krivičnih djela lišavaju slobode u momentu izvršenja krivičnog djela ili neposredno nakon izvršenja", pišu iz policije.

Službenici Uprave policije u velikom broju slučajeva kod izvršioca krivičnih djela pronađu i predmete koji su ukradeni.

"U pojedinim slučajevima službenici Uprave policije tokom redovnog obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti pronađu predmete koji potiču iz krivičnih djela, a koje su izvršioci odbacili nakon izvršenja i tad se najčešće radi o ličnim dokumentim", kažu iz policije.
 
Svi predmeti koje policija pronađen budu vraćeni vlasnicima.
 
"Napominjemo da je smanjenje broja krivičnih djela rezultat intnezivnih preventivnih aktivnosti policijskih službenika u primorskim opštinama", zaključili su iz policije. 


K.P.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 11 septembar 2019 09:03

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.