Standard.

srijeda januar 22

Nikšić: U požaru stradala jedna osoba

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

U Nikšiću je danas u 17 i 30 sati došlo do požara u porodičnoj kući u kojem je stradao D.Đ. (90), saopšteno je Portalu Standard iz Uprave policije.

337 hits

srijeda januar 22

Presuda u Beogradu: Jovica Zindović osuđen na osam godina zatvora

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Apelacioni sud u Beogradu pravosanžno je osudio na osam godina zatvora Jovicu Zindovića iz Pljevalja.

299 hits

srijeda januar 22

(VIDEO) Ovo su prve fotografije ubica škaljaraca u Atini

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Grčki mediji objavili su prve fotografije ubica pripadnika škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, snimljene sigurnosnim kamerama ispred restorana u Atini u kom se odigrao zločin.

418 hits

srijeda januar 22

Viši sud prihvatio sporazum priznanja krivice Drešaja: Godina zatvora i 10.000 eura KCCG

U Višem sudu u Podgorici danas je prihvaćen sporazum o priznanju krivice Leona Drešaja, koji je 6. juna ispred poslastičarnice “Fantazija” u Tuzima ranio sugrađanina Franja NIkolića.

457 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 12:54

Slučajevi "Karbon" i "Aerodromi": Odbrana zatražila izuzeće Katnića, Vukčević i Stankovića

Ponovo je danas odloženo ročište u slučaju "Karbon" u kojem je odbjegli biznismen Duško Knežević označen kao organizator. Kontrola optužnice odložena je za 12. decembar, a razlog je taj što je odbrana zatražila izuzeće specijalnih tužilaca Lidije Vukčević, Milivoja Katnić i v.d. Ivice Stankovića.  Advokati odbrane smatraju da im je Vukčević uskratila pravo da prisustvuju saslušanju svjedoka. Takođe, iz istih razloga odložena je kontrola optužnice u slučaju "Aerodomi" koja je bila zakazana u 13. sati.

Knežević je, u slučaju Global karbon, označen kao organizator četvoročlane kriminalne grupe koja mu je svojim djelovanjem pribavila imovinsku korist od 1,9 miliona eura.

Osim Kneževića, na optužnici su se našli bivši izvršni direktor Invest banke Montenegro (IBM) Zoran Nikolić i nekadašnji član odbora direktora te banke Predrag Dašić, izvršna direktorica „Global karbona“ Biljana Bašović i dugogodišnja Kneževićeva saradnica u više kompanija u okviru grupe, kao što su ,,Atika land“ i ,,Mogren hil“, Brankica Bašović.

Prema navodima optužnice specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, Duško Knežević, Predrag Dašić, Zoran Nikolić, Brankica Bašović i Biljana Bašović, su na štetu pravnog lica “Global Karbon”, a pravnim licima “Fin Invest”, “Atlas Grupa”, RTV “Atlas”, “RT Mimoza”, “Atlas Sistem” i “Mega Gulf Investments Holdings Limited” pribavili korist protiv pravnu u iznosu od 1.942.000 eura.

Istragom je Tužilaštvo došlo do nepobitnih dokaza da je ova grupa od 2008. do 2017, kako se navodi po uputstvima Kneževića, u više navrata realizovala njegove odluke kojim je preko kompanije „Global karbon“ oštećena Invest Montenegro banka. Status svjedoka saradnika u ovom predmetu dobio je bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić.

Knežević je, kako se navodi, davanjem pozajmice od milion eura koja nikada nije vraćena i kolaterala na više od 900.000 eura za kredite povezanih kompanija, oštetio IBM banku.

Slučaj "Aerodromi"

U predmetu formiranom protiv Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke, Marka Nikolića i nekadašnje direktorice sektora platnog prometa u toj banci, Dijane Zečević, kompanija Aerodromi Crne Gore je, kako se sumnja, nezakonitim poslovanjem oštećena za tri miliona eura.

CBCG uvela je 4. aprila stečaj u Atlas banku.

Posljednji put izmijenjeno petak, 08 novembar 2019 13:25

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.