Standard.

petak decembar 06

Nova komisija se izjašnjava o Čogurićevom psihičkom stanju

Pred Apelacionim sudom juče je trebalo da se nađe Mašan Čogurić, prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen zbog ubistva braće Danijela i Davorina Ćulafića 15. februara 2014, međutim, ročište…

278 hits

petak decembar 06

Rožajcu pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina

Apelacioni sud potvrdio je presudu od pet godina zatvora Rožajcu Bakiru Matoviću (40) zbog pokušaja ubistva sugrađanina.

116 hits

četvrtak decembar 05

Policija riješila ubistvo Klisića: Smrtonosne hice ispalio Stefan Đukić?

Crnogorska policija rasvjetlila je ubistvo Baranina Jovana Klisića, saznaje portal Standard. Kako saznajemo, kao izvršilac ubistva označen je Stefan Đukić, a u pripremi likvidacije Klisića su mu, kako sumnja policija,…

2871 hits

četvrtak decembar 05

Saobraćajna nezgoda u Baru

U Baru, na raskrsnici kod zgrade Opštine, jutros se dogodila saobraćajna nezgoda.

444 hits

četvrtak decembar 05

Saobraćajna nezgoda u Baru

Objavljeno u: Hronika

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 07:11

Tužilaštvo zadovoljno nanogicom i uslovnom za poslanike DF-a

Osnovno državno tužilaštvo ODT u Podgorici nije uložilo žalbu na presudu kojom su poslanici Demokratskog fronta Milan Knežević, Milutin Đukanović, Branko Radulović i Marina Jočić oglašeni krivima za napad na kolege iz Demokratske partije socijalista zbog incidenta koji se dogodio u holu Skupštine u februaru 2017. godine. Odlukom sudije Osnovnog suda u Podgorici Željke Jovović, Knežević osuđen je na četiri mjeseca kućnog pritvora, dok su Radulović, Jočić i Đukanović kažnjeni uslovno, piše Dan.

Poslanici Jočić, Knežević, Đukanović i Radulović oglašeni su krivim za nasilničko ponašanje. Oni su optuženi zbog incidenta u holu Skupštine nakon što je parlament ukinuo imunitet liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Kako je navedeno u optužnici, poslanici Fronta tada su, nakon završetka glasanja, ušli u hol Skupštine, vrijeđali poslanike DPS-a, a teži incident je spriječilo skupštinsko obezbjeđenje.

Prema optužnom predlogu, oni su tada vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića Ljuiđa Škrelju.

Tužilac Romina Vlahović, prilikom davanja završnih riječi, ostala je u cjelosti pri optužnom predlogu i istakla da je dokazima nesumnjivo utvrđeno da su okrivljeni izvršili krivično djelo za koje se terete. 

“Postupajući tužilac nije izjavio žalbu na predmetnu presudu, čiji je prepis dostavljen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici 11. novembra 2019. godine. Protiv presude donesene u prvom stepenu može se izjaviti žalba u roku od petnaest dana od dana dostavljanja prepisa presude”, saopštila je za Dan portparolka Osnovnog državnog tužilaštva, državni tužilac Milica Mandić.

Sudija Jovović, u obrazloženju presude, navela je da su se u radnjama okrivljenih stekli svi elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje koje su okrivljeni izvršili u grupi.

Funkcioneri Demokratskog fronta negirali su ranije u Osnovnom sudu da su 15. februara prošle godine nasrtali na poslanike DPS-a u holu Skupštine.

Milan Knežević je bio kategoričan da nije počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i da je cijeli proces montiran u cilju satanizacije i kriminalizacije Demokratskog fronta.

“Naše reakcije su bile više nego kulturne, edukatorske i emancipovane. Mi smo tog dana branili Ustav i zakone, i sve bih isto opet uradio. Ponavljam da sam Luiđu Škrelji rekao da će krivati na drugu nogu u smislu da će ga stići Božja kazna. On nije bio spreman da se zakune u svoju djecu da sam mu rekao p..ko, što je tvrdio u iskazu”, rekao je Knežević u završnoj riječi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.