Standard.

petak januar 17

(VIDEO) Kotoranin ubijen na Novom Beogradu, u automobilu bio sa ženom i djetetom

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Kotoranin Marko Vuković (41) ubijen je večeras kod OŠ "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi sa više hitaca iz vatrenog oružja.

1213 hits

petak januar 17

Nikola Peraš uhapšen zbog slanja prijetećih poruka Adrijanu Vuksanoviću

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Kotoranin Nikola Peraš (23) uhapšen je nakon što je juče preko društvenih mreža uputio prijetnje Predsjedniku Hrvatske građanske inicijative i poslaniku Adrijanu Vuksanoviću.

520 hits

petak januar 17

Podignuta još jedna optužnica protiv Duška Kneževića

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je još jednu optužnicu protiv odbjeglog biznismena i vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića u slučaje e-comerc, saopštila je za portal Standard portparolka Višeg suda u Podgorici…

141 hits

četvrtak januar 16

Tomić za Standard: UIKS do kraja marta dobija SMART ometače; Posebna pažnja usmjerena na bezbjednosno interesantne osobe

Do kraja marta biće završena instalacija i ugradnja opreme Smart ometača mobilnih telefona za potrebe onemogućavanja nedozvoljene komunikacije zatvorenika koji su smješteni u Kazneno-popravnom domu Podogirca, najavio je direktor Uprave…

339 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 07:09

Članovi Tužilačkog savjeta nijesu u opasnosti

Uprava policije nije imala saznanja da je članovima Tužilačkog savjeta ugrožena bezbjednost, na šta je ukazao čelnik tog tijela Ivica Stanković. Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković tražio je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića da se razmotri potreba procjene bezbjednosti članova Tužilačkog savjeta i njihove eventualne zaštite zbog navoda koje je iznio direktor Atlas grupe Duško Knežević, piše Dan.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva tada su saopštili da je poziv Stankovića uslijedio nakon poruka koje je putem socijalnih mreža članovima Tužilačkog savjeta uputila osoba koje se nalazi u bjekstvu od nadležnih državnih organa Crne Gore.

U porukama se, kako je objavljeno na sajtu tužilaštva, navodi da “dobro razmisle prije nego podignu ruke za Stankovića u ponedjeljak, i da misle na svoje porodice i posledice koje mogu imati kada mafija preuzme potpunu kontrolu”.

Iz Uprave policije Danu je saopšteno da nije utvrđeno postojanje opasnosti na koju je Stanković ukazao.

“Vrhovni državni tužilac se obratio Upravi policije uoči i povodom održavanja sjednice Tužilačkog savjeta sa pozivom da se razmotri potreba procjene bezbjednosti i eventualne zaštite članova Tužilačkog savjeta, a povodom sadržaja koji je objavljen od strane Duška Kneževića na društvenim mrežama. Službenici Uprave policije nijesu raspolagali saznanjima koja bi potvrđivala da postoji ugroženost lične ili imovinske sigurnosti članova Tužilačkog savjeta. Sjednica Tužilačkog savjeta održana je u objektu koji je bio redovno obezbijeđen od strane policijskih službenika”, navodi se u odgovorima koji su redakciji Dana dostavljeni na osnovu zahtjeva o slobodnom pristupu informacijama, a koje je potpisao pomoćnik direktora policije Dragan Blagojević.

Knežević je spornu poruku objavio prije održavanja sjednice na kojoj je članovi trebalo da odluče o predlogu da Stanković po isteku mandata bude v.d. vrhovnog državnog tužioca. Jedan glas više bio je na strani Stakovića, pa je ostao na funkciji.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.