Standard.

nedjelja oktobar 20

Kneževićev vozač postao svjedok saradnik

Bivši vozač vlasnika Atlas grupe Vlatko Rašović dobio je status svjedoka saradnika u još jednoj istrazi koja se vodi protiv njegovog nekadašnjeg šefa Duška Kneževića. U ovom predmetu u kojem…

112 hits

nedjelja oktobar 20

U građevinskim kolicima prevozili drogu za Srbiju

Službenici Granične policije Srbije tragaju za nepoznatim osobama koje su prekjuče pokušale da prokrijumčare marihuanu na teritoriju te države. Policija je uočila švercere, a kada su krenuli ka njima, osumnjičeni…

78 hits

subota oktobar 19

Vujoševiću još dva mjeseca pritvora

Viši sud u Podgorici produžio je za još dva mjeseca pritvor bivšem sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadu Vujoševiću.

305 hits

petak oktobar 18

Katnić: Notes je pronađen, Knežević je šef kriminalne organizacije

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Glavni specijalni tužilac je u emisiji Živa istina pokazao notes, koji kako kaže, pripada Dušku Kneževiću, a u kojem se nalazi podaci o davanju novca.  

440 hits

 
 
 
 
četvrtak, 10 oktobar 2019 13:53

Zeković: "Ne sjećam se ko me je iz zatvora vozio za Nikšić"

Zeković: "Ne sjećam se ko me je iz zatvora vozio za Nikšić" Foto: Pobjeda

Suđenje grupi Stevana Stamatovića, koja je navodno spremala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici, kada je trebalo da se izvrši uvid u eksploziv koji mu je navodno bio namijenjen. Međutim, iz Direktorata za vanredne situacije dostavljena su samo dva magneta, a kako je sutkinja Ana Vuković objasnila, nije bilo bezbjednosnih uslova da se naprava čuva u Višem sudu. Iz istih razloga specijalni tužilac Saša Čađenović je odustao je od plana da se izvrši uvid u eksplozivnu napravu.

Sutkinja Ana Vuković pročitala je i izvode iz kaznene evidencije za okrivljene Stevana Stamatovića, koji je u bjekstvu, te Stefana Balevića, Đorđija Božovića, Milana Lješnjaka i Dejana Deletića. Svi oni su ranije osuđivani zbog različitih krivičnih djela.

Prema optužnici, Stamatović je oformio kriminalnu grupu koja je, između ostalog, pokušala likvidaciju Zekovića 20. maja 2017. godine. Podgorička policija je spriječila ovu akciju i tada je na licu mjesta uhapšen Deletić, a Lješnjak je pobjegao.

Nikšićanin je tog dana izašao iz ZIKS-a na slobodan vikend. Na pitanje sutkinje ko ga je dovezao u Nikšić iz spuškog zatvora, Zeković je rekao da se ne sjeća.

"Po mene je došao prijatelj, ali se zbog protoka vremena ne sjećam se ko me je dovezao i koji je bio automobil", rekao je Zeković.

On je dodao da je napustio ZIKS nešto nakon 14 sati, poslije čega je odmah pošao u CB Nikšić kako bi se prijavio. Zeković je naveo da je to redovna procedura koja mora da se ispoštuje.

Završne riječi zakazane su za sjutra.

 

 

J.L.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 10 oktobar 2019 14:17

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.