Standard.

petak oktobar 18

Pažin donio rješenje: Sinđelića izručujemo Hrvatskoj

Ministar pravde Zoran Pažin donio je danas rješenje kojim se dozvoljava izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj radi izvršenja zatvorske kazne za teška krivična djela počinjena u toj zemlji, saopšteno je…

174 hits

petak oktobar 18

Uhapšeni Igor Rmuš i Vlatko Milošević zbog ulične prodaje droge

Beranac Igor Rmuš (40) i Nikšićanin Vlatko Milošević (42) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saznaje Standard.

623 hits

petak oktobar 18

Krivična prijava za starca iz Nikšića koji je seksualno zlostavljao psa pored igrališta

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv G.N. iz tog grada zbog sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje životinja. Kako je saopšteno iz CB Nikšić, muškarca starije…

589 hits

petak oktobar 18

Kroz šumu pokušali da prenesu 31 kg marihuane: Vidjeli policiju pa pobjegli u Crnu Goru

Pripadnici Regionalnog centra granične policije ka Crnoj Gori zaplijenili su noćas 31 kilogram marihuane koji su još uvijek nepoznata lica pokušala da prokrijumčare na teritoriju Srbije u ručnim građevinskim kolicima.

409 hits

 
 
 
 
petak, 13 septembar 2019 07:11

Izručenje Sinđelića neće uticati na epilog suđenja za "državni udar"

Ukoliko rješenje o izručenju Saše Sinđelića Hrvatskoj postane pravosnažno – to neće biti smetnja za epilog sudskog postupka za pokušaj terorizma koji je u maju ove godine okončan prvostepenom presudom, potvrdio je Dnevnim novinama advokat Lazar Aković.

Podsjetimo, Sinđeliću, koji ima svojstvo svjedoka u postupku za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, rješenjem Višeg suda u Podgorici 6. septembra određeno je izručenje susjednoj Hrvatskoj, koja ga potražuje zbog izdržavanja dvadesetjednogodišnje zatvorske kazne.

Iz Višeg suda su za DN potvrdili da je istog dana kada je donijeto, rješenje poslato i strankama. Međutim, povratnica za Sinđelića i njegovog advokata do juče se nije vratila, pa se samim tim ne može znati da li je i kad primljena odluka.

Na rješenje o ekstradiciji žalba se može uložiti u roku od tri dana od dana prijema rješenja, a iz Apelacionog suda su Dnevnim novinama juče potvrdili da žalbi još nije bilo. Podsjećamo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prije nekoliko dana odbilo zahtjev za azil Saše Sinđelića.

Advokat Aković kazao je Dnevnim novinama da postoji nekoliko varijanti odluke Apelacionog suda na eventualne žalbe na prvostepenu presudu za pokušaj terorizma izrečenu 9. maja, koja još nije dostavljena strankama u pisanoj formi. Ističe da nema smetnji za sudski postupak i ukoliko Sinđelić bude izručen Hrvatskoj.

“U prvoj varijanti Apelacioni sud može odbiti žalbe, u drugoj može ukinuti odluku i naložiti ponovno saslušanje svjedoka saradnika na određene okolnosti i u tom slučaju moralo bi se tražiti od Hrvatske da on toga dana dođe na suđenje (a sve to uz pretpostavku da će biti izručen). Takođe, može se desiti da njegov iskaz uopšte ne bude doveden u pitanje, već da se zbog nekog drugog razloga ukine odluka”, naveo je Aković.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.