Standard.

srijeda novembar 20

Prevozili migrante za novac: U sklopu akcije "Monika" uhapšeno 12 osoba, među njima i policijski službenici

U međunarodnoj akciji sprečavanja trgovine ljudima, rano jutros uhapšeno je dvanaest osoba među kojima su i dva policijska službenika Odjeljenja bezbijednosti Danilovgrad Ratko Stojović i Aco Kalpačina, saznaje portal Standard.

637 hits

srijeda novembar 20

Ranku Raduloviću zapaljena kuća na selu

Kuća Nikšićanina Ranka Radulovića koja se nalazi u pljevaljskom selu Bukovica oštećena je u požaru. Šta je uzrok požara koji se desio prije dvadeset dana još uvijek nije poznato jer…

514 hits

srijeda novembar 20

Kalić dobija više od 9.000 eura za štetu na hameru

Rožajac Mersudin Kalić dobiće više od 9.000 eura za naknadu štete na vozilu „hamer“ koje mu je država oduzela tokom istrage za pranje para. Presudu kojom je bratu kontroverznog biznismena…

101 hits

utorak novembar 19

Viši sud u Beogradu: Vukotić da se izruči Crnoj Gori

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je odluku da su ispunjeni svi zakonski uslovi da Jovan Vukotić, navodni šef "škaljarskog" klana, bude izručen Crnoj Gori koja ga potražuje…

174 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 21:42

Igoru Sijerkoviću određen pritvor od 30 dana

FOTO: Radio Jadran FOTO: Radio Jadran

Bivši predsjedik Sindikata Instituta Igalo Igor Sijerković je u tridesetodnevnom pritvoru u istražnom zatvoru u Spužu, potvrđeno je Radiju Jadran u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.On je nakon ročišta juče oko 15 sati sproveden u istražni zatvor u Spuž zbog krivičnog djela zloupotreba ovlaščenja u privrednom poslovanju.

Za to krivično djelo propisana je kazna do 5 godina zatvora i istraga mora da se završi za 30 dana. Ukoliko se u tom roku ne završi osumnjičeni se pušta na slobodu. Međutim, ukoliko se istraga okonča i podnese optužni predlog, pritvor se može produžiti.

Zamolnica, ili „peticija“ skoro 60 radnika Instituta Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom, da se u daljem istražnom postupku Sijerković brani sa slobode, juče nije imala očekivano dejstvo.

Podsjetimo, da je Sijerković 5. novembra uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu Sindikalne organizacije Instituta Igalo. On je od 1. jula 2015. godine do 1. juna 2019. godine, bez saglasnosti Izvršnog odbora Sindikalne organizacije prebacio novac sa stambenog na redovni sindikalni račun u iznosu od 304.900 eura. Onda je sa tog računa isplaćivao pozajmice direktnim uplatama na svoj račun, kao i račune drugih radnika, naveli su iz policije.

Po njegovim nalozima isplaćivana su prezadužena lica, a dokumentaciju o pozajmicama i kupovinama na rate nije uredno dostavio obračunskoj službi Sektora finansija Instituta „Dr Simo Milošević“.

Radio Jadran

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.