Standard.

srijeda oktobar 16

Kašćelan i Marković osuđeni jer su pucali jedan na drugog: "Ovo nije pošteno, sudija"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Slobodan Kašćelan (56) iz Kotora, osuđen je danas na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića, dok je Igor Marković (45) osuđen na dvije godine zbog…

680 hits

srijeda oktobar 16

Šokantni detalji zločina u Nikšiću: Maloljetnik ubio djevojku, pa je bacio u jarak

Petnaestogodišnjem maloljetniku iz Nikšića  - B.N. koji je osumnjičen za ubistvo osamnaestogodišnje djevojke K. R., produžen je pritvor još 30 dana nakon što je Vrhovni sud potvrdio odluku Apelacionog suda. U…

579 hits

srijeda oktobar 16

Likivdacija u podne: Među okrivljenima i tinejdžer, sudiće im se iza zatvorenih vrata

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u lokalu „Forum“ u centru Podgorice u martu prošle godine, biće održano iza zatvorenih vrata jer je među okrivljenima i maloljetnik…

432 hits

srijeda oktobar 16

Mariji Pančić šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva sina

Viši sud usvojio je sporazum kojim je srpska državljanka Marija Pančić, iz Bele Palanke, pristala na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva sedmogodišnjeg sina, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

317 hits

 
 
 
 
petak, 04 oktobar 2019 12:16

Ciriković: "Barska policija mi je podmetnula kriptovani telefon da bi mi ostali otisci"

Ciriković: "Barska policija mi je podmetnula kriptovani telefon da bi mi ostali otisci" Foto: Jedro.me

Enzan Ciriković iz Peći, u nastavku suđenja za planiranje ubistva Jova Đurovića i Nikole Sjekloće, kazao je danas da mu je policija u Baru podmetnula kriptovani telefon marke Nokia, kako bi na aparatu ostali njegovi otisci prstiju. Na pitanje sutkinje Ane Vuković zbog čega je onda potpisao potvrdu Uprave policije o privremeno oduzetim predmetima, Ciriković je kazao da nije mogao da pretpostavi da bi službenici policije "bili spremni" da urade tako nešto, navodeći da je tokom postupka shvatio o čemu se radi.

"Kada sam došao u CB Bar tražio sam da pozvem svog advokata. Tamo su mi rekli da ne mogu koristiti svoj telefon u te svrhe, pa su mi dali Nokiu. Ukucao sam šifru, ali nijesam nikog zvao jer su mi rekli da ću zvati iz Podgorice. To su uradili samo da bi mi ostali otisci", tvrdi Ciriković.

Kako je objasnio, imao je dva Samsunga, a ne Samsung i Nokiu, kako to piše u potvdi o privrmeno oduzetim predmetima.

"Ne znam gdje je drugi Samsung. Ne znam ni šta je kripto, ni šta to znači, prvi put sam čuo za to tokom ovog postupka", rekao je Ciriković.

Sutkinja Vuković nastavila je sa čitanjem pisanih dokaza, među kojim je i zapisnik Uprave policije o pretresanju stana i oduzetim predmetima od Suzane Osmanagić, kao i zapisnik o pretresanju stana Jasmina Osmanagića.

Pročitan je i odgovor od Western uniona, iz kojeg se vidi da je Ciriković primio 200 eura iz inostranstva. On je objasnio da mu je novac slao brat od ujaka Enis Agović.

"On je imao udes i slomio je kola, a nije smio da kaže ocu. Od mene je tražio novac, pa sam mu ja pozajmio 1200 eura. Prvo mi se vratio hiljadu pa posle ostatak", rekao je Ciriković. Na pitanje sutkinje Vuković odakle mu toliki novac, Ciriković je kazao da mu čitava porodica živi u Americi, ali i da prošle godine nije bio zaposlen.

Pročitani su zapisnici o prelasku državne granice Cirikovića i optuženih Darka Milića i Đorđa Cicmila. 

Milić i Ciriković nijesu hteli da objašnjavaju o svojim dolascima i odlascima u inostranstvo, dok je Đorđe Cicmil kazao da su to najčešće bila putovanja do Srbije.

"Išao sam za Srbiju više puta jer mi je žena iz Srbije. Nekoliko puta sam išao sa optuženim Eldarom Nurkovićem do Beograda u provod, a par puta do Njemačke gdje smo radili na građevini. Sa ostalima nikada nijesam prelazio granicu", rekao je Cicmil. 

Podsjetimo, Enzan Ciriković, Eldar i Mirzet Nurković, Đorđije Cicmil i Darko Milić su, prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, pripremali ubistvo Baranina Jovana Đurovića, a navodno je trebalo da bude ubijen i bokser Nikola Sjekloća. Osim ove grupe, optuženi su i Almir Jahović i Adnan Osmanagić, ali oni nisu dostupni našim organima. 

Eksplozivna naprava, prema navodima optužnice namijenjena za ubistvo Đurovića, sadržala je oko pola kilograma eksploziva i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod “Tri kule” u Baru. Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Đurovića postavio Ciriković.

Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Muše Osmanagića koji je prije likvidacije slovio za vođu kriminalne grupe koja je imala rivalski odnos sa grupom na čijem je čelu bio sada pokojni Luka Đurović.

 

 

J.L.

 

 

Posljednji put izmijenjeno petak, 04 oktobar 2019 15:17

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.