Standard.

petak oktobar 18

Pažin donio rješenje: Sinđelića izručujemo Hrvatskoj

Ministar pravde Zoran Pažin donio je danas rješenje kojim se dozvoljava izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj radi izvršenja zatvorske kazne za teška krivična djela počinjena u toj zemlji, saopšteno je…

174 hits

petak oktobar 18

Uhapšeni Igor Rmuš i Vlatko Milošević zbog ulične prodaje droge

Beranac Igor Rmuš (40) i Nikšićanin Vlatko Milošević (42) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saznaje Standard.

641 hits

petak oktobar 18

Krivična prijava za starca iz Nikšića koji je seksualno zlostavljao psa pored igrališta

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv G.N. iz tog grada zbog sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje životinja. Kako je saopšteno iz CB Nikšić, muškarca starije…

612 hits

petak oktobar 18

Kroz šumu pokušali da prenesu 31 kg marihuane: Vidjeli policiju pa pobjegli u Crnu Goru

Pripadnici Regionalnog centra granične policije ka Crnoj Gori zaplijenili su noćas 31 kilogram marihuane koji su još uvijek nepoznata lica pokušala da prokrijumčare na teritoriju Srbije u ručnim građevinskim kolicima.

431 hits

 
 
 
 
četvrtak, 10 oktobar 2019 10:31

Lakićević Đuranović na sudu 5. novembra

Lakićević Đuranović na sudu 5. novembra Foto: RTCG

Suspendovana profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Bojana Lakićević Đuranović, naći će se na optuženičkoj klupi zbog optužbe da je plagirala rad svog bivšeg studenta Đorđija Drinčića. Kako je objavljeno na sajtu Osnovnog suda u Podgorici, suđenje je zakazano za 5. novembar.

Ona će pred sutkinjom Nadom Rabrenović odgovarati za krivično djelo povreda moralnih prava autora i interpretatora po optužnici Osnovnog tužilaštva.

"Okrivljena je na javnom skupu van Crne Gore izložila, kao svoj, referat sa naslovom „Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU - primjeri iz prakse“. Na taj način je, bez dozvole oštećenog Đ.D. učinila dostupnim javnosti djelove njegovog specijalističkog rada pod nazivom „Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU“, u procentu od 97,77 odsto", saopšteno je iz tužilaštva nakon podnošenja optužnog predloga.

Za krivično djelo koje se njoj stavlja na teret zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 10 oktobar 2019 10:53

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.