Standard.

srijeda oktobar 16

Kašćelan i Marković osuđeni jer su pucali jedan na drugog: "Ovo nije pošteno, sudija"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Slobodan Kašćelan (56) iz Kotora, osuđen je danas na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića, dok je Igor Marković (45) osuđen na dvije godine zbog…

680 hits

srijeda oktobar 16

Šokantni detalji zločina u Nikšiću: Maloljetnik ubio djevojku, pa je bacio u jarak

Petnaestogodišnjem maloljetniku iz Nikšića  - B.N. koji je osumnjičen za ubistvo osamnaestogodišnje djevojke K. R., produžen je pritvor još 30 dana nakon što je Vrhovni sud potvrdio odluku Apelacionog suda. U…

579 hits

srijeda oktobar 16

Likivdacija u podne: Među okrivljenima i tinejdžer, sudiće im se iza zatvorenih vrata

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u lokalu „Forum“ u centru Podgorice u martu prošle godine, biće održano iza zatvorenih vrata jer je među okrivljenima i maloljetnik…

432 hits

srijeda oktobar 16

Mariji Pančić šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva sina

Viši sud usvojio je sporazum kojim je srpska državljanka Marija Pančić, iz Bele Palanke, pristala na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva sedmogodišnjeg sina, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

317 hits

 
 
 
 
petak, 04 oktobar 2019 07:02

Kakve je privilegije Knežević obezbijedio Nenadu Vujoševiću

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević i tokom 2017. godine nastavio je intenzivnu saradnju sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem, a za svoju “vjernost” dobio je na korišćenje stan u Baru, koji je bio u vlasništvu Invest banke Montenegro, članice Atlas grupe, piše Pobjeda.

Ključevi stana kod njega su bili godinu, a za to vrijeme imao je i “otvoren račun” u hotelu “Princes” koji je, takođe, u vlasništvu Kneževića.Ovo su samo neki od detalja do kojih je istražni tim došao tokom provjera aktivnosti Kneževićevih saradnika osumnjičenih za pranje novca.

Analizom telefonskih listinga, pretresima i iskazima osoba iz bliskog okruženja Duška Kneževića, koje su svjedočile njegovim susretima i komunikaciji sa Vujoševićem, istražitelji su došli do nepobitnih tragova o načinima na koje je Knežević kupovao lojalnost Nenada Patka Vujoševića.

Pokazuje se da je Vujošević uspio da iskamči od poslovično nepovjerljivog Kneževića usluge koje nijesu bile dostupne drugim ljudima bliskim Kneževiću.

Za sada nije poznat kako je Vujošević uspio da Kneževića “obrlati”, ali je izvjesno da je šef Atlas grupe bio široke ruke i da je sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva tokom 2016. godine ustupio vlastiti stan koji je koristio na na Svetom Stefanu. Riječ je o povećoj kući sa više stanova u naselju iznad lijeve svetostefanske plaže, u ulici gdje je kafić Arion, kao i vila Montenegro, a blizu mjesta gdje se odvaja put za hotel Sveti Stefan.

Vujošević je iskamčio od Kneževića da mu povremeno ustupi stan da bi “provodio kvalitetno vrijeme sa svojom porodicom”. Zauzvrat, sekretar Vrhovnog tužilaštva obećao je da će, ako Kneževiću bilo što bude potrebno, “povući . svoje veze u Tužilaštvu…”

Prema brojnim dosadašnjim svjedočenjima, Vujošević je obilato koristio ustupljeni 1 stan, najčešće, piše Pobjeda, za provode bez učešća vlastite porodice.

Kako je Vujošević suviše često boravio na Primorju, Knežević je zaključio da je sekretaru Vrhovnog tužilaštva priuštio suviše privilegija, a da nije baš dobio protivusluge. Procijenio je ipak da Vujoševića treba držati “na usluzi”, pa je smislio kako da ga prebaci na drugu lokaciju, da bi i Kneževićeva porodica mogla da koristi vlastiti stan na Svetom Stefanu.

Prema informacijama Pobjede, nakon uvida u obimnu dokumentaciju, telefonske razgovore i prepiske, istražni tim je došao do zapisnika o primopredaji ključeva stana u Baru, koji su potpisali jedan od direktora iz Atlas grupacije M. P. i Nenad Vujošević.

Najbližim Kneževićevim saradnicima, Vujošević je o čemu postoje svjedočenja predstavljen kao klijent zainteresovan za kupovinu stana.

Očito je da veze Kneževića i Vujoševića nijesu bile prijateljske, nego interesne: Knežević je smatrao da treba da ima svog čovjeka u Tužilaštvu, a Vujošević je volio da koristi sve privilegije koje mu je omogućavao moćni biznismen.

Zato i godišnji poklon stana u Baru može da se tumači kao neka vrsta Kneževićeve strategije odbrane. Jer, upravo u vrijeme kada je Vujošević preuzeo ključeve stana, u toku je bila istraga u Specijalnom državnom tužilaštvu u slučaju pranja novca. Samo mjesec kasnije, uhapšeni su Kneževićevi bliski saradnici i ljudi od povjerenja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo.

Logično je zaključiti da je Knežević, znajući da se ispituje poslovanje njegovih saradnika-samim tim i njegovo vidio mogućnost da od Vujoševića dobije određene informacije o predmetu i privilegijama ga pripremi za ulogu insajdera, što je započeo još 2016. godine, o čemu je Pobjeda pisala.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.