Standard.

četvrtak oktobar 17

Objavljen snimak, ne vidi se da je Ban ošamario policajca

Na snimku koji je zabilježio incident iz avgusta ove godine između izvršnog direktora i suvlasnika Pomorskog saobraćaja Dejana Bana i graničnog policajca Ranka Nikolića ne postoji trenutak fizičkog kontakta, zadavanja šamara ili bilo kakvog…

210 hits

srijeda oktobar 16

Kašćelan i Marković osuđeni jer su pucali jedan na drugog: "Ovo nije pošteno, sudija"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Slobodan Kašćelan (56) iz Kotora, osuđen je danas na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića, dok je Igor Marković (45) osuđen na dvije godine zbog…

704 hits

srijeda oktobar 16

Šokantni detalji zločina u Nikšiću: Maloljetnik ubio djevojku, pa je bacio u jarak

Petnaestogodišnjem maloljetniku iz Nikšića  - B.N. koji je osumnjičen za ubistvo osamnaestogodišnje djevojke K. R., produžen je pritvor još 30 dana nakon što je Vrhovni sud potvrdio odluku Apelacionog suda. U…

595 hits

srijeda oktobar 16

Likivdacija u podne: Među okrivljenima i tinejdžer, sudiće im se iza zatvorenih vrata

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u lokalu „Forum“ u centru Podgorice u martu prošle godine, biće održano iza zatvorenih vrata jer je među okrivljenima i maloljetnik…

460 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 12:06

Tužiteljka: Supruga Andrije Mandića nije dokazala odakle joj dolari koje je zamijenila za eure

U nastavku suđenja za jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću  juče je pred Višim sudom u Podgorici saslušano šest svjedoka.

Svjedočila je supruga poslanika DF-a Andrije Mandića, Sanja Mandić

Tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je da je Mandić vršila konverziju dolara u eure tokom 2016. godine, ali da nije pružila dokaz odakle joj ta sredstva.

"Njen iskaz je u suprotnosti sa materijalnim dokazima koji će se sprovesti u toku glavnog pretresa", kazala je Vukčević.

Advokat Dušan Radosavljević je reagovao primjedbom, ističući da Mandić ne mora da dokazuje ništa, te da to treba da radi Tužilaštvo.

"Sanja Mandić je svjedok u postupku isključivo zato što je žena poslanika Mandića", rekao je Radosavljević.

Advokat Dražen Medojević naveo je da je Sanja Mandić na uvjerljiv način objasnila porodično stanje, te kako je trošen novac, a u okviru toga i da joj brat 22 godine živi u Kanadi.

Tužiteljka je tvrdila i da član DF-a, Nikola Bajčetić, takođe nije dokazao otkud mu 2.000 eura za donaciju u vrijeme izbora.

Svjedoci Miloš Kovačević i Dragan Kašćelan ostali su pri iskazima datim u SDT-u gdje su se izjasnili o poslovima gradnje od strane optuženog Momira Nikolića. U okviru iskaza svjedoka Kovačevića, advokat Radosavljević je primjetio da je u pitanju bila gradnja iz 1997. godine kada je valuta bila njemačka marka. Svjedok Kašćelan je pojasnio da je kuća koju je optuženi Nikolić gradio i prodavao bila oglašena preko njegove agencije.

"Kuća se prodavala za 800.000 eura, a provizija je bila tri odsto kao i kod svih agencija tada", naveo je Kašćelan.

Svjedoci Zoran Mišković i Miodrag Bešović takođe su ostali pri ranijim iskazima, a govorili su na okolnosti predaje tablet uređaja u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine, s tim što svjedok Bešović ni juče nije odgovorio na pitanje tužiteljke ko su aktivisti kojima je podijelio tablet uređaje. Suđenje se nastavlja 16. oktobra.

Osim Medojevića, optužnicom SDT-a obuhvaćen je i biznismen iz BiH Momir Nikolić i još deset lica, a svima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa ciljem pranja novca. Nikoliću se sudi i za utaju poreza. Na optuženičkoj klupi nalaze se i direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović i diler deviza Gordan Konatar.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.