Standard.

petak novembar 22

(FOTO) Milošević tvrdi da nije kriv za ubistvo Kruščića i ranjavanje Olivere Lakić!

Mario Milošević na saslušanju pred VDT-om nije htio da odgovara ni na čija pitanja, ali je u cjelosti negirao krivicu, kazao je u izjavi za Standard advokat Damir Lekić, koji je punomoćnik…

448 hits

petak novembar 22

Carinicima i saradnicima sudi se za šverc cigareta i štetu od 44 miliona eura

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Početak suđenja dvadesettročlanoj grupi koja se, kako se sumnja, bavila švercom cigareta i oštetila državnu kasu za 44 miliona eura, odgođeno je danas u Višem sudu. Sutkinja Ana Vuković suđenje…

310 hits

petak novembar 22

Uhapšen Marko Gojčević na Zabjelu: Pronađen pištolj sa metkom, municija, pancir, novac...

Baranin Marko Gojčević koji prema policijskim evidencijama važi za bezbjednosno interesantnu osobu uhapšen je juče u podgoričkom naselju Zabjelo, saznaje Standard.

766 hits

petak novembar 22

Osumnjičeni priznao da je krijumčario migrante uz pomoć sina i dva zeta

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Pedesetosmogodišnji Milenko Dragutinović priznao je na saslušanju pred specijalnim tužiocem Mirom Samardžić da je za novac prevozio strane državljane od Podgorice do mjesta Riđani, gdje ih je nakon toga preuzimao…

334 hits

 
 
 
 
srijeda, 11 septembar 2019 08:49

MAFIJA NE PRAŠTA: Crnogorac Željko Bulatović ovjeren zbog sina?

MAFIJA NE PRAŠTA: Crnogorac Željko Bulatović ovjeren zbog sina? Foto: Index.ba

Istražitelji sumnjaju da je motiv ubistva Željka Bulatovića (55) osveta njegovom sinu Aleksandru, kom se sudi zbog sumnje da je prije tri godine počinio mafijaško ubistvo u Sarajevu

Ubica koji je u ponedjeljak likvidirao Crnogorca Željka Bulatovića (55) u Novom Sadu, ovim smaknućem je najverovatnije želio da pošalje poruku njegovom sinu Aleksandru, kome se sudi zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Sarajevu, pokazala je dosadašnja istraga, piše Kurir.

Prema riječima našeg izvora, mlađem Bulatoviću se u Banjaluci sudi zbog mafijaškog ubistva iz 2016, a on je baš u ponedjeljak, nekoliko sati prije očevog ubistva, iznio završne riječi u ponovljenom postupku.

Više pravaca

"Sumnja se da je motiv ubistva u Novom Sadu opomena Aleksandru Bulatoviću, koji je optužen da je prije tri godine sa Sašom Vidovićem u Istočnom Sarajevu ubio Miroslava Lazarevića, koji je navodno bio član auto-mafije. Aleksandar je negirao navode optužnice. Međutim, kriminalna grupa čiji je Lazarević navodno bio član ne prašta i Bulatovićev otac je zbog toga najvjerovatnije platio glavom", kaže izvor iz istrage i dodaje da je Aleksandar Bulatović, koji se nalazi u pritvoru u Bosni, juče obaviješten da mu je otac likvidiran.

 

Iako je jedan pravac istrage usmjeren ka krvnoj mafijaškoj osveti, ne isključuje se ni mogućnost da je sam Željko upao u nelegalne poslove. Istražitelji provjeravaju i treću verziju likvidacije, koja vodi ka ratu dva zavađena klana - kavačkog i škaljarskog.

"Saša Vidović dovođen je u vezu sa škaljarskim klanom, a navodno je njegovo ime dovođeno u vezu i sa ubistvom navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Ne isključuje se mogućnost da je i Aleksandar Bulatović bio blizak škaljarskom klanu",  kaže sagovornik Kurira.

Surova likvidacija Željka Bulatovića desila se oko 22 sata u novosadskom Novom naselju.

"On je kobne večeri bio u kafiću. Kada je krenuo ka iznajmljenom stanu, svratio je do prodavnice, kupio hleb i krenuo ka zgradi. Tada je iz mraka iskočio ubica i ispalio mu metak direktno u čelo. Zatim je ispalio još dva hica, od kojih je jedan pogodio žrtvu", kaže izvor.

Imao novac i pasoš

Očevici kažu da su vidjeli muškarca, obučenog u crno, sa kapuljačom, kako se ubrzanim hodom udaljava iz Ulice braće Dronjak.

"Bukvalno sam naletio na njega, umalo da se sudarimo. Vidio sam da je u crnom, da ima kapuljaču. Glava mu je bila spuštena", ispričao je komšija.

Inače, ubijeni je donedavno živio u Banjaluci, gdje mu i sada živi bivša supruga.

"Prije nekoliko mjeseci je započeo život sa nevjenčanom ženom u Novom Sadu. Radio je u firmi za civilnu zaštitu u Banjaluci, a namjera mu je bila da otvori špediciju u Novom Sadu", kaže izvor.

U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš.

"Provjerava se da li je dobijao prijetnje i da li je znao šta mu se sprema, pa je eventualno planirao da se skloni i iz Srbije", kaže sagovornik.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.