Standard.

petak novembar 22

(FOTO) Milošević tvrdi da nije kriv za ubistvo Kruščića i ranjavanje Olivere Lakić!

Mario Milošević na saslušanju pred VDT-om nije htio da odgovara ni na čija pitanja, ali je u cjelosti negirao krivicu, kazao je u izjavi za Standard advokat Damir Lekić, koji je punomoćnik…

415 hits

petak novembar 22

Carinicima i saradnicima sudi se za šverc cigareta i štetu od 44 miliona eura

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Početak suđenja dvadesettročlanoj grupi koja se, kako se sumnja, bavila švercom cigareta i oštetila državnu kasu za 44 miliona eura, odgođeno je danas u Višem sudu. Sutkinja Ana Vuković suđenje…

275 hits

petak novembar 22

Uhapšen Marko Gojčević na Zabjelu: Pronađen pištolj sa metkom, municija, pancir, novac...

Baranin Marko Gojčević koji prema policijskim evidencijama važi za bezbjednosno interesantnu osobu uhapšen je juče u podgoričkom naselju Zabjelo, saznaje Standard.

674 hits

petak novembar 22

Osumnjičeni priznao da je krijumčario migrante uz pomoć sina i dva zeta

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Pedesetosmogodišnji Milenko Dragutinović priznao je na saslušanju pred specijalnim tužiocem Mirom Samardžić da je za novac prevozio strane državljane od Podgorice do mjesta Riđani, gdje ih je nakon toga preuzimao…

328 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 15:28

Uhapšen osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti Raičevića i novinara VOA

Raičević Raičević Foto: DN

Zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu glavnog urednika portala IN4S Gojka Raičevića i novinara Glasa Amerike (VOA) iz Crne Gore Nebojše Redžića uhapšen je A.T. (55) On je, kako se sumnja, preko Facebook-a sa lažnih profila prijetio i objavljivao fotografije sa pogrdnim nazivima, uvredama i neistinama.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije.

"Tokom izviđajnog postupka, kao i saradnjom sa DFC - Digitalnim forenzičkim centrom iz Podgorice, a koji se bavi otkrivanjem lažnih vijesti i informacija, policijski službenici su došli do sumnje da je A.T. otvorio više od 12 lažnih Facebook profila pod nazivima: „Vladimir Petrović“, „Risto Radović“,  „Sergey Volkov“, „Ana Uskoković“, „Adriatic PG“, „Slaven Radunović“, „Vasović Vera“, „Natalije Jovana Suarez“, „Rajka Firma Alivodić“, „Necko Radović“, „Lana Milošević“, „Veljko Radusinović“ i drugi. Sa navedenih lažnih profila A.T. je, kako se sumnja, postavljao fotografije javnih ličnosti iz svijeta politike, muzike i novinarstva, stavljao statuse da su navedena lica ili preminula ili da su optužena za razne vrste krivičnih djela protiv polnih sloboda", navodi se u saopštenju.

Takođe A.T. je, sumnja se, koristeći navedene lažne profile uputio prijetnje glavnom uredniku portala IN4S i novinaru Glasa Amerike (VOA) iz Crne Gore.

Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.T., i pronašla i oduzela digitalne uređaji (PC, hard disk, eksterni hard disk, kao i USB fleška) a za koje postoji sumnja da se na njima nalaze dokazi o izvršenim krivičnim djelima.

A.T. je uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

Posljednji put izmijenjeno petak, 08 novembar 2019 15:55

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.